Autor Wątek: Lipomastia  (Przeczytany 2390 razy)

Offline ted

• Nowy
  • *
Lipomastia
« dnia: Luty 03, 2017, 17:24:12 »
Witam wszystkich użytkowników forum.
Mój problem polega na tym, że od bardzo dawna zmagam się z lipomastią. Od zawsze miałem problemy z nadwagą, tłuszcz odkłada mi się szczególnie w okolicach klatki piersiowej, bioder i pośladków. Aktualnie mam 20 lat. Około 3 lata temu udało mi się schudnąć, od tamtej pory trzymam dietę, ćwiczę 4 razy w tygodniu. Problem z tłuszczem na brzuchu, i biodrach udało mi się rozwiązać redukcją lecz nadal zostaje nadmierne odkładanie się tkanki tłuszczowej w okolicach sutków (jest to bardzo widoczne nawet przez koszulkę) Do tego dochodzi brak zarostu ( właściwie coś tam jest ale tylko w dwóch miejscach i nie jest on zbyt twardy) Wszyscy mężczyźni w mojej rodzinie mają normalny pełny zarost, więc to raczej nie jest wina genów. Włosy na rękach, pod pachami i na brzuchu też są bardzo cienkie i jest ich niewiele, lecz na nogach już są normalne. Poza tym zauważyłem że często jestem zmęczony, dużo śpię w ciągu dnia. Moja suplementacja wygląda tak: kompleks witamin, korzeń pokrzywy URTIX, ZMA, Omega 3, Kreatyna,   Podejrzewam że może to być zbyt wysoki poziom estrogenów lub/i zbyt niski poziom wolnego testosteronu. Moje pytanie brzmi: Czy są jakieś działające naturalne środki które mogą mi pomóc. Myślałem nad jakimś naturalnym inhibitorem aromatazy. Z góry dziękuję za pomoc i czekam na wasze porady.

Chyba przez przypadek napisałem w złym dziale więc proszę o przeniesienie.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2017, 17:34:26 wysłana przez ted »

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Odp: Lipomastia
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2017, 17:33:59 »
Przeczytaj pod swoim kątem ten artykuł (pojawia się w nim lipomastia):
http://slawomirambroziak.pl/w-zdrowym-ciele/diety_wysokotluszczowe_ksenoestrogeny/

i posłuchaj tego lekarza:
https://www.youtube.com/watch?v=KbING4RA4e0

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2017, 18:19:37 »

Offline ted

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2017, 19:25:25 »
Dziękuję za odpowiedzi.
Bardzo ciekawe artykuły, dają do myślenia. A szczególnie wypowiedź Pana Czerniaka. Byłem zszokowany po tym co usłyszałem. Okazuje się że dosłownie wszędzie pełno jest tego świństwa. Możliwe że to właśnie ksenoestrogeny odpowiadają po części za moje problemy, a więc najwyższy czas zacząć z tym jakoś walczyć. Poczytałem trochę o boraksie, jest to bardzo ciekawy związek, szkoda że wcześniej o nim nie słyszałem.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2017, 19:52:29 »
Możesz zacząć od wywalenia kosmetyków, mydeł i szamponów - to jest najbliższe ciału źródło ksenoestrogenów.
Jak zejdzie śnieg, to sam będziesz kopać korzenie pokrzywy, a nie jeść jakieś bezsensowne wyroby fabryczne.

Pozdrowienia :-)