Autor Wątek: jeśli ktoś, kto się zna, chciałby zatrzymać się chwilę to ...  (Przeczytany 11265 razy)

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
Odp: jeśli ktoś, kto się zna, chciałby zatrzymać się chwilę to ...
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 27, 2018, 17:16:53 »
rozsądek podpowiada mi, że najpierw muszę się jak najszybciej wzmocnić i zregenerować po dewastacji operacyjnej rękę i okolice, a do tego potrzebuję m.in. ziół

Nie negowałem tego, tylko wyczułem w Twoich komentarzach strach (może raczej dezorientację), więc uznałem, że lektura mądrej książki w tzw. międzyczasie pozwoli Ci uspokoić myśli, nabrać dystansu i poszukać odpowiedzi w psychice, bo nie jesteś przecież tylko kupą mięsa. Masz uczucia i emocje, które wpływają bezpośrednio na Twoje ciało.

Zaufaj, że wszystko dobrze się skończy, a cała przygoda ze zdrowiem ma jakiś, ukryty, jeszcze niewidoczny dla Ciebie sens. Grunt to wziąć sprawy w swoje ręce, co właśnie czynisz i nie ufać ślepo autorytetom.

Offline BarbaraWeronika

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 27, 2018, 17:20:57 »
leo
głupol jestem i jeszcze nie umiem odpowiedzieć na priv :) co tu się klika? :)
wszystko przejrzałam, co przesłałeś, dziękuję
większość pochłaniam i stosuję, bo wydaje mi się, że to bezpieczna "suplementacja"
kilka spraw jest dla mnie nowych, na razie boję się jednak suplementować aż tak wysokimi dawkami, próbuję z rozsądkiem, w ilościach "normalnych" lub trochę zawyżonych, jeśli są badania, że po wysokim dawkowaniu nie było zgonów :):):)

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2018, 17:28:12 »
Żyworódka, aloes, nagietek jeśli chodzi o ranę w przypadku gdyby ciężko się goiło.
Do zapobiegania przerzutom to piołun.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 17:31:06 wysłana przez old »

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 27, 2018, 17:46:53 »
Babka zwyczajna jest tak powszechnym ziołem, że można ją znaleźć prawie przy każdej ścieżce polnej i po prostu rozgnieść, czy zmiażdżyć i śluz użyć do opatrunku. Ma właściwości oczyszczające i regenerujące ciało.

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 27, 2018, 20:36:45 »
Octenisept jest szkodliwy.

możesz to uzasadnić?

Regularne jego stosowanie to zły pomysł.

tu jak rozumiem chodzi o odkażanie rany po zabiegu, czyli przez kilka dni. Czy jest to już "regularne stosowanie"?

ja "w ciemno" rekomendowałbym pozostanie przy octenisepcie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 20:52:27 wysłana przez Lu »

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 27, 2018, 20:46:19 »
więc wycinanie sobie potrzebnych części ciała to niezbyt mądre działanie,

czy trzymający się ząb, ale bolący i zakażony zgorzelą, to potrzebna część ciała i należy ją pozostawić, a zająć się wówczas psychiką ?

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 27, 2018, 20:48:49 »
W ciągu kilku dni dowiem się czy coś znaleźli w węzłach chłonnych,

wyniki badań histopatologicznych można wykorzystać do celowanej terapii ziołowej. Pojawia się coraz więcej badań (co prawda najczęściej in vitro) nad działaniem preparatów roślinnych na konkretne linie komórkowe

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 27, 2018, 20:50:42 »
http://zdrowiebeztajemnic.pl/octenisept-medykament-odkazajacy-o-toksycznych-wlasciwosciach/

Np. w Japonii fenoksyetanol jest zakazany.

Zamiast tego woda utleniona, jodyna, olejek z drzewa herbacianego i inne.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2018, 20:56:34 wysłana przez old »

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 27, 2018, 20:59:15 »
http://zdrowiebeztajemnic.pl/octenisept-medykament-odkazajacy-o-toksycznych-wlasciwosciach/

Np. w Japonii fenoksyetanol jest zakazany.

Zamiast tego woda utleniona, jodyna, olejek z drzewa herbacianego i inne.

z podanej przez Ciebie strony:

"Fenoksyetanol jest toksyczny dla rybek laboratoryjnych Danio"

mocne ;)

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 27, 2018, 21:05:08 »
Dr Różański co prawda niewiele napisał ale jednak umieścił fenoksyetanol w substancjach szkodliwych.
http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Lu, chcesz to używaj sobie ten "rewelacyjny" środek rodem z big farmy.

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 27, 2018, 21:06:17 »
więc wycinanie sobie potrzebnych części ciała to niezbyt mądre działanie,

czy trzymający się ząb, ale bolący i zakażony zgorzelą, to potrzebna część ciała i należy ją pozostawić, a zająć się wówczas psychiką ?

Nie, należy najpierw zająć się zębem, ale ząb to nie migdały, węzły, wyrostek robaczkowy, czy pierś i ostatecznie można go wyrwać. Za kondycję zębów również odpowiada psychika (można sobie dosłownie zęby połamać na wgryzaniu się w życiowe problemy). Całe ciało reaguje na myśli i uczucia. Wyobraź sobie w tej chwili, że jesz cytrynę, a za moment pojawi się w Twoich ustach ślina. Jak znaczące reakcje chemiczne wywołają silne emocje? To działa również na odwrót, bo przecież w "zdrowym ciele zdrowy duch"...

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 27, 2018, 21:11:33 »
Dr Różański co prawda niewiele napisał ale jednak umieścił fenoksyetanol w substancjach szkodliwych.
http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

nie mogę znaleźć na tej stronie

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 27, 2018, 21:14:20 »
Pod parabenami.
"Phenoxyethanol

Substancja wywołuje wypryski i pokrzywkę na skórze"

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 27, 2018, 21:30:45 »
Pod parabenami.
"Phenoxyethanol

Substancja wywołuje wypryski i pokrzywkę na skórze"

ok, dzięki

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 27, 2018, 22:25:08 »
W sprawach technicznych:
BarbaraWeronika, masz możliwość używania funkcji "cytuj", by łatwiej się było zorientować, którą wypowiedź komentujesz i funkcję "modyfikuj" jeśli zechcesz coś dodać w swojej wiadomości.

A teraz merytorycznie:

ten link, który przesłałaś, za dużo tego, muszę normalnie żyć, nie mogę zamienić się w "czarownicę" i szukać aż tylu ziół i rozwiązań, potrzebuję prostych rozwiązania,

nie masz przed sobą łatwych i prostych rozwiązań, bo gdyby takie istniały, to by były dawno opisane.
Z różnymi ziołami, paćkami, eksperymentami i poszukiwaniami itp musisz się zacząć zaprzyjaźniać. Po pierwsze, by mieć własne surowce, po drugie, sama kasa niczego nie załatwia, a na koniec, to nikt chyba tutaj nie ma zdolności jasnowidzkich, by wskazać dokładnie taką kurację, jaka akurat Tobie pomoże.
Nie ma drogi na skróty i lepiej nie kombinować, chyba, że znasz prawdziwych cudotwórców.

Uważam, że opowieści o spisku BigPharmy i lekarzy w celu wykończenia ludzkości, ale przedtem ich wydojenia z kasy można wrzucić między bajki. Więcej uwierzę w spisek BigPharmy i polityków w celu wydojenia kasy państwowej dla celów prywatnych lub grupowych.

Rosyjski suplement pomagający na obrzęki rąk Angionorm, o którym pisałam parę postów wyżej składa się z wyciągów z kasztanów (kasztanowca), korzeni lukrecji, owoców dzikiej róży i głogu. Warto się tym zainteresować.

samo przygotowanie soków i mycie prasy zajmuje mi sporo, a to tylko sok warzywny, a gdzie reszta ;)

A co robisz z fusami? Po co robisz soki? Czy nie lepiej zjeść całe warzywa?
Wiem, że istnieje taka ideologia, że sokami wiele można zrobić, ale ja wiem, że wcale to nie musi być prawda, nawet, jeśli ktoś zbił kasę na książce na ten temat.

Zgadza się, że Octenisept, jak każdy inny środek dezynfekcyjny na dłuższą metę jest szkodliwy.
Octenisept można łączyć z ziołami, szczególnie dużo wie na ten temat Kaminskainen.
Spokojnie można łączyć go ze składnikami paćki na rany.

Przepraszam, będę wredny: Ty jesteś tak zabetonowana światopoglądowo, że gdybym spuścił Ci na głowę tonę książek w rodzaju "Choroba Twoim przyjacielem", to i tak byś nie zareagowała. Mam prawo zasugerować cokolwiek mi się podoba i nic Ci do tego. A skoro już tak bardzo się o tę książkę potykasz, to może w końcu ją przeczytaj. Jest w niej wyjaśniona przyczyna wielu tzw. chorób, więc wycinanie sobie potrzebnych części ciała to niezbyt mądre działanie, skoro źródło np. guza nie tkwi w ciele, a w umyśle.

Gdyby dziewczyna pytała, czy ciąć, to może Twoje rady byłyby poglądem wartym rozważenia, jako jedną z opcji.
W końcu wszystkie "cudowne uzdrowienia" czy "samoistne remisje", to psychika i zjawiska udowodnione naukowo.

Ponieważ jednak dziewczyna jest już po operacji, to teraz zostaje się zmierzyć z jej skutkami.
Musi się na teraz wygoić i zadbać o rękę, która jest poważnie zagrożona zastojami limfy. A na przyszłość musi zapobiegnąć nawrotkom.

Pozdrowienia :-)