Witam wszystkich serdecznie,
Po ponad 16 miesiącach ciężkiej i skrupulatnej pracy chciałbym przedstawić Wam mój projekt, jakim jest strona internetowa zawierająca wszystkie zebrane przeze mnie i zweryfikowane informacje dotyczące ziołolecznictwa –
https://perperuna.net/Dzięki tej platformie możecie Państwo poznać wszystkie najważniejsze informacje dotyczące konkretnej rośliny (obecnie jest lekko ponad 100) w tym – opis, morfologia, zdjęcia, właściwości, przeciwwskazania, sposób pozyskiwania oraz przepisy.
Ponadto w zakładce „Zioła” strona oferuje możliwość wybrania dolegliwości z listy, która wyświetli wszystkie rośliny działające na daną dolegliwość oraz posegreguje je wedle siły działania.
Na chwilę obecną zalecam korzystanie z wersji komputerowej, ponieważ strona w wersji mobilnej wymaga jeszcze usprawnień (powinna być gotowa w tym miesiącu) i „umyka” jej kilka smaczków, a także manualne wyszukiwanie ziół/dolegliwości przy pomocy listy.
Strona dopiero co wystartowała, więc wymaga jeszcze sporo pracy, zarówno w kwestii funkcjonalności (m.in. wyszukiwarka automatyczna) jak i dalszych informacji, ale wierzę, że z czasem oraz przy waszej pomocy udałoby się ten plan sukcesywnie spełniać 😊
Gorąco zachęcam do korzystania, a jeszcze bardziej do informacji zwrotnej co Wam się podobało, nad czym warto się zastanowić, co zmienić, a jakie dodatkowe funkcje chcielibyście, aby się na stronie znalazły.
Kontaktować się można bezpośrednio na mojego facebook’a, a także na adres mailowy mateusz.hausman@perperuna.net. Wszelka krytyka i pomoc będzie bardzo mile widziana!
Po więcej informacji zapraszam również na stronę główną oraz do zakładki „O mnie”, gdzie znaleźć można szczegóły dotyczące idei oraz dalszego kierunku strony, a także bibliografię.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc oraz informację zwrotną. Mam wielką nadzieję, że moja praca, choć małym stopniu ułatwi Wam życie, a także poszukiwanie informacji związanych z ziołami.
Pozdrawiam
Mateusz Hausman