Autor Wątek: Streptococcus agalactiae Czy można go wyleczyć metodami naturalnymi?  (Przeczytany 20671 razy)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Odp: Streptococcus agalactiae Czy można go wyleczyć metodami naturalnymi?
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 20, 2015, 22:20:58 »
Odpowiedź na pytanie z jakimi minerałami podaje się kwas kaprylowy można znaleźć w tym linku:
http://www.solgar.pl/produkty/specjalne-suplementy/formuly-specjalne/zmaksymalizowany-kwas-kaprylowy

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 20, 2015, 22:31:22 »
Odpowiedź na pytanie z jakimi minerałami podaje się kwas kaprylowy można znaleźć w tym linku:
http://www.solgar.pl/produkty/specjalne-suplementy/formuly-specjalne/zmaksymalizowany-kwas-kaprylowy

Ale tu chodzi o to, by kwas karylowy dłużej został w przewodzie pokarmowym, by dłużej tłukł drożdżaki:
"Kwas kaprylowy za­zwyczaj szybko wchłania się z jelit, a takie połączenie z minerałami zapew­nia wolniejsze tempo wchłaniania w celu pożądanego działania przeciw­drożdżakowego."

Coraz bardziej myślę o mleku do kompletu.

Pozdrowienia :-)

Offline KatarzynaT

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 22, 2015, 20:28:20 »
Dziękuję za wszystkie komentarze.Zgodnie z sugestią poradzę dodatkowo mleko kozie .Jeżeli chodzi o pH moczu
to w domowym badaniu wyszło wieczorem 7 a rano 6 pH.Zastosowanie olejku herbacianego zewnętrznie zdecydowanie złagodziło infekcję .

Offline lidie

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 25, 2018, 17:05:27 »
Witajcie. Pokrótce napiszę, że niestety zauważyłam u siebie ostatnio problem z oddawaniem moczu i ogólnym dyskomfortem związanym z parciem na pęcherz. Czy to możliwe, że to właśnie rzeczona bakteria Sg? Nie wiem w sumie od czego zacząć, do jakiego lekarza się wybrać (a do najbliższego mam i tak daleko), pozostaje mi tylko tak naprawdę internet... Chociaż niepocieszające jest to, że takie zapalenie mogą powodować zupełnie różne choroby ( http://wenerolog24.pl/objawy/zapalenie-sromu.html ???) :/ Normalnie tak się boję... A może jakieś naturalne wyciągi pomogą mi na te ból w intymnych miejscach? :( Ten olejek herbaciany:(?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 25, 2018, 19:02:47 »
Idź do lekarza i się nie baw w zgadywanki. To nie jest forum jasnowidzów.

Pozdrowienia :-)

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 25, 2018, 20:53:57 »
Nie ma sensu panikować. Wizyta u lekarza powinna wyjaśnić sprawę a wtedy będziemy mogli coś doradzić. Inaczej to działanie w ciemno, czyli bez sensu.