Autor Wątek: Jaki mix naturalnych olejków eterycznych byłby najlepszy w schizofrenii ?  (Przeczytany 2097 razy)

Offline Golombek89

• Nowy
  • *
...wątpliwej schizofrenii dodam.

Witajcie.
Interesują mnie tylko i wyłącznie kąpiele, aby można przecierać wszystko włącznie z głową.
Tylko problem jest taki, że jestem laikiem.

Mam rozumieć, że mydła w takich kąpielach się nie stosuje i ciało będzie pachniało po takich kąpielach ?

Teraz mam jeszcze pytanie, jakie to mogłyby być miksy i ile kropel poszczególnych olejków rozpuścić plus jaka temperatura wody no i ile tej wody ...

Nie stosuję obecnie ziół wewnętrznie.

Mam niby schizofrenię paranoidalną i zamierzam porzucać stopniowo leki, aby być później w remisji przy naturalnym wsparciu, bo w wyleczenie całkowite chyba nie wierzę, ponieważ jak porzuciłbym naturę to komplikacje by jakieś wyszły.

Pozdrawiam

Golombek

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Jaki mix naturalnych olejków eterycznych byłby najlepszy w schizofrenii ?
« Odpowiedź #1 dnia: Września 25, 2020, 22:52:58 »
Zainteresuj się tatarakiem i lawendą. Możesz nawet stosować wywary z zielska. One lekko uspokajają, chronią tkankę nerwową przed uszkodzeniami i poprawiają jej funkcjonowanie. Lawenda ma udowodnione działanie przeciwlękowe - testowane u dentystów ;-)

Do kąpieli używaj np 1-2 ml olejku, ale roztartego z jakąś glinką kosmetyczną przed wrzuceniem do wanny. Chodzi o to, że olejek z wodą się nie miesza dobrze i trzeba mu pomóc zamienić się w hydrolat.

No, właśnie: w internecie można kupić dość tanio hydrolaty, które można wlewać do wanny bez kombinacji z glinkami.

Powodzenia :-)

Offline Golombek89

• Nowy
  • *
dopiero teraz to ujrzałem, dziękuje ci.