Autor Wątek: Epidemia koronawirusów-różne  (Przeczytany 17541 razy)

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Odp: Epidemia koronawirusów-różne
« Odpowiedź #90 dnia: Października 22, 2021, 22:12:30 »
Hej, qwerta... chyba się odrobinę zagalopowałaś w tej krytyce zdrowego, aktywnego człowieka, który nie ma potrzeby odliczać czasu od jednego siusiu do drugiego, ani biegać do lekarza z alarmem, że dziś nie oddawał moczu. Jestem w stanie go zrozumieć, a nawet więcej - uwierzyć, że nie zwrócił na to uwagi, zanim nie nastąpiła tragedia.

Mogłaś nie zauważyć, że bohaterem jest człowiek zupełnie zdrów, przed szczepieniem!!!

Kolejna kwestia to pobyt w szpitalu. Piszesz, że w Twoim przypadku to niemal wzór opieki zdrowotnej, a on o lokowaniu pacjentów w piwnicy, obok pieńka do rąbania drzewa i kupki węgla (tak dla zobrazowania :-) I tu też jestem w stanie uwierzyć i Tobie i jemu. Sam miałem ostatnio zdarzenie, po którym zamieściłem mocno negatywny komentarz w sieci. Kolejna wizyta i czułem się zobowiązany uzupełnić poprzedni wpis o niemal peany na cześć personelu... ale my tu nie o tym!

Puenta to kwestia po pierwsze opieki nad osobami zaszczepionymi (a raczej jej brak) i wypieranie się odpowiedzialności w obliczu znanych powszechnie działań ubocznych jakie szczepionka na COVID19 wywołuje. Zwalanie, w tym kontekście, przez Ciebie i państwową służbę zdrowia winy za zaistniałą sytuację na naiwnie wierzącego w opiekę państwa uważam za wpisujące się w strategię akwizytorów szczepionek z MZ.

« Ostatnia zmiana: Października 22, 2021, 22:15:20 wysłana przez Pragmatyk »

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #91 dnia: Października 23, 2021, 00:47:56 »
@Pragmatyk - bez przesady, nikt nie odlicza czasu od jednego do drugiego siusiu, ale jak ktoś całą dobę nie oddaje moczu, to musiałby być jakiś naprawdę upośledzony, aby czegoś takiego nie zauważyć. No i o ile po tej jednej dobie jeszcze sporo osób mogłoby problem zlekceważyć, to już po dwóch każdy rozsądny człowiek zgłosiłby się do lekarza, a zlekceważenie czterech dni jest naprawdę wysoce nierozsądne.
Nie chciało mi się już dalej oglądać, bo przez takie zachowanie ten pan stał się dla mnie mało wiarygodny, więc nie wypowiadam się na temat dalszej części filmu.
Poza tym napisałam poprzedni post, aby pokazać, że nie należy generalizować. Użytkownik 44 napisał:
Co się dzieje w szpitalach teraz, gorzej niż w horrorze.
A film nie dotyczy przecież wszystkich szpitali. Być może takie rzeczy zdarzają się tylko w bardzo nielicznych, a w każdym razie na pewno są szpitale, gdzie pacjent jest traktowany dobrze i z troską. Jeśli więc ktoś krytykuje propagandę i chce być traktowany poważnie, to sam również nie powinien jej siać.

Sama nie jestem zaszczepiona i szczepić się nie planuję. Zdaję sobie sprawę, że osoby z NOP często są źle traktowane, wmawia im się, że to nie skutek szczepienia i ogólnie widzę całą tę nagonkę proszczepienną w internecie (innych mediów nie obserwuję, ale zakładam, że w tv jest jeszcze większa).
Aczkolwiek moi teściowie, starsi, schorowani ludzie (teściowa po udarze i z cukrzycą, teść palacz i pijak, ma żylaki i coś z sercem) już dawno zaszczepieni i żadne skutki uboczne u nich nie wystąpiły. Mąż też zaszczepiony i również nic się nie działo. Widocznie zależy od organizmu. Córka na razie też się nie szczepi, bo covid tak ją przetrzepał, że do dziś ma złe wyniki i wciąż nie nadrobiła wagi sprzed choroby, a już wtedy była szczupła. Teraz jest wychudzona. Wyniki powoli wracają do normy, jednak zbliża się szczyt zachorowań i szczepienie w takim momencie też nie byłoby rozsądne.
BTW, jak byłam w szpitalu, to pani, która robiła mi EEG (nie wiem czy była lekarzem, czy technikiem), pytała mnie nawet czy się szczepiłam, bo mają mnóstwo podobnych przypadków związanych ze szczepieniem właśnie. Tak więc nawet osoba ze szpitala potwierdza, że na skutek szczepień przybyło im pacjentów z dziwnymi skutkami ubocznymi
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2021, 01:08:29 wysłana przez qwerta »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #92 dnia: Października 23, 2021, 15:47:12 »
Hmm - przypadek z ostatniej chwili.
Mój młodszy brat, zaszczepiony dwukrotnie, po szczepieniu objawy neurologiczne... ale ucichły bez szczególnego leczenia - zalecenie lekarza: paracetamol. Minęło kilka tygodni i wystąpił ból nogi, od kostki do kolana - zalecenie lekarza: paracetamol. Właśnie z nim rozmawiałem - mija drugi tydzień i nic się nie zmieniło na lepsze, jak nie mógł chodzić tak nadal nie może, ale zaczyna tracić czucie w nodze (!), a w okolicach od kostki wzwyż występuje obrzęk ze świeżymi, krwawo fioletowymi wybroczynami w okolicy kostki. Nie bardzo ma ochotę udać się do lekarza, bo może założą mu gips aby nie widział co się dzieje. Sorry za sarkazm, ale nie mylę się chyba wiele. Powiedz teraz, że to jego wina, bo nie widzi większego sensu kolejnej wizyty u lekarza... Wyjaśnię tylko, że rzecz się dzieje w... Holandii, więc raczej wszędzie dzieje się podobnie.

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #93 dnia: Października 23, 2021, 19:19:39 »
Qwerta nie wie o czym piesze, nie wie, o co chodzi teraz. Jakby powiedziała lekarzom, że te objawy może mieć po zaszczepieniu, to by szybko się przekonała, co się dzieje i dziwiłaby się dlaczego lekarze już nie są tacy mili dla niej.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #94 dnia: Października 23, 2021, 22:17:36 »
Qwerta nie wie o czym piesze, nie wie, o co chodzi teraz. Jakby powiedziała lekarzom, że te objawy może mieć po zaszczepieniu, to by szybko się przekonała, co się dzieje i dziwiłaby się dlaczego lekarze już nie są tacy mili dla niej.

A może tak mniej zarozumiałości?
Sam napisałeś:

Więc o co się czepiasz, jeśli piszesz w liczbie mnogiej?
Że ludek przez około tygodnia nie sikał i go nie zastanowiło? Dopiero, jak się pojawiło 40 stopni gorączki to wezwano pogotowie?
A jakiż zdrowy człowiek nie przejmie się, jeśli po wstaniu z łóżka nic nie zostawi w ubikacji?
To wskazywało na niewydolność nerek. Możliwe, że zakrzepy były wtórne.

Człowiek nie był zdrowy, bo miał cukrzycę, na którą brał piguły. Sama cukrzyca i skutki piguł uszkadzają naczynia krwionośne, nerki i sprzyjają zakrzepom.

Zakrzepica mogła go chwycić zawsze, niezależnie od szczepienia i niezależnie od szczepienia powinien otrzymać pomoc od razu. O zakrzepicy po szczepieniach w marcu 2021 już było wiadomo, a po cukrzycy wiadomo od dawna.

Nogę mu obcięto w szpitalu Marynarki Wojennej, chyba w Gdańsku, ale nie jest powiedziane, w jakim szpitalu go na początku położono, czy w tym samym.

Ogółem zdecydowanie sprawa jest kryminalna, jeśli chodzi o brak opieki przez pierwsze dni, niezależnie od tego, czy to po szczepionce, czy po cukrzycy, czy po kombinacji.

Pozdrowienia :-)

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #95 dnia: Października 24, 2021, 10:11:55 »

Więc o co się czepiasz, jeśli piszesz w liczbie mnogiej?

Czytajcie ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że we wszystkich szpitalach. Napisałem tylko, że w szpitalach, a jeżeli to dzieje się tylko w 2, to już podpada pod to co napisałem.
I tu jeszcze nie pisałem nic o oddziałach, bo w jednym szpitalu mogą się dziać różne rzeczy na różnych oddziałach, dla różnych pacjentów.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #96 dnia: Października 24, 2021, 23:42:55 »
Czytajcie ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że we wszystkich szpitalach. Napisałem tylko, że w szpitalach, a jeżeli to dzieje się tylko w 2, to już podpada pod to co napisałem.

Czytaj i słuchaj ze zrozumieniem. Jakoś dziwnym trafem masz inną miarę dla siebie, a inną dla innych.
Ostatnio wyrazenie się pozytywnie o oficjalnej medycynie grozi porażeniem gromami z internetowego nieba.

W filmie nie było jasne, czy chodzi o jeden, czy dwa szpitale.

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #97 dnia: Października 25, 2021, 10:24:03 »

Czytaj i słuchaj ze zrozumieniem. Jakoś dziwnym trafem masz inną miarę dla siebie, a inną dla innych.
Ostatnio wyrazenie się pozytywnie o oficjalnej medycynie grozi porażeniem gromami z internetowego nieba.

W filmie nie było jasne, czy chodzi o jeden, czy dwa szpitale.

Ja tego zdania o szpitalach nie oparłem tylko na podstawie tego filmu, to był tylko przykład.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #98 dnia: Października 25, 2021, 12:43:11 »

Heh, Basiu, a Ty zawsze chodziłaś w różowych okularach? Jak najgorsze zdanie o medycynie oficjalnej mam od dziesięcioleci. Owszem kilka razy mnie pozytywnie zaskoczyła, ale nie oszukujmy się - to tylko wyjątki potwierdzające regułę i to, że moje zdanie jest obiektywne. To co się dzieje w ciągu ostatnich dwóch lat to spotęgowanie takiej oceny przez fakt, że dzieje się to za oficjalnym przyzwoleniem, a nawet na zlecenie czynników nadzorujących-zarządzających-regulujących.

Odnoszę wrażenie deja-vu, tylko nieco zmienione realia: czyż nie przypomina walki klas z poprzedniej epoki? Tylko zamiast klas walczą kasty. Pożytecznych idiotów wykorzystuje się zamiast mięsa armatniego, a kapitał ma się dobrze... żądając i otrzymując nawet subsydia z naszej wspólnej kasy, bo nie może tracić na wartości, oczywiście dla naszego wspólnego dobra!

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #99 dnia: Października 27, 2021, 14:20:12 »
Heh, Basiu, a Ty zawsze chodziłaś w różowych okularach?

Staram się stosować starą bolszewicką zasadę: "ufaj i kontroluj". Dotyczy to też i linków na forum.

Zaczęło się od filmu, gdzie piramidalne zaniedbania z różnych stron starano się zrzucić na szczepionkę, co jest bzdurą. To nie była nagła utrata przytomności, to był wielodniowy proces możliwy do zatrzymania, niezależnie od ujawnionych skutków ubocznych szczepionki.

Dzięki temu, według twórców filmu odpowiedzialność szpitala czy szpitali zostaje wyzerowana, bo pacjent z prowadzącym opowiadają o szczepionce, zamiast o cukrzycy, nerkach i zakrzepicy.

Zakrzepica nie jest nieznanym wirusem, zwykłe USG żył by wskazało problem, a środki przeciwzakrzepowe podane na czas by mogły usunąć groźbę amputacji. A uczestnicy filmiku tylko opowiadali o szczepionce, jako przyczynie problemów.

« Ostatnia zmiana: Października 28, 2021, 11:18:14 wysłana przez Basia »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #100 dnia: Października 31, 2021, 23:19:02 »
Staram się stosować starą bolszewicką zasadę: "ufaj i kontroluj". Dotyczy to też i linków na forum.

Zakrzepica nie jest nieznanym wirusem, zwykłe USG żył by wskazało problem, a środki przeciwzakrzepowe podane na czas by mogły usunąć groźbę amputacji. A uczestnicy filmiku tylko opowiadali o szczepionce, jako przyczynie problemów.

He, he  - ja filmu nawet nie obejrzałem do końca, a odniosłem się do podłej kondycji naszego systemu służby zdrowia, która to degrengolada pielęgnowana jest przez system, bo zapewnia lojalność...

Po cóż systemowi lojalność eskulapów? Ano to jest dobre pytanie :-) Odpowiedź jest oczywista - bez nich ten cały przekręt z "pandemią" nie miałby prawa wypalić, a już sytuacja po masowych szczepieniach tym bardziej. Nie miałem czasu śledzić aktualnych statystyk, ale też chyba nie warto, bo statystyki jak księgowość - można kreatywnie stosować do własnych potrzeb :-) Nigdy nie przypuszczałem jednak, że będzie się to robić tak ostentacyjnie.
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2021, 23:25:38 wysłana przez Pragmatyk »

Online Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 06, 2021, 16:40:13 »
W Quebecu masowo protestowali lekarze i pielęgniarki, dzięki temu rząd wycofał się z wprowadzenia obowiązkowego szczepienia... nie mówią o tym w Polsce, ale mam rodzinę w Kanadzie, więc wiem. W Polsce jak zapytałam w przychodni czy Pani w recepcji jest zaszczepiona, odpowiedziała "oczywiście". Na szczęście nie dla wszystkich jest to takie oczywiste.