Autor Wątek: Usuwanie metali ciężkich  (Przeczytany 32470 razy)

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: Usuwanie metali ciężkich
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 19, 2010, 17:20:52 »
Essiac to herbatka, sprzedawana w internecie, bardzo droga- stosowana do leczenia raka, bo część zielarzy (medycyna nauralna) uważają, że przyczyną raka jest toksemia, przede wszytkim metalami ciężkimi.
Wszystkie składniki maja działanie oczyszczające, ale łopian to numer 1.
Dawkowanie, przeczytaj u pana Henryka dawkowanie i sposób przyrządzania dla łopianu.
A teraz o bezsenności.
Z powodu ogromnego stesu cierpiałam na bezsenność. Przez 8 lat zazywałam środki nasenne (Zolpic). Inaczej nie byłam w stanie istnieć, pół tabletki zolpicu zapewnialo mi 6 godzin snu i to pozwalało mi trwać, była to błogosławiona przerwa.
Myślałam , że do końca życia ten handle będzie istniał.
Z brania tabletek uspokajających w ciągu dnia poradziłam sobie Serdecznikiem.
Serdecznik(nalewka alkoholowa)- rewelacja, także na bezsenność, licznym pomaga, ale nie mnie.
Sa srodki nasenne homeopatyczne- Ignatia. Mam przepis, przez tydzień bierze się codziennie a potem raz na tydzień , apotem wcale. Na poczatku zadziałało- a potem nasilenie stresu i znowu tabletki.
W swoich zmaganiach zabrnęłam w oczyszczanie organizmu metoda J. Słoneckiego (Bioslone).
Jest o super sprawa. Ale oczyszczanie organizmu to ciężki kawałek chleba -nie wszyscy to wytrzymują. 1,5 roku piłam miksturę, dużo się zmieniło, ale bezsennośc trwała, bo trwał problem.
Zmieniła dopiero Reiki. No tak- sama jestem niedowiarkiem.
Śpię od 11 listopada 2008 roku bez tabletek, rewelacja.
A Pan Henryk R. jest super- czytanie jego to sama przyjemność, czytam go od lat.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:05:51 »
Mam propozycję, któ¶ą możesz zacząć realizować szybko i za niewielkie pieniądze:

1. Zrób sobie medyczny rachunek sumienia i ciała. Wszystko, co Ciebie gryzie i zjada, a nie jest wynikiem działań zewnętrznych, jak na przykład zmarznięty nos przy mrozie -15C.

2. Wejdź na stronę:
www.eligiusz.hg.pl lub sklepzielarza.pl

To są firmy synów Eligiusz Kozłowskiego. Po pierwsze mają spis swoich herbat pod względem chorób i ich działania, po drugie, prowadzą sprzedaż wysyłkową. Cena paczki 100g na około tydzień to 6-7 złotych + poczta. Herbaty smakują lepiej lub gorzej, ale tak to już z nimi jest ;-) Warto zamówić od razu porcję na jakieś 2 miesiące, czyli 8-10 paczek. Ostatnio eksperymentalnie zamówiłam od producenta bezpośrednio, nie ze sklepu i od razu nos mi powiedział, że mieszanki są bardzo świeże.
Jeśli doliczysz się wielu problemów zdrowotnych, to zmieniaj paczki choćby i co drugi dzień, bo ich się nie miesza w jednym garnku. Między innymi sa też herbaty oczyszczające.
Proponowałabym także zainteresować się też kilkoma mieszankami przeciwzapalnymi.

Rozważ też kupno mieszanek kąpielowych.

Jeśli byś chciał jakiejś porady żywej osoby na temat tych mieszanek, to widzę, że Google wyrzuca namiary na osoby czy firmy, które to mogą zrobić w Warszawie i Otwocku.

Jeżeli często jeździsz, to dobrze jest mieć litrowy termos do parzenia ziół - trzy łyżki stołowe na litr wrzątku i dobrze zakręcić na przynajmniej pół godziny. Dobrze jest co jakiś czas termos odwrócić, aby pływające wióry się zatopiły.
Jednak w domu spraw sobie zestaw typu litrowy garnek do parzenia ziół + większy garnek, do którego ten litrowy się zmieści, aby zrobić porządną łaźnię wodną. Poza tym zestaw pokrywek, no i sitko do odcedzenia wiórów.

Najlepiej parzyć od razu litr, a potem w ciągu dnia podgrzewać kolejne porcje. Nie ma sensu bawić się po kubeczku.

Dla osłony kiszek dobrze jest zaparzyć sobie łyżkę siemienia lnianego i wypić to, co powstanie po jakiejś godzinie lub po nocy. Jeśli miewasz problemy z zaparciami, to można zjeść wszystko, tylko na zdrowie wyjdzie.
Jesienią bym powiedziała, aby się rozejrzeć za pigwą, a szczególnie jej pestkami, ale teraz zostaje tylko siemię.

Jesteś na takim etapie, że będziesz sam dla siebie badaczem i króliczkiem doświadczalnym.
Powodzenia :-)

Offline Manuela

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 20, 2016, 19:21:53 »
Witajcie -

w sprawie metali ciezkich natrafilam na bardzo ciekawy komentarz na stronie angielskojezycznej. Stosowanie Zeolitu czesto stosowane jest rowniez przy leczeniu nowotworow jako wspomagajce. Niszczace pasozyty w organizmie. Ale bylo dla mnie nowoscia , ze Zeolit jest w stanie najprawdopodobniej usuwac metale ciezkie. tj. olow, rtec.  etc

W zalaczeniu link, po angielsku:

http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1247987

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 31, 2018, 15:00:45 »
"Szczecińscy naukowcy alarmują.
 Ponad połowa Polaków jest zatruta metalami ciężkimi. Chodzi m.in. o ołów, rtęć i kadm. To mogą być przełomowe badania w diagnozowaniu i leczeniu nowotworów.
Odkrycie szczecińskich naukowców może w znacznym stopniu wpłynąć na m.in. podejście do badań nad nowotworami.
 — To szokujące i chyba największe odkrycie naszego ośrodka w jego kilkudziesięcioletniej historii. Jestem bardzo podekscytowany tymi wynikami, zupełnie się ich nie spodziewałem na taką skalę. To oczywiście pierwsze wyniki, tylko na grupie naszych pacjentek, ale szansa na to, że nie są one prawdziwe także dla większej populacji, jest bliska zeru.
We wrześniu opatentowaliśmy je. — mówi prof. Jan Lubiński, który z zespołami badaczy prowadzi projekty naukowe w Zakładzie Genetyki i Patomorfologii PUM w Szczecinie.
Z badań wynika, że w organizmach Polaków jest zdecydowanie za dużo metali jak rtęć, ołów i kadm, a to jest bezpośrednią przyczyną powstawania nowotworów.
Analiza przeprowadzona przez doktoranta Wojciecha Marciniaka pod kierownictwem prof. Lubińskiego wykazała, że z 76 chorych na raka pacjentek 74 były zatrute metalami. Jak podaje gs24.pl, jeśli ktoś jest zatruty metalami ciężkimi, ma o 650 proc. zwiększone ryzyko wystąpienia raka.

Ryzyko raka zwiększa się ponad sześciokrotnie
To może być przełomowy moment w badaniach i leczeniu nowotworów. — Dlaczego mówię, że to takie wielkie odkrycie? Po pierwsze, wskazuje na bardzo wysokie ryzyko wystąpienia nowotworu. Po drugie, doświadczenie podpowiada mi, że jesteśmy w stanie odwrócić tę sytuację — tłumaczy prof. Lubiński. ......

Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Szczecin.-Naukowcy-alarmuja.-Polacy-zatruci-metalami-ciezkimi

p.s.:
"Informacja o tiomersalu w składzie szczepionki nie musi znaleźć się ulotce jeśli występuje w ilości poniżej 40 ng...

http://stopnop.com.pl/tiomersal/

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2018, 15:15:29 wysłana przez werbena »

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 31, 2018, 22:50:47 »
Ciekawy artykuł, chociaż bardzo powierzchowny. W jaki sposób sprawdzić, czy jest się zatrutym? Przecież metale ciężkie odkładają się w organizmie latami i pewnie nie krążą sobie tak po prostu we krwi, tylko leżą odłogiem w różnych narządach. Czy wobec tego badanie krwi będzie miarodajne? Szkoda, że w tym artykule nie napisano, w jaki sposób wyglądało to badanie.
Podejrzewam, że zbadanie się na własną rękę będzie kosztować majątek? No i nie wiadomo, jak się pozbyć tych metali. Po przeczytaniu całego tego wątku nadal nie wiem, jaka metoda jest najbardziej skuteczna i bezpieczna :( W sieci jest tyle dezinformacji, mnóstwo jakichś nawiedzonych ludzi, którzy zalecają dziwaczne, niepotwierdzone naukowo metody, że nawet nie wiadomo, jak oddzielić rzetelne informacje od bzdur :(
Sama mieszkam w bardzo zanieczyszczonym środowisku od wczesnego dzieciństwa, więc bardzo możliwe, że mój organizm jest mocno podtruty. Zwłaszcza, że mam problemy z alergiami

@Edycja:
Odnośnie EDTA, to znalazłam takie info:
Cytat: kopalniawiezy.pl
...EDTA, kwas wersenowy, używany w przemyśle i medycynie zaburza zdolność organizmu do naprawy uszkodzonych genów. Sam EDTA nie powoduje żadnych mutacji, jeśli jednak jednocześnie jesteśmy wystawieni na działanie substancji mutagennej, to obecność EDTA potęguje jej niekorzystne oddziaływanie, gdyż przeszkadza w naprawie DNA, a jest to główny mechanizm obrony przed nowotworami - mówi profesor William Bisson, który stał na czele zespoły naukowego.
Cały artykuł: https://kopalniawiedzy.pl/nowotwor-zwiazek-chemiczny-synergia,22826
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2018, 21:34:01 wysłana przez qwerta »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 01, 2018, 17:28:41 »

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 01, 2018, 21:38:53 »
Opis protokołu chelatacji według Andrew Cutlera
- no fajnie, ale ja nie wiem, kim jest ten cały Andrew, może jakimś szarlatanem? W jaki sposób zweryfikować, czy to potwierdzona naukowo metoda?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 05, 2018, 11:00:01 »
Popatrzyłam na podlinkowany tekst.
Śladowe ilości suplementów nie mogą usunąć metali ciężkich, nie ma cudów, ale też nie można zaprzeczać, że podłączone historie zadowolonych konsumentów mogą być dość prawdziwe.

Moim zdaniem długo stosowane suplementy mogą poprawić stan błon lipidowych komórek, w tym i nerwowych, co się spokojnie przekłada na zredukowanie objawów neurologicznych. Czy ogółem było u nich zatrucie metalami ciężkimi? Nie wiem. Równie dobrze mogły to być skutki jakiejś choroby czy leczenia choroby. Z czasem stare, nieprawidłowe komórki się rozpadły, ich niepotrzebne resztki zostały wydalone, a na ich miejsce powstały prawidłowe. Tu jest odbudowa błon, czyli podstawowej linii obrony każdej komórki, usuwanie śmieci jest skutkiem ubocznym.

Czy to jest chelatacja, podobna do wlewania w żyły wersenianu potasu EDTA? Nie.
Uważam, że za wyjątkiem rzeczywistego ostrego zatrucia jakimiś chemikaliami, czegoś takiego nie powinno się robić, bo są usuwane związki metali niewybiórczo i kończy się poniżej poziomów fizjologicznych na przykład z żelazem, miedzią itp, czyli można skończyć na silnej anemii. Co innego, jeśli zdecyduje lekarz, a co innego usługowy zabieg dla ludzi, którzy szukają zdrowia i coś usłyszeli, że komuś na coś pomogło.

Czy można zapobiegnąć wchłanianiu metali ciężkich z pożywienia? W pewnej mierze tak: warzywa i owoce zawierające pektyny wiążą wiele trucizn, zapobiegają ich wchłanianiu i ułatwiają ich wydalanie z kałem pod spłuczkę. Co ciekawe, jednocześnie one same zawierają wiele przyswajalnych związków mineralnych.
Innymi tradycyjnymi pokarmowymi odtrutkami są kiszonki, mleko (słynne środki na kaca, czyli zatrucie metabolitami etanolu).

Czy istnieje naukowo udowodniona skuteczna metoda? Chyba nie.
Naukowcy testują najczęściej symulacje ostrych zatruć na szczurach i myszach, nie testują sposobów zapobiegania podprogowym zatruciom przez 20 lat pracy przy wyrobie garnków. Kto za taki długoterminowy grant zapłaci, ile ministrów się w międzyczasie zmieni, a wyniki badań przecież trzeba opublikować, doktorat czy habilitację napisać, bo wyrotują itd. Tu się kłania współczesna patologia systemu finansowania nauki, chyba w całym świecie.
Taka jest nasza rzeczywiśtość.

Pozdrowienia :-)

Offline Ewa Kretzschmar

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 27, 2023, 17:55:44 »
Wątek usuwanie metali ciężkich był jest i będzie  bardzo "na czasie". W temat ten weszłam ok 2 lata temu . Teraz mam doświadczenie i wiedzę praktyczną która chcę się podzielić.  Moja Babcia urodzona 1899 roku była w dzisiejszym rozumieniu zdrowa odchodząc z tego świata. Prosiła mnie pomódl się Ewa aby Bóg mnie do domu zabrał już mi się nie chce tutaj być. Umarła we śnie po przeczytaniu kawałka z biblii zasnęła i się już nie obudziła na tym świecie. Moja Mama już była mocniej zatruta metalami ciężkimi i miała Alzhaimera. Umarła cierpiąc. Przed 100 laty ziemia była nieco czyściejsza niż 50 lat temu. Teraz już młodzi ludzie mają zatrucia pestycydy , herbicydy, metale ciężkie, plastik itp. Czyli na ulicy nie zobaczymy praktycznie zdrowej wątroby. Są dzięki Bogu rośliny skutecznie wyprowadzające metale ciężkie z organizmu - sprawdziłam. Zielone liście kolendry, czosnek niedźwiedzi i czerwone wodorosty- Dulse -rodymenia palczasta w połączeniu z imbirem jako herbatka skutecznie odprowadzają . Trzeba jeszcze wybić wirusy i wspomóc wątrobę. "Boski lekarz" Anthony Williams to bardzo dobra praktyczna wiedza sprawdzona na mojej osobie polecam wszystkim  :