Autor Wątek: Podwalina współczesnego systemu wartości - oszustwo  (Przeczytany 2008 razy)

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Podwalina współczesnego systemu wartości - oszustwo
« dnia: Października 12, 2021, 13:06:52 »
Wpadło mi dziś coś takiego do skrzynki poczty:

"... Dzień dobry.
Pomagamy lekarzom i branży medycznej z zakresu poprawy internetowego wizerunku.
Obsługujemy oraz dbamy o Twoje pozytywne opinie na portalu Znany Lekarz.
Chciałbyś dowiedzieć się więcej na ten temat?
ODPISZ TAK LUB WYŚLIJ SWÓJ NUMER TELEFONU
Skontaktujemy się z Tobą!
Z poważaniem
Piotr Majewski
www.lekarzeopinie.pl ..."

i w tym dokładnie upatrywałbym główny czynnik rozkładu systemu wartości opartego na... wartościach samych w sobie!

« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2022, 22:13:15 wysłana przez Pragmatyk »

Offline Luu

• Średnio Pisze
Odp: Poidwalina współczesnego systemu wartości - oszustwo
« Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2021, 19:20:41 »
Już chyba wszystko zeszło na psy...

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 12, 2021, 20:50:35 »
Pytanie, czy to nie jacyś naciągacze. Strona średnio zachęca do skorzystania.
Z drugiej strony czy ktoś w ogóle szczerze wierzy w opinie na google, ceneo i tak dalej.
Takie czasy, niestety.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 12, 2021, 23:53:27 »
Hej zielarzu polski , ale ja właśnie o tym piszę, że świat zupełnie inaczej by wyglądał, gdyby do zdobywania uznania, nie posługiwano się przede wszystkim fałszem. To taka ułuda, która z życia czyni fikcję.

Pamiętam pierwszy szok z tym tematem związany, kilka lat temu, kiedy przeczytałem gdzieś (oficjalną) informację ile branżowa organizacja lekarzy wydaje na utrzymanie pozytywnego wizerunku przedstawiciela swojego zawodu...

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2021, 20:18:11 »
Hej zielarzu polski , ale ja właśnie o tym piszę, że świat zupełnie inaczej by wyglądał, gdyby do zdobywania uznania, nie posługiwano się przede wszystkim fałszem. To taka ułuda, która z życia czyni fikcję.

Jest taka jedna nacja, która z powodzeniem stosuje tego typu triki od setek lat, dzieląc i rządząc przy okazji...A my teraz, w XXI wieku wściekamy się jak te barany jak nie ma internetu! Że nie będzie telewizora!! Jesteśmy w stanie wyjść na ulice, walczyć do upadłego za tą fikcję. Wyśmienicie zresztą ułożoną.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2021, 21:03:33 »
Hej, Luu - nie zgodzę się z przypisywaniem jednej nacji takich zachowań :-)
Z drugiej strony nie sądzę też abyśmy my w taki sposób wyróżniali się w łykaniu papki dla lemingów, a wręcz przeciwnie - znam nacje które już nie potrafią łykać nic innego (nie szukając daleko - Skandynawia).

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2021, 13:01:19 »
"... Dzień dobry.
Pomagamy lekarzom i branży medycznej z zakresu poprawy internetowego wizerunku.
Obsługujemy oraz dbamy o Twoje pozytywne opinie na portalu Znany Lekarz.

A mi proponowano dbanie o opinię oraz pozycjonowanie strony firmy w internecie za pomocą fałszywych kont na FB oraz stosownych wrzutek na branżowych forach. To była firma polska, gotowa obsłużyć każdego z każdej branży. Jak im puściłam komentarz, to oczywiście ani słowa dalej.

Co jakiś czas tu na forum mamy odwiedziny podobnych typków, wrzucających informację o jakichś cudach na kiju do nabycia pod jakimś adresem. Czasem ten adres pojawia się dopiero, jak minie jakiś czas od pierwotnej wrzutki, by uniknąć natychmiastowego bana.

Oczywiście, mogą być szemrani klienci, ale z drugiej strony są szemrani usługodawcy, którzy świadczą dla nich swoje usługi.

Pozdrowienia :-)

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Października 30, 2021, 16:01:05 »
Hej, Luu - nie zgodzę się z przypisywaniem jednej nacji takich zachowań :-)
Z drugiej strony nie sądzę też abyśmy my w taki sposób wyróżniali się w łykaniu papki dla lemingów, a wręcz przeciwnie - znam nacje które już nie potrafią łykać nic innego (nie szukając daleko - Skandynawia).

Wiem co nieco, więc zdania nie zmienię :) może jedynie nie nacja, a przynależność do jednej grupy, bo oni nie mają ani korzeni ani swojego miejsca na Ziemi. Ale prawdą jest, że w zasadzie osób, które zastanawiają się nad tym czy coś jest Prawdą, czy jest Dobre i Mądre jest coraz mniej. Ludzie dali się ogłupić, po wielu latach oszukiwania, zakłamywania historii, przekręcania faktów, dali wiarę w kłamstwo. Jak to powiedział Goebbels "kłamstwo powtarzane 1000 razy stanie się prawdą".

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Października 31, 2021, 20:33:03 »
Przepraszam, widzę, że się zagapiłam

Wiem co nieco, więc zdania nie zmienię :) może jedynie nie nacja, a przynależność do jednej grupy, bo oni nie mają ani korzeni ani swojego miejsca na Ziemi.

A Ty czy masz jakieś korzenie i przynależność? Czy aby nie przeginasz, obrażając miliony osób z rodzin przesiedleńczych z powodów tysięcznych? Czy to oznacza, że Twoja cała rodzina przez wszystkie pokolenia nie musiała wiać, a nawet, jeśli musiała, to zawsze wracała w to samo miejsce i miejsce to na nich czekało wolne, bez nowych mieszkańców? Że nikt nie wyemigrował za chlebem lub nie został wysłany lub zabrany w świat, w drogę bez powrotu?

I jeszcze hitlerowską propagandę przywołujesz w takiej sprawie :-((((
Obrzydlistwo :-((((

Pragmatyku, w Skandynawii są dwie warstwy: wszechogarniającej państwowej propagandy i wszechogarniającego państwowego terroru. Osoby sprzeciwiające się są karane zgodnie z ponad stuletnią tradycją za pomocą pakowania do psychuszki i odbierania dzieci. Proszę, nie obrażaj ofiar tego systemu. Szczęściarze dostać mogą azyl w Polsce, pechowcy, jeśli przeżyją, może dostaną odszkodowanie za zniszczone zdrowie i życie.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Października 31, 2021, 23:06:49 »
A toś mi Basiu zabiła ćwieka - nie obrażać ofiar systemowego, państwowego terroru...
Znaczy jak ten system powstał i działa - całkowicie poza możliwościami zmiany przez wyborców - ukryta dyktatura w centrum (no, niech będzie na obrzeżach) europy??? Czy też może jednak tak "ofiary" tego systemu omamiono, że podtrzymują go aktywnie (swoimi głosami), co pokrywałoby się z moją opinią...

Pozdrawiam :-)

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2021, 16:46:18 »
Przepraszam, widzę, że się zagapiłam

Wiem co nieco, więc zdania nie zmienię :) może jedynie nie nacja, a przynależność do jednej grupy, bo oni nie mają ani korzeni ani swojego miejsca na Ziemi.

A Ty czy masz jakieś korzenie i przynależność? Czy aby nie przeginasz, obrażając miliony osób z rodzin przesiedleńczych z powodów tysięcznych? Czy to oznacza, że Twoja cała rodzina przez wszystkie pokolenia nie musiała wiać, a nawet, jeśli musiała, to zawsze wracała w to samo miejsce i miejsce to na nich czekało wolne, bez nowych mieszkańców? Że nikt nie wyemigrował za chlebem lub nie został wysłany lub zabrany w świat, w drogę bez powrotu?

I jeszcze hitlerowską propagandę przywołujesz w takiej sprawie :-((((
Obrzydlistwo :-((((

Pragmatyku, w Skandynawii są dwie warstwy: wszechogarniającej państwowej propagandy i wszechogarniającego państwowego terroru. Osoby sprzeciwiające się są karane zgodnie z ponad stuletnią tradycją za pomocą pakowania do psychuszki i odbierania dzieci. Proszę, nie obrażaj ofiar tego systemu. Szczęściarze dostać mogą azyl w Polsce, pechowcy, jeśli przeżyją, może dostaną odszkodowanie za zniszczone zdrowie i życie.

Absolutnie daleka jestem od obrażania ludzi, którym życie ułożyło się tak, że musieli emigrować, uciekać. Goebelsa podałam jako przykład działania władzy... Nie wiem, gdzie kogoś obraziłam, ani gdzie to obrzydlistwo. Jak w tytule tematu - mówimy o oszustwie... stąd wskazuję oszustów...