Autor Wątek: Podrażnienia po goleniu  (Przeczytany 6178 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Podrażnienia po goleniu
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 12, 2017, 14:18:37 »
Basiu kurcze szkoda bo ostatnio zużyłem korzeń pokrzywy ostatni.... hmm pojadę do zielarskiego i na pewno spróbuję tej kuracji ;) bo skopywać ogródka nie chcę i do tego suszyć, no może na później sobie wykopie.... jak zwykle mnie zmotywowałaś do czegoś nowego.

Nie musisz suszyć, wymyj, potnij i możesz użyć na świeżo, nadmiar sam wyschnie.

Pozdrowienia :-)

Offline mysznikowski

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 12, 2017, 14:44:04 »

Mysznikowski a raczej Mysznikowska;) czy mogłabyś mi sprzedać kilka takich mydeł:)?

Podaj adres na maila - podaruję Ci kosteczkę mydła marsylskiego, czyli z oliwy z oliwek, żebyś mógł sprawdzić czy to Ci odpowiada. Sprzedać nie mam co, bo zostały mi dwie kosteczki tego mydełka. Później robiłam mydełka o bardziej różnorodnym składzie.
Pozdrawiam
Małgorzata

Offline nevergiveup

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 12, 2017, 16:22:32 »
Basiu tak właśnie zrobiłem, już parzę wodę na pokrzywę;), od dziś zaczynam 2 tygodniową kurację. Może zacznę robić zdjęcia zmian? to będzie ciekawe. Kiszonki jem nadal, kit rano z ostropestem, na noc ziemia okrzemkowa, nie jem szybko, co jakieś 4-5 godzin posiłek i pije godzinę do półtorej po posiłku, czasem pół jak jeżdżę rowerem bo wtedy szybciej się chce pić:).
PS: Wiadomość ta jest sporym ekskursem

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 25, 2019, 09:28:03 »
Mysznikowski, byłaby szansa, żebyś podała przepis na to mydełko do mycia głowy, gdzie kupić skladniki?

Offline Popey

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 30, 2019, 00:33:28 »
Tuśka, ja znalazłem przepis na to mydło składające się z: oliwy, sody i wody tutaj: https://www.gaj-oliwny.pl/Jak-zrobic-mydlo-w-domu-Metoda-zimnego-procesu-blog-pol-1514891130.html

Robiłem 3 dni temu i wyszło. Najpierw chciałem kupić gotowe ale stwierdziłem, że skoro mam wszystkie składniki w domu to po co. Szkoda tylko, że mydło musi odleżeć te ~4 tygodnie zanim będzie można go używać.

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 30, 2019, 06:44:27 »
Popey, dzięki za ten przepis.
Nigdy nie miałam do czynienia z sodą kaustyczną i nie powiem,trochę się tego obawiam ale bardzo bym chciała wypróbować ten przepis.

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 07, 2023, 06:38:28 »