Autor Wątek: Bezpieczne i skuteczne zioła na bezsenność  (Przeczytany 13707 razy)

Offline Golombek89

• Nowy
  • *
Odp: Bezpieczne i skuteczne zioła na bezsenność
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 14, 2021, 17:33:58 »
co byście polecili człowiekowi z diagnozą schizofrenii :

Valused, czy napar z chmielu i kozłka ?

Jaką moc mają te napary i czym się różnią od leków ?

Kozłek kupiony w aptece, chmiel gdzie indziej...

Z diagnozą się nie godzę, bo co inny psychol, czyli udawany lekarz tym inna diagnoza (zaobserwowane również po niedawnym "rozpoznawaniu" mordercy Pawła Adamowicza.

Ja w sumie nie pamiętam kiedy dobrze spałem. Mój sen to taka hybryda - udawania, niemocy i neuronalnej gonitwy.

Valused ?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 15, 2021, 11:02:08 »
Jeśli po Valusedzie się lepiej czujesz, to go stosuj.

Napary mogą zadziałać może nieco słabiej od strony psychicznej, bo wiele składników się rozkłada w wyższej temperaturze lub olejki uciekają. Jednak z drugiej strony wyciągniesz wiele innych składników, które działają wzmacniająco i poprawiają trawienie.

Jeśli byś sobie robił napary z zakupionej sieczki, to dodaj jeszcze do miksu rumianek, wiązówkę, nagietki, miętę i melisę.
Najlepiej namocz surowiec w zimnej wodzie przez noc, a potem, rano szybko zagotuj, wlej z fusami do termosu i pij osłodzone z sokami przez cały dzień na ciepło.

Myślę, że stosowanie Valusedu możesz spokojnie łączyć z takim naparem.

Na noc, na sen powinno pomóc dodanie do naparu dodatkowo 2-3 łyżeczek kropli walerianowych z apteki.

Pozdrowienia :-)

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 22, 2021, 19:58:05 »
Po pierwsze, należy wiedzieć, że leki nasenne zaburzają prawidłowy sen ("Psychologia" Ciccarelli, White).

Kozłek lekarski b. dobrze poprawia jakość snu, sen jest głęboki po nim. Tylko nie ułatwia zaśnięcia często. Dlatego do niego zaleca się dobrej jakości melisę (z ogródka np.) i jeszcze jakieś jedno zioło nasenne. Szyszki chmielu działają dobrze nasennie, tylko nie polecam ich mężczyznom, ponieważ działają estrogennie.

Olejek CBD to jest chyba jedna z najsilniejszych, pochodzenia naturalnego, substancji nasennych.

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 22, 2021, 19:59:14 »
Po pierwsze, należy wiedzieć, że leki nasenne zaburzają prawidłowy sen ("Psychologia" Ciccarelli, White).

Kozłek lekarski b. dobrze poprawia jakość snu, sen jest głęboki po nim. Tylko nie ułatwia zaśnięcia często. Dlatego do niego zaleca się dobrej jakości melisę (z ogródka np.) i jeszcze jakieś jedno zioło nasenne. Szyszki chmielu działają dobrze nasennie, tylko nie polecam ich mężczyznom, ponieważ działają estrogennie.

Olejek CBD to jest chyba jedna z najsilniejszych, pochodzenia naturalnego, substancji nasennych. Tylko też należy uważać na niego, bo może powodować u niektórych działania niepożądane.