Autor Wątek: przyrost masy mięśniowej - chcę ważyć trochę więcej :)  (Przeczytany 2577 razy)

Offline stopi

• Średnio Pisze
przyrost masy mięśniowej - chcę ważyć trochę więcej :)
« dnia: Grudnia 25, 2011, 23:05:08 »
Generalnie podstawą założenia tematu jest to, że mam 29lat, 170cm wzrostu i ważę 60kg. Mam po prostu niedowagę (czyli jak sądzę genetycznie dobrą przemianę materii) i chciałbym ważyć tak k. 70kg czyli 10kg więcej. Kiedyś może udało mi się przytyć raptem ze 2kg (gdy osiadłem na studiach), ale po chwili znowu wróciłem do 60kg. Nie chciałbym jednak być tłustym, tylko zdobyć nieco masy mięśniowej. Mam teraz opcję finansową, aby kupić sobie taką domową siłownię, co zamierzam uczynić.

Pytanie teraz czy to dobry pomysł i w co powinno być bogate odżywianie, aby osiągnąć jakiś efekt...? Z racji, że stronię mocno od wszelakich suplementów typu mega-hi-fi-hiper-anaboliko-sterydo-superbiałek-odżywek nie oczekuję aby efekty były jakieś natychmiastowe. Drugą ambicją jest stretching, czyli zrobienie szpagatu. Kiedyś byłem blisko, ale to już dawno i nieprawda :)

Poradzicie coś? :) Każda mądra wypowiedź jest dla mnie cenna!

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Odp: przyrost masy mięśniowej - chcę ważyć trochę więcej :)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2011, 09:29:14 »
Hej

Napisz do mnie na gg lub priv. Jeśli nabierać masy to tylko stopniowo. Żadnych "bombowców" które "nalewają" cielsko i obciążają nerki i wątrobę. Pracowałem i pracuje z wieloma ludźmi którzy chcieli tego samego. Z wiekeim bywa róznie , ale w większości obserwowanych przypadków ( w tym mnie samego  :)). Woli zjechac z wagą i poczuć prawdziwą krew ( Jako trójboista ważyłem 117 kg obecnie wacham się 95-98 i wybieram drugą opcję). Pisz i ustalimy szczegóły (mam troszkę czasu więc myślę ze zdąże).

Pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?