Autor Wątek: Z czego mogą wynikać problemy rozrodcze  (Przeczytany 3051 razy)

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Z czego mogą wynikać problemy rozrodcze
« dnia: Listopada 17, 2017, 16:34:07 »
HPV, antykoncepcja, szczepienia, poronienia. Informacje fałszywe ścigane z urzędu. Profesor Rudolf Klimek - człowiek legenda w Krakowie, znakomity ginekolog i położnik, wielki przyjaciel kobiet.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=DoSHywUKI78

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Z czego mogą wynikać problemy rozrodcze
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 17, 2017, 19:09:22 »
Dołóż składniki kosmetyków o działaniu podobnym do estrogenów, na przykład parabeny, jeszcze kilka lat temu na ulotce RoundUp-a było, że uszkadza łożyska ssaków.
Cała masa sztucznych ksenoestrogenów dookoła nas - żywice epoksydowe, poliwęglany, papier samokopiujący, papier termoczuły.

Zakażenie toksoplazmozą w czasie ciąży też może uszkodzić płód.

Jest tego dużo.

Pozdrowienia :-)

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 17, 2017, 19:27:35 »
Przewlekłe stany zapalne, choroby genetyczne, nieprawidłowa budowa układu rozrodczego, nałogi, itd., itd..

Offline Ondrasz

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 18, 2017, 01:47:14 »
Podobno drastycznie spadła jakość nasienia. Spada wydolność seksualna panów, rzekomo proporcjonalnie do wzrostu zrzędliwości i roszczeniowych postaw partnerek   :-[

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 18, 2017, 10:48:19 »
(...) Spada wydolność seksualna panów, rzekomo proporcjonalnie do wzrostu zrzędliwości i roszczeniowych postaw partnerek   :-[
Oj, biedni ci panowie... No strasne czasy dla nich nastały... Nie dość, że panie zaczynają sobie świetnie radzić bez panów w życiu codziennym, to jeszcze śmią mieć wymagania. No niedobre te baby i już.
:D ;)

Pocieszające dla panów jest to, że funkcja prokreacyjna jeszcze długo będzie nierozerwalnie związana z koniecznością zbliżenia fizycznego, choćby ze względu na koszty in vitro. Gorzej, że panie są coraz bardziej samolubne i coraz częściej nie chcą mieć dzieci w młodym wieku... a później biologia jest już bezlitosna.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2017, 10:49:51 wysłana przez kuneg »
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 18, 2017, 12:16:00 »
Ksenoestrogeny działają też i na mężczyzn.

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 18, 2017, 15:08:29 »
Małgosiu. In vitro i co dalej? Niby można dziecko wychować w pojedynkę, ale w ten sposób wychowujemy okaleczonego na zawsze człowieka... Człowiek, by być szczęśliwym, powinien być zrodzony z miłości (a nie w szklance) z miłości kobiety i mężczyzny. Wychowany w miłości, czyli w rodzinie a więc mama, tata, babcie dziadkowie, rodzeństwo kuzynostwo, ciocie i wujkowie... Zrodzony i wychowany w miłości staje się człowiekiem silnym; kobieta kobiecą a mężczyzna męskim i dalej cykl się powtarza...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 18, 2017, 18:31:01 »

Oj, biedni ci panowie... No strasne czasy dla nich nastały... Nie dość, że panie zaczynają sobie świetnie radzić bez panów w życiu codziennym, to jeszcze śmią mieć wymagania. No niedobre te baby i już.
:D ;)[/quote]

No wreszcie ktoś   prawdę napisał.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 18, 2017, 22:01:17 »
Nawet in-vitro, to ciągle jeszcze nie partenogeneza ;-)

A jeszcze inna sprawa, to wychowanie dzieci - w rodzinie, jakiej rodzinie, czy instytucji opiekuńczej państwowej lub prywatnej?

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 18, 2017, 23:47:42 »
No wreszcie ktoś   prawdę napisał.
Jedno, czego mi z całą pewnością zarzucić mi nie można, to zakłamanie. Obserwuję te trendy od jakiegoś czasu. Sama zdecydowałam się na dziecko po 30-tce i z tego powodu mam tylko jedno. Cóż... teki jest ten świat, że czułam, że mogę liczyć głównie na siebie przez dłuższy czas.

Wiem, że nie o to Ci chodziło pisząć to, co powyżej, ale z mojej strony tak to właśnie wygląda. Coraz mniej Europejek chce mieć szybko dzieci, a potem jest za późno. Cóż, kobiety też robią się egoistkami, nie tylko mężczyźni mają do tego prawo... Już i tak przeciętny Europejczyk jest śniady...

Jak dołożymy do tego ten koktail chemiczno-biologiczny w otaczającym nas środowisku, to mamy to, co mamy...
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Telea

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 24, 2017, 15:32:09 »
niestety, cały świat truje nas na okrągło, i później wychodzą niechciane kwiatki ;/