Ukazały się statystyki wwy,Krakowa i paru innych miast za lata 2017-2020 w rzeczy samej 03 i 04 w 2020 mniej zgonów ok 200 mies, Czytałam też o spadku w branży fiuneralnej co to potwierdza i tezę o mniejszej ilości operacji,wypadków i truciu się lekami , ja chyba dodaj do tego zahamowanie zakazania grypą.
Ale nie o tym .
Profilaktycznie jak mnie coś cysia wieczorem w gardle , czy podwyższa się lekko temperatura aplikuję mieszankę la pacho,vilcacora i korzeń tarczycy bajkalskiej 2,3 razy filiżanka plus 3 kropelki olejku szałwiowego lub oregano lub cynamonowy - oczywiście są ograniczenia dla ziółek leki rozżedzające krew,przeszczep,ciąża, autoimunologia - można 1 dawkę a potem katalpa,lub dymnica lub przetacznik przez 2 -3 dni by wyhamować reakcję .
Przy olejkach ciąża i nie przekraczać dawki bo są powikłania jak przy antybiotykach. Dawka 2_3 krople 3* dziennie jest bezpieczna przy szałwi stosowałam od lat nawet u dzieci. Jeżeli ktoś ma przeciwwskazania to olejki eteryczne 3* dziennie trwa dłużej ale też jest skuteczne. Czy na Covid trudno mi powiedzieć na grypę 100% ale tak jak mówię nie cały czas tylko profilaktycznie wieczorem powtórka rano i z reguły wystarcza . Od stycznia wielokrotnie stosujemy i mieszkając w Wawie się trzymamy mimo lekkich podrygów jakiś choróbsk.