Autor Wątek: Seminarium Borelioza – problemy diagnostyczne i terapeutyczne, Krosno 10.05.2017  (Przeczytany 22655 razy)

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze

Seminarium: Borelioza – problemy diagnostyczne i terapeutyczne.

Miejsce: Krosno - Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia

Czas: 10 maja 2017 r.

link: http://www.pwsz.krosno.pl/uczelnia/aktualnosci/art,1320,borelioza-problemy-diagnostyczne-i-terapeutyczne.html

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Drugi komunikat "Borelioza":

- http://rozanski.li/4616/borelioza-problemy-diagnostyczne-i-terapeutyczne-krosno-10-maja-2017-komunikat-ii/
12.15-12.45 mgr inż. Paweł Fekner – Potencjalne możliwości wykorzystana testu USR w początkowym etapie diagnostyki boreliozy (Polskie Towarzystwo Zielarzy i Fitoterapeutów)

Offline janek

• Dużo Pisze
No wreszcie konkrety.
Zawsze mówię, że Klara2 jako damska wersja Pawła jest niezawodna.

Czyli w części jest tak jak chciałem, jest Doktor, jest p.Oruba.
Zupełnie szczerze powiem, że z wielkim zainteresowaniem wysłucham wykładu Pawła.

Co prawda tematy niektórych wykładów są dyskusyjne - jak to o zespole poboreliozowym - który dla mnie nie istnieje z 1 prostego powodu - jego objawy pokrywają się z boreliozą nie w w 70 czy 90% tylko dokładnie w 100%.

Dla mnie zespół poboreliozowy = niewyleczona borelioza.

Inne są oczywiste - jak to co mają chorzy którzy biorą długo antybiotyki.

Równie dyskusyjny pogląd dr Błechy o nadrozpoznawalności boreliozy to znam od kursu zielarskiego w Krośnie.
Statystyki czy z Sanepidu czy z ZUS-u są jednoznaczne, ostatnio rok do roku przyrost o 50%.

Osoba prowadząca  dyskusję - spec od rezonansu mam nadzieję, że nie będzie to dyskusja tylko na ten temat.
Mam nadzieję, że jego admirator - Jarosław gumppek też się pojawi.

W sumie im bardziej dyskusyjne tematy czy osoby tym bardziej powinno być ciekawie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2017, 19:52:24 wysłana przez janek »

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
Na tym seminarium wśród tylu osobistości naukowych- pan Jacek Kasprzak który używa biorezonasu do diagnostyki i leczenia boreliozy. Jak to w końcu z tym biorezonansem jest?

Offline Kwiatek

• Moderator
  • Nowy
Drogi janku,

Czytam Twoje posty z zainteresowaniem. Merytryczna zawartość jest bardzo cenna, ale mógłbyś odpuścić z tymi uszczypliwościami. Jeśli masz z kimś prywatne zatargi to nie przynoś tego na forum. Przypominam, że to forum zielarzy a nie kącik złamanych serc. Są granice, a potem to już trollowanie.

Mam nadzieję, że spotkamy się w Krośnie.
Pozdrawiam,

Kwiatek

Offline janek

• Dużo Pisze
Drogi janku,

Czytam Twoje posty z zainteresowaniem. Merytryczna zawartość jest bardzo cenna, ale mógłbyś odpuścić z tymi uszczypliwościami. Jeśli masz z kimś prywatne zatargi to nie przynoś tego na forum. Przypominam, że to forum zielarzy a nie kącik złamanych serc. Są granice, a potem to już trollowanie.
Mam nadzieję, że spotkamy się w Krośnie.
Pozdrawiam, Kwiatek

Drogi Kwiatku.

Dziękuję za pochwalenie.

Nie wiem (bo skąd) czy Kwiatek i p.Kasparzak to te same osoby.

Nie mam zatargów z p.Kasprzakiem z prostego powodu - nie znam go, chyba na forum nie pisze.

P.Kasprzak jest specjalistą od rezonansu, polecał go dr Różański jako speca od boreliozy, będzie prowadzącym dyskusję na konferencji od boreliozy - czy ja się mylę?
Odpowiem od razu - jasne, że się mylę, też może być tak tym razem, proszę o weryfikację.
Nie przekręci mnie jak powiem przepraszam.

Ale jeśli się nie mylę to uczciwe będzie odszczekanie przez Ciebie tego o trollowaniu.

Jest konkretny komunikat z konferencji, dr Różański też go wkleił na swoim fb.

Z przyjemnością spotkam się z każdą osobą z forum w Krośnie. Zawsze uważam, że bezpośrednie spotkanie, znajomość jest cenne.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2017, 19:22:57 wysłana przez janek »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
No wreszcie konkrety.
Zawsze mówię, że Klara2 jako damska wersja Pawła jest niezawodna.
To jest komplement?
Dla mnie zespół poboreliozowy = niewyleczona borelioza.
Popieram.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Kwiatek

• Moderator
  • Nowy
Janku, dziękuję, że edytowałeś swojego posta.

Szkoda, że nie pamiętasz kolegów z kursu.

I proszę Cię, uważaj na język. Co prawda nie ma ustalonego regulaminu forum, ale powinieneś wiedzieć, że obrażanie użytkowników to łamanie netykiety.

"Ale jeśli się nie mylę to uczciwe będzie odszczekanie przez Ciebie tego o trollowaniu"

Zanim wyślesz posta to przeczytaj go 2 razy i się zastanów czy właśnie to chcesz powiedzieć. W innym razie trzeba będzie Cię upominać.

I tak jak pisałem wcześniej, Jeśli chcesz mi coś powiedzieć to używaj prywatnych wiadomości bo niepotrzebnie spamujesz wątek.

Na pewno znajdziesz w internecie zasady używania forów internetowych.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Kto był? Może podzielicie się jakimiś cennymi informacjami.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Byłeś? - i to jest ta cenna informacja... Liczyłam bardziej na nowinki fitoterapeutyczne. Ciągle mam wrażenie że nie widzi się zagrożenia - tuż za progiem stoi pandemia, która zmieni ludzi z zombie, niezdolnych do pracy i normalnego życia. Kurcze jak długo będzie się udawać, że nie ma problemu, że nie ma choroby, że coś tam sobie psychole w głowach roją. Ostatnio wybrałam się z pewnym chorym na łuskiewnik. Mówił, że gdy zgłosił się do szpitala, licząc na pomoc, został wyśmiany przez pielęgniarkę... i tak rozpoczęło się, a jednocześnie zakończyło leczenie.
Mam nadzieję, że konferencja w Krośnie miała jakiś sens, chociażby dlatego, że wśród prelegentów widziałam nazwisko ORUBA

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
Fala elektromagnetyczna to niszczy!
Minie wiele lat zanim ludzię to zrozumieją.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
Reniu, dopóki nikt ze szczytu władzy nie zachoruje to sytuacja się nie zmieni.
A oni nie zachorują bo w kolejkach do lekarzy nie czekają, a gdy spotka ich jakieś nieszczęście to są badani pod każdym kątem i poddawani są prewencyjnemu leczeniu.

W dokumencie z Planete "Borelioza cicha epidemia" była podana informacja, że w Niemczech jest milion osób chorych na boreliozę, a kraj liczy 80 mln mieszkańców.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Może w kolejkach do dochtore nie czekają. Tylko co im to da??? Wyleczeni trwale zostaną???

Offline Optimus

• Dużo Pisze
Może w kolejkach do dochtore nie czekają. Tylko co im to da??? Wyleczeni trwale zostaną???
Czas rozpoczęcia leczenia jest niekiedy kluczową kwestią.
I tak w przypadku boreliozy gdy zacznie się działać kilka godzin od wbicia kleszcza to szansa na uniknięcie choroby jest nieporównywalnie większa.

Niezależna Telewizja była patronem medialnym seminarium w Krośnie więc chyba warto obserwować co się dzieje na jej kanale:
https://www.youtube.com/user/niezaleznatelewizja/videos