Autor Wątek: meteopatia  (Przeczytany 2732 razy)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
meteopatia
« dnia: Lipca 22, 2011, 08:57:22 »
Od dłuższego czasu zastanawiam się, na ile meteopatia to faktyczny problem, a na ile moda sprzyjająca sprzedaży magnezu w aptekach. Jakie jest Wasze podejście do tego tematu . Czy gwałtowny niż zmienia jakoś Wasze ziołowe menu?

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/108570,dlaczego-wplywaja-na-nas-zmiany-aury

Samych ładnych dni (cokolwiek to dla Was znaczy)
Ineslik

Adrian Budek

• Gość
Odp: meteopatia
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2011, 09:23:09 »
Jakie jest moje zdanie?
Wiadomo, że organizm ludzki to też i energia. Układ nerwowy wysyła impulsy elektryczne z mózgu i do mózgu. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że wilgotność i ciśnienie wpływa na jonizację powietrza to takie naładowane powietrze musi mieć wpływ na nasze organizmy i układ nerwowy.
Jonizacja wpływa na strukturę energetyczną organizmu i dodatkowo ciśnienie wpływa na nasz układ krwionośny i strukturę komórkową.
Czy zioła mogą na to pomóc?
Na przyczyny raczej nie pomogą, ale na skutki jak najbardziej.
Na przyczyny poradzić może medycyna orientalna. W mojej opinii Tai Chi byłoby wskazane do tego wspomagająco akupunktura - jak ktoś umie, jeśli nie to akupresura.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: meteopatia
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2011, 09:38:07 »
Jak nadciąga porządna burza to robię się senna, ale chyba to jest normalne.
Kiedyś widziałam jak człowiek ozdrowiał po przekroczeniu Wisły (Przekop już przy ujściu). Z jakiegoś powodu nad Wisłą była wyraźna zmiana układu chmur z wietrzno-deszczowych na słoneczno-wietrzne. Do Wisły jojczał, że go boli głowa, za Wisłą najpierw przestał jojczeć, a potem stwierdził, że nic go nie boli.

Coś w tym jest, pewnie związane z krążeniem

Pozdrowienia :-)