Witajcie
Ja bym brała pod uwagę np. taki zestaw ziół , który proponuje Doktor Różański po udarze, przy zaburzeniach krążenia mózgowego .
Myślę konkretnie o;
- np . w formie nalewek ; nostrzyk, kasztan, ruta, arnika. Po pół. łyżeczki 3x dz.
Ja ten preparat zaproponowałam 74 letniej kobiecie/ moja rodzina/ , po udarze., w ubiegłym roku. Chora stosowała leki syntetyczne i piła mieszankę ziołową. Po pół roku problemy związane z przebytym udarem - tj. mowa wolniejsza, mało wyrażna spowolnienie ruchowe, ograniczenia w ruchu, zaburzenia w mimice twarzy ustapiły. Jednak nie wiem na ile to zasługa ziół, chora korzystała też z leków syntetycznych.
Do przeanalizowania też barwinek różowy.
To jest wpis Doktora ;
Rp.
Nalewka nostrzykowa - 10 ml
Nalewka z ruty lub kasztanowca (sok, intrakt) - 10 ml
Nalewka arnikowa - 10 ml
Wymieszać. Zażywać 3 razy dz. po pół łyżeczki w 50 ml wody. Wskazania: zaburzenia krążenia mózgowego i obwodowego, zastoje limfy, osłabienie pamięci, szum w uszach, zawroty głowy, pękanie i przepuszczalność naczyń krwionośnych, choroby wątroby, trzustki i pęcherzyka żółciowego, choroby skórne i alergiczne, wybroczyny na siatkówce, zapalenie naczyniówki, tęczówki, białkówki, rogówki i spojówek, nadciśnienie, zaburzenia sercowe, miażdżyca, złe samopoczucie, okres po- i przekwitania, wyczerpanie nerwowe. Lek działa po 14 dniowym, regularnym zażywaniu!.