Autor Wątek: Ajurweda.  (Przeczytany 4382 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Ajurweda.
« dnia: Października 26, 2011, 12:36:17 »
Temat poruszany przez ostatnie kilka dni.

Wciąż szukam i grzebię w internecie w poszukiwaniu różnych rzeczy, które pomogłyby mi oczyścić a potem wzmocnić czakry. Już się boję, że nie będę mogła zrobić tego sama, tylko będę zmuszona poszukać osoby, która mi w tym pomoże. ( no bo wiecie, najlepiej jak wszystko zrobię sama..., bo to trzeba poznać, oswoić się i zaufać ...)

Nie wiem , które czakry mam zablokowane - pewnie wszystkie, albo na pewno osłabione.
Którymi ziołami i w jaki sposób można pomóc?

Będę wdzięczna za podpowiedzi.

p.s. nie wiem czy ten temat nawet podchodzi pod ajurwedę, czy nie powinien inaczej się nazywać.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Ajurweda.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 26, 2011, 20:00:15 »
Rzuć palenie!
Żadne czakry Tobie nie pomogą, jeśli nie POSTANOWISZ przestać się truć.
Czy jest coś, co palenie Tobie daje, czego nie możesz osiągnąć w inny sposób?
Rzuć palenie!

Pozdrowienia :-)
Basia

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 26, 2011, 21:48:52 »
Miro dziękuję. Prześledzę temat.

Myślisz Basiu, że to tylko papierosy?
Przecież wiesz, że nie tylko one mogą być powodem moich problemów ze zdrowiem.  ;)
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2011, 21:50:54 wysłana przez Magdalena »

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #3 dnia: Października 26, 2011, 22:00:55 »
Przepraszam, że się wtrącę z moją monotonną śpiewką - papierosy są inhibitorami aromatazy , niedobór estrogenów skutkuje różnymi zaburzeniami.

Na marginesie wtrącę, że ta zależność powinna być chyba brana pod uwagę przy rzucaniu palenia .

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Października 26, 2011, 22:11:00 »
Myślisz Basiu, że to tylko papierosy?
Przecież wiesz, że nie tylko one mogą być powodem moich problemów ze zdrowiem.  ;)

Oczywiście, że to nie tylko papierosy, ale papierosy najłatwiej (najtrudniej?) wyrzucić z życia.
One nie dają żadnej wartości oprócz być może lekkiego znieczulenia dawką trucizny-nikotyny. Poza tym dostajesz w płuca i krew i dalej w nerki masę innych dodatkowych paskudztw z dymu.
Przecież znasz wszelkie podstawy naukowe i nienaukowe, dlaczego to jest potrzebne jedynie naszemu Skarbowi Państwa, aby emeryci (o ile dociągną do emerytury) żyli krócej, a w czasie, kiedy będą żyć, aby wspierali system.
Czy potrzebujesz więcej?
Przecież wszystko wiesz i nie ja tu jestem pierwszą osobą, która to tutaj Tobie napisała, prawda?

Sama czujesz potrzebę oczyszczenia - ale jak i co oczyszczać, jeżeli sama stwierdzasz, że palisz jak smok?

W czasie, kiedy pisano zasady Ayurwedy, tytoń rósł tylko w Ameryce, a w Indiach narkotyzowano się makiem, konopiami, alkoholem i może innymi rzeczami.
Nie wiem, czy to to samo - może Mira się wypowie?

Pozdrowienia :-)