Autor Wątek: Olejki na zwapnienia  (Przeczytany 2082 razy)

Offline Adamlas

• Średnio Pisze
Olejki na zwapnienia
« dnia: Styczeń 30, 2023, 11:16:08 »
Dzień dobry Wszystkim!

W jednym z wątków polecano (Basia) olejek lawendowy na likwidację zwapnień. Przeglądam blog drRóżańskiego i nie znajduję takiego działania. Czy lawenda jakoś szczególnie jest zalecana do usuwania zwapnień? Czy któryś inny olejek ma podobne właściwowści wobec wnętrza prostaty?
Czy moja aktywność właściwie wzbogaca to forum?
            Czy moje zaangażowanie przynosi oczekiwane efekty?
Komu zależy na rozwoju merytorycznym tego forum?
            Czy Wielce Szanowni Eksperci Forum czytają moje bieżące wpisy i starsze wątki, czy wyrażają swoje rady lub udzielają wsparcia?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Olejki na zwapnienia
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2023, 23:17:26 »
Dzień dobry Wszystkim!

W jednym z wątków polecano (Basia) olejek lawendowy na likwidację zwapnień. Przeglądam blog drRóżańskiego i nie znajduję takiego działania. Czy lawenda jakoś szczególnie jest zalecana do usuwania zwapnień? Czy któryś inny olejek ma podobne właściwości wobec wnętrza prostaty?

W zasadzie to nie olejek, ale ziele lawendy daje się do mieszanek dla odczyszczenia dróg moczowo-płciowych. Pomysł rosyjski (jak dla mnie). To kiedyś Gumppek stwierdził, ze linalol rozpuszcza złogi. On jest w lawendzie. Prostata musi być przemywana, to, co się wypłucze musi być usunięte nie tylko z moczem, ale i z limfą - nie ma innej drogi.

Gdyby to było proste, to by mężczyźni nie mieli problemów, niestety...

W czeluściach forum coś znajdziesz do przemyśleń, a jak nie, to pytaj dalej.

Pozdrowienia :-)