Autor Wątek: myszy i spółka  (Przeczytany 1054 razy)

Offline Lutka

• Średnio Pisze
myszy i spółka
« dnia: Maja 03, 2021, 16:12:29 »
co z ziół można zastosować do odstraszenia w piwnicy myszy i ich pobratyńców (piwnice posprzątane, zdezynfekowane, a nadal gryzonie są)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Odp: myszy i spółka
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2021, 17:51:59 »
Mi kiedyś wlazły do mieszkania jakąś dziurą w ścianie, która była wokół rury odpływowej, to wyłapałam je do wiaderka. Wysokie wiaderko, które od wewnątrz ma gładkie ścianki, na dno jakiś przysmak, postawić w miejscu, gdzie najczęściej grasują i od zewnątrz dać coś, po czym mogłyby się wspiąć, żeby wejść do tego wiadra. Myszy wpadną do środka i nie będą umiały wyjść. No ale nie wiem jak to jest z piwnicą, bo tam to pewnie będzie ciągły napływ kolejnych z zewnątrz. Słyszałam o odstraszaczach ultradźwiękowych, ale nie wiem czy to działa. Ja bym po prostu zatrudniła jakąś łowną kotkę

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 03, 2021, 21:09:54 »
Lutka, jako  włascicielka uparcie walcząca z myszami, kunami, twierdzę,  że ze wszystkich pomysłów które używałam, jedynie żywołapka dała radę.
Zywołapki  można kupić w każdej castoramie czy w tej zielonej. Do środka  włożyć należy jakiś smakołyk i sama się przekonasz,  jak gładko towarzystwo można za daleki płot wyprowadzić .

Odstraszacze itp pomysły nie sprawdzają się, te stworzenia bardzo łatwo się do nich przyzwyczajają.

Pzdr :-)

Offline Niko107

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 05, 2021, 22:53:07 »
Mi pomógł olejek miętowy(kropienie miejsc ich wędrówek)-trochę droga metoda,ale dla mnie skuteczna