Autor Wątek: Strata kilogramów - pomoc  (Przeczytany 6501 razy)

Adrian Budek

• Gość
Strata kilogramów - pomoc
« dnia: Czerwca 22, 2011, 13:00:59 »
To pytanie kieruje do wszystkich, ale patrząc po avatarze to głównie do fresh`a.
Muszę złapać trochę rzeźby, aktualnie mam 178 cm wzrostu, a ważę 87kg.
Niestety rower pomaga, ale wolno.
Założenie jest proste: zgubić tkankę tłuszczową i poprawić tkankę mięśniową.
Mam dostęp do 2 hantli, maksymalne obciążenie jednego na jakieś 30kg ;)
Dodatkowo ćwiczenia oparte o pompki i podciąganie na drążku.

Jaka dieta?
Jakie zioła polepszą działanie diety?
Co jest kategorycznie zabronione w diecie?

Czytałem kiedyś o kozieradce, ale nie przetestowałem.

Muszę się ogarnąć bo czuję limity w możliwościach organizmu, a tego nie lubię.
Kiedyś tańczyłem breakdance przy wadze 75kg i można było robić z ciałem wszystko, a teraz robię połowę tego co kiedyś i czuje się jak szamoczący się worek kartofli na parkiecie :)
Nie ukrywam, że zależy mi na czasie. Mam zamiar robić dokumentację fotograficzną. (potem pokażę)

Please Help !!

Adrian Budek

• Gość
Odp: Strata kilogramów - pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2011, 13:31:37 »
Dodam jeszcze, że powoli przechodzimy z rodziną na kuchnię chińską. Stir-Frying na woku mam już opanowany więc obróbka cieplna warzyw trwa ok 10min. Nie wiem jak takie jedzenie działa na organizm, ale mam nadzieję że pozytywnie.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 22, 2011, 13:37:50 »
Adrian! Poczekaj troche (mam "zalatanie").

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 22, 2011, 13:41:39 »
Spoko mam czas do końca tygodnia ;) (wesele w sobote, więc tu dieta się kończy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:02:50 »
Cz.1 troche o diecie
Białkowo -tłuszczowa i 1o procent pochodzących z węgli który źródło powinno pochodzic z jak najzacniejszych źródeł. po pierwsze wylicz co króluje u Ciebie w codziennym jedzeniu , jak wygląda schemat procentowy białka -tłuszcze-węglowodany (celowo pisze od najwazniejszego ) Ja elsi chcę się troche "pociachać" to staram ( bez paranoi)  sie trzymac schematu 70 % procent białka 20 tłuszczy 10 węgli.Źródła białka muszą być zróznicowane ponieważ jedzenie wciąż tego samego (np. piersi z kurczaka) doprowadzi do znużenia a przez co do zbyt wczesnego zaniechania. Jeśli masz mozliwośći to działaj np. tak: rano - szejk wykonany z kefiru i rozdrobnionego czosnku+kminek+tymianek+majeranek(po szczypcie)+łyzka siemienia lnianego(zmielonego) , zioła- napar z liści brzozy+jarzębiny. Suplementy- wit bcomplex , wit-c( zpewnością nie brakuje surowca  :)). Drugi posiłek-jogurt+garstka płatków owsianych górskich+ wyżej wymienione zioła.3 posiłek (obiadowy) moze być własnie chińszczyzna + siemię lniane+ szklanka wody+wit b complex. 4 posiłek( tu juz bez węgli!) np. chudy twarożek z warzywami+ szklanka wody 5 posiłek ( najwazniejszy) czyste białko- najlepiej z białego mięsa lub ryby ewentualnie nabiał(trochę niewskazany na noc , ale z braku laku lepszy serek niz bułka z boczkiem  :))magnez , witamina bcomplex ,wit-c, siemię lniane(łyzka zmielonego) i sex po upływie 45 min. (znakomity na rzeźbę)Celowo sugeruję brzozę i jarzębinę bo w pierwszym stadium należy pozbyć sie nagromadzonej wody a potem za tłuszcz  , którego najczęsciej okazuje sie najmnej. Adrian! piwsko to napój pity w ilościach 3 puszek dziennie a piwo to napój pity raz na jakis czas (sam nie pijam go w ogóle bo wole cos z moich ziołowych przysmaków) rozumiesz sugestię? Napisz do tego posta co znajduje sie na twoim tależu na codzień , co króluje a czego starasz się nie jadać sądząć że nie warto a co chciałbyś wrzucić i sądzisz że warto....
Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:42:55 »
Fresh, a jak z kozieradką i fitosterolami?

A tak na marginesie, jak masz na imię ;)?

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:59:32 »
Napisze o tym w następnym poście( najpierw zrzuć ze 3,4 kilo a potem będziemu wspólnie kombinować ze wspomaganiem roslinnym).

Pozdrawiam - Robert

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2011, 22:00:50 »
Jak masz GG to poslij mi numer na prywatny e-mail. To uprości kontakt.

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 23, 2011, 11:12:03 »
Mój styl żywienia:

6:00 - 2 szklanki wody, czubata łyżeczka ostropestu, b-complex
Posiłki mam podzielone w godzinach bo jem mało, a często
Godziny: 10:00, 12:00, 14:00
W menu: kanapka z wędliną drobiową i pomidorem, rzodkiewką bądź sałatą, zdarzają się także własne hot-dogi z parówki odtłuszczonej, pomidora, cebuli, sałaty, ketchup`u i musztardy, lub tosty z opiekacza z drobiową wędliną i warzywami.
Obiady mam ok godziny 17stej
Przed obiadem łyżeczka ostropestu.
W menu: kotlet z piersi kurczaka lub rzadziej schabowy, zupy wszelkiej maści, ostatnio chińszczyzna z drobiu, a rzadziej gulasz, gołąbki lub kotlet mielony.
Kolacje jem sporadycznie, a jeśli się trafi to ze dwie kanapki.
Po kolacji łyżeczka ostropestu i wit b-complex
Między godzinami 7-16 wypijam ok 5 naparów z melisy - herbatę i kawę wywaliłem z diety

Dziennie po godzinie 16stej wypijam ok 6 piw.
Wiem, że to problem, ale zamierzam to wywalić z menu całkowicie gdyż to przeszkodzi mi w realizacji moich zamierzeń.
Ostropest, melisę i b-complex biorę w celu ochrony wątroby przed nadmiernym spożyciem alkoholu.

Zmotywowało mnie to:
http://demotywatory.pl/3175512/Nie-zaczniesz-dzisiaj

Zrobił to w 16 tygodni.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 23, 2011, 15:41:25 »
Wszystko jest możliwe...tylko  umysł nas ogranicza.  ;)
http://youtu.be/rEJC2VyKgjI

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 24, 2011, 06:16:29 »
Mój styl żywienia:

Zrobił to w 16 tygodni.

Jeśli chcesz wyglądać jak ten człowiek ze zdjęcia (Jeśli zrobił to w 16 tygodni to w jego przypadku sam trening nie załatwił sprawy , chodzi o jego poziom unaczynienia i odtłuszczenia , dam sobie głowę uciąć że skorzystał ze spalaczy- to jazda na krótką mete , owszem wygląda efektownie ,ale organizm i tak wraca do macierzy , tego rodzaju formę mozna zrobic np. na lato no chyba że maszcudowną genetykę , ale tacy ludzie zdarzają sie bardzo rzadko) to twój styl zywienia musisz zmienic przynajmniej w 50%. Alkohol , tosty , ketchup, zupy, majonezy,mielone itp.-odpadają. Pisz na GG-pozdrawiam

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 24, 2011, 07:39:58 »
Też nie wierzę, że zrobił to na sucho. Mam zamiar przynajmniej zbliżyć się do tej formy z pomocą matki natury i oczywiście Waszą.