Autor Wątek: Moje filmy o zwierzetach  (Przeczytany 10681 razy)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
Moje filmy o zwierzetach
« dnia: Wrzesień 03, 2017, 18:10:27 »
Witam, mam na imię Krzysztof, mieszkam całe życie w Warszawie, od zawsze kocham szeroko pojętą przyrodę.

Amatorsko kręcę sobie filmy od niedawna i umieszczam je na YouTube, jak ktoś chce sobie popatrzeć to zapraszam. Póki co okolice Warszawy i Warszawa. Kręcę sobie przy okazji różnych wypadów na łono natury, w tym także po zioła.

Temat ziół też nie jest mi obcy ani teoretycznie ani praktycznie, ale nie o tym w tym wątku.

Mój kanał samanoPL
https://www.youtube.com/channel/UC9YIuzfBjoRpSyHDWu6bhPg

Offline Optimus

• Dużo Pisze
Odp: Moje filmy o zwierzetach
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2017, 21:11:15 »
Może skup się na filmowaniu ptaków drapieżnych.
Lisy, dziki i sarny są często w miastach widywane.
Nic nadzwyczajnego w nich nie widzę, a nawet wolałbym je nie spotykać bo tylko choroby roznoszą i szkody powodują.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2017, 06:43:08 »
Wszystko w swoim czasie:)

Co się uda zaobserwować to wrzucam, z czasem pewnie pojawią się inne zwierzęta.

Tu gdzie mieszkam szczególnie dużo jest dzików, jak pewnie wszędzie.

Co do przenoszonych przez nie chorób, w pełni się z Tobą zgadzam.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2017, 11:36:43 »
Amatorsko kręcę sobie filmy od niedawna i umieszczam je na YouTube, jak ktoś chce sobie popatrzeć to zapraszam.

Na pewno znajdzie się wielu chętnych. :)

Nic nadzwyczajnego w nich nie widzę...

Szkoda, bo zwierzęta to wspaniałe stworzenia.

...a nawet wolałbym je nie spotykać bo tylko choroby roznoszą i szkody powodują.

Zwierzęta mogą o człowieku powiedzieć to samo. Większego szkodnika na planecie chyba nie ma.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2017, 00:21:17 »
...a nawet wolałbym je nie spotykać bo tylko choroby roznoszą i szkody powodują.
Zwierzęta mogą o człowieku powiedzieć to samo. Większego szkodnika na planecie chyba nie ma.

Zgadza się.
Ostatnio dziki i lisy są oskarżane o wszystko, wkrótce, jak i krowy, zostaną nawet oskarżone o efekt cieplarniany.

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2017, 08:51:53 »
Zgadza się.
Ostatnio dziki i lisy są oskarżane o wszystko, wkrótce, jak i krowy, zostaną nawet oskarżone o efekt cieplarniany.
A jak chodzi lisek koło drogi to myślicie, że co on tam robi? Nic dobrego ;D

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2017, 09:14:48 »
Zgadza się.
A jak chodzi lisek koło drogi to myślicie, że co on tam robi? Nic dobrego ;D

Co robi? - wiele dobrego. Jakby lisków, kotków zabrakło byłoby więcej myszek, szczurów - dużo, dużo więcej. Wtedy nawet wegetarianie mieliby problem - chyba by się musieli wziąć za zabijanie zwierzątek :-). Poza tym - lisek, kotek jak wytłucze wszystko do zera (jak człowiek) - sam zginie, więc tego nie zrobi - w przeciwieństwie do człowieka.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2017, 10:23:37 »
W Poznaniu po zmroku lisków jest sporo. Stoją sobie takie puchacze pod latarnią i wietrzą teren. Czasami mojemu burkowi dogadam, że kiedyś też była taki rudzielec a teraz to już siwa babcia  ;D

Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 05, 2017, 11:12:03 »
We Wrocku kotów dziko żyjących coraz mniej. Szczury za to rozpasały się na dobre. Czasem już w biały dzień widuję je na ulicy - szczury, nie koty :(
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 05, 2017, 13:45:28 »
We Wrocku kotów dziko żyjących coraz mniej. [...] zczury za to rozpasały się na dobre. Czasem już w biały dzień widuję je na ulicy - szczury, nie koty :(
Znaczy to, że we Wrocku się dżuma szykuje... :-\
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2017, 18:43:32 wysłana przez Klara2 »

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 05, 2017, 14:42:00 »
W Poznaniu szczurów było sporo przy starym zoo. Ponoć temat jest na etapie wyciszenia.

Mam budkę, w której gniazdują sikory modraszki. Przymierzam się do filmowania o ile znajdę stosowny sprzęt ze szpiegowską kamerą  ;D
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 05, 2017, 18:48:14 »

Mamy kolejnych "winnych".  :-\

Szczury za to rozpasały się na dobre.

Konsumpcjonizm rośnie, to i szczury mają się na czym paść (czytaj: śmieciach). ;)

Mam budkę, w której gniazdują sikory modraszki. Przymierzam się do filmowania o ile znajdę stosowny sprzęt ze szpiegowską kamerą  ;D

Ptasi Wielki Brat lub Siostra. ;)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 05, 2017, 19:14:40 »
Mimo, że to dość pospolite zwierzęta, umieszczam swoje filmy, bo są ludzie, którzy lubią je oglądać z wielu powodów.

Człowiek to duże zło, YT jest pełen filmów o bestialskim traktowaniu zwierząt, kto oglądał ten wie.

Temat rzeka, ale człowiek ma swoje za uszami i trochę mu się pomyliły role jakie powinien spełniać.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2017, 00:03:19 »
Jakby lisków, kotków zabrakło byłoby więcej myszek, szczurów - dużo, dużo więcej. Wtedy nawet wegetarianie mieliby problem - chyba by się musieli wziąć za zabijanie zwierzątek :-)
Zapomniałem, że myszy i szczury są pokarmem lisów.
Świta mi w głowie jakiś film przyrodniczy w którym lis słyszy mysz chodzącą pod śniegiem, wybija się w powietrze i spada przednimi łapami na gryzonia.

W czasie epidemii dżumy ludzie tępili psy i koty ponieważ myśleli, że to one roznoszą chorobę.

--------

P.S. Ostatnio widziałem film jak łasica goni lisa:)

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 21, 2017, 22:52:07 »
Ten film o zwierzętach polecam szczególnie osobom wychowującym małe dzieci:
https://www.youtube.com/watch?v=qkY0Cv-tWU0