Autor Wątek: Zioła przyśpieszające odchudzanie  (Przeczytany 21909 razy)

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
Odp: Zioła przyśpieszające odchudzanie
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 11, 2014, 18:17:18 »
Sama piłam i potwierdzam, że powściąga apetyt.
Halinko - jak ten zawciąg spożywać, dawkować. Kwiat czy może całą roślinę?

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 12, 2014, 10:02:12 »

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 12, 2014, 10:39:42 »
 Z   Międzyborowa;

SPADEK  WAGI  CIAŁA;
  chodzi  o  przyspieszenie   przemiany  materii  i  odchudzanie

1/    KORZEŃ   LUB KORA  BZU  CZARNEGO
2    /PLECHA  MORSZCZYNU  LUB   LISTOWNICA
3/ ZIELE  NAWŁOCI
4/LIŚĆ  SENESU  LUB   WICIOKRZEWU  LUB  TRZMIELINY- Z  TRZMIELINY  MOŻE  BYC  TEZ  OWOC
5/ BALSAMKA     LUB  KOLCZURKA
6/NEEM  - AZADIRACA INDICA  LUB   KARCZOCH 

1  ŁYZKA  NA   1   SZKLANKE  .

1. PIĆ   2  SZKLANKI   ODWARU    NA  DZIEŃ   2   X  DZ.   1   SZKLANKA.

PLUS   DRUGA  CZĘŚĆ;    MINERALNA   ;
1/  WINIAN     SODOWO-POTASOWY  –  dopełnic  do  20 g *
2/ WODOROWĘGLAN  SODU   -     dopełnić do   20  gram  -**
3/ WODOROWĘGLAN  POTASU  -   20    gram
4 //KWAS  ASKORBINOWY    10    gram
5/ MANNITOL  10  gram
  6/ KWAS  WINOWY -  5   gram
7 KWAS  JABŁKOWY   -   5   gram
8/JODEK  POTASU  LEPIEJ  JODAN  WAPNIA   0,1
9/PIKOLINIAN  CHROMU  0,1  GRAMA

MINERAŁY     1-2  ŁYŻECZKI   NA  1  SZKL,  WODY  MINERALNEJ
JEZELI  NIE  MA  JODANU  MOŻE  BYC  JODYNA  PARE  KROPLI
JEŻELI  NIESZCZELNE  JELITA   DAJEMY    GLUKONIAN  WAPNIA

*  przy   osteoporozie   dać  mleczan    lub   glukonian  wapnia   10  gram     wtedy  obciąc   winian sodowo-potasowy

**  jeżeli  stress  lub  nieszczelne  jelita   lub  skurcze   dajemy   10 g  cytrynian  lub  mleczan  magnezu   i  obcina  się   wodorowęglan  sodu  ,  można  dac  krople  mietowe

nie  zazywać   wapnia  i  magnezu  o  tej  samej  porze  dnia.

Ogólem  mieszankę    można  dostosować     do  potrzeb  ;  przy  zaparciach   dodać  płaska  łyzeczkę    lisci  senesu   lub  trzmieliny -będzie  przeczyszczenie
 mieszanka  jest  musująca
dawka   1-2  łyzeczki    na  szklanke  wody  mineralnej

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 16, 2014, 09:16:03 »
A ja mam sprawdzoną metodę bez ziołową.
Sprawdza się zawsze i u mężczyzn i kobiet tak samo - wystarczy przejść na dietę przeciw grzybiczą a przynajmniej unikać cukru, słodyczy.

Offline slav

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 16, 2014, 10:05:17 »
A mógłbyś powiedzieć więcej o tej diecie lub wskazać inne swoje wypowiedzi obszerniej omawiające ten temat?

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 16, 2014, 12:00:58 »
Służę uprzejmie.
Sam byłem na niej przez rok, sprawdziła się, jak pod koniec odpuściłem to problemy zaraz się pojawiły.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,30155,123273473,,Dieta_przeciwgrzybicza_mini_poradnik_.html?v=2

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 29, 2015, 11:45:08 »
Suplementy do stosowania w celu redukcji wagi:

Garcinia Cambogia 70% HCA Extract (blokuje powstawanie enzymów odpowiedzialnych za odkładanie się tłuszczy) + Raspbery Ketones (przyspiesza spalanie tłuszczy i zwiększa poziom adiponektyny która w połaczeniu z leptyną przywraca homeostaze energetyczną, zmniejsza głód, przywraca wrazliwość na insulinę, działa w opozycji do hormonów głodu i zagłusza je) + African Mango (źródło leptyny) + Glucomannan (błonnik pomagający w redukcji tkanki tłuszczowej oraz powodujący uczucie nasycenia)

+ + +

Dodatkowo dieta

Uboga w tłuszcze trans szczególnie te przemysłowe które bezpośrednio są odpowiedzialne za tycie wiec margaryny, mięsa baranie i wołowe na antybiotykach, pseudo mleko w plastikowej butelce, tłuszcze obrabiane termicznie w których powstaje od groma tłuszczy trans - tego unikać. Dieta powinna obfitować w błonnik i tłuszcze omega 3. Najwazniejsze to kilokalorie nic nie pomoże w chudnięciu jeśli nie zachowa się ujemnego bilansu kilokalorii (więc delikatne podgłodzenie przez parę tygodni a posiłki bogate w witaminy i minerały ale skromne ilościowo) no i oczywiście ruch który zwiększa zapotrzebowanie na kalorie a tym samym sprzyja chudnięciu.

Offline Barbara Basia

• Nowy
  • *
  • Im lepiej poznaje ludzi,tym bardziej wolę moje psy
« Odpowiedź #22 dnia: Września 06, 2015, 20:48:32 »
Ineslik, poszukam, gdzie to spotkałam.
Sama piłam i potwierdzam, że powściąga apetyt.

Czy można kupić gdzieś zawciąg?I jak go pić? Szukałam w necie i nie ma tego zioła  :-\

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 11, 2016, 20:54:53 »
Witam!
Co sądzicie o przyjmowaniu kofeiny w kapsułkach na odchudzanie?
Mój brat ma zamiar zakupić ten suplement, jest palaczem. czy to nie jest szkodliwe?

Offline povc12

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 18, 2016, 22:03:47 »
Ja podbiję stary temat :)

Zacznę od tego, że w 1 rok i 1 miesiąc schudłem 30kg. Nie wprowadziłem wielu zmian w diecie. Przede wszystkim przestałem stosować niemal zupełnie cukier - z dnia na dzień przestałem słodzić kawę i herbatę, jeść słodycze itp. Przez ponad rok codziennie piłem zieloną herbatę z ekologicznym imbirem w proszku. Do tego też przez ileś miesięcy jadłem olej kokosowy nierafinowany. W połączeniu z dawką ruchu początkowo zacząłem chudnąć najpierw 3kg miesięcznie, potem 1-2, aż jakieś 3 miesiące temu mimo stosowania dalej tych środków chudnięcie na 2 miesiące się zatrzymało i była ta sama waga, a w tym miesiącu poleciałem w dół 2 kg, mimo, że mam w pracy urlop, a że mam sporo obowiązków wymagających siedzenia i pisania, ruchu mam mało. Zauważyłem, że największy efekt był jak właśnie miałem więcej wolnego i mogłem pozwolić sobie na picie tej zielonej herbaty z imbirem przez cały dzień regularnie - parzyłem w dzbanku, sypałem kilka łyżeczek imbiru i tak piłem cały dzień ze 3-4 litry nawet. Wtedy chudłem mocno. Jak pracowałem od rana do późnego wieczora i mogłem pić to tylko raz czy dwa razy dziennie, chudnięcie spowalniało do 1kg na miesiąc. To 3kg na miesiąc to było właśnie w okresach, gdzie siedziałem po kilka dni w domu i poiłem się tą zieloną herbatą z imbirem od rana do późnego wieczora i jednocześnie zajadałem dobry olej kokosowy. Ważyłem 100kg, teraz ważę 70. Cała garderoba do wymiany, a wszyscy podziwiają, że w rok byłem w stanie tak schudnąć bez uprawiania sportu itp. Ja jednak myślę, że spożywałem za dużo cukru w herbacie i kawie - lubiłem ulepek. Wraz z drastycznym zredukowaniem spożycia cukru do zera, poza owocami i warzywami (jem też jabłka, nawet kilo dziennie potrafię zjeść w niektóre dni, a normalnie jem 2-3 średnie jabłka) i zażywaniem oleju i imbiru, które spalają tkankę tłuszczową i oczyszczają organizm i wątrobę, zacząłem tak chudnąć.

Mam na papierze też, że wraz z tymi zmianami poprawiła mi się praca wątroby. Wcześniej próby wątrobowe miałem tragiczne, tak, że podejrzewano u mnie ostre wirusowe zapalenie wątroby, ale badania obaliły tę hipotezę hepatologa. Wraz z odstawieniem cukru i rozpoczęciem przyjmowania tych substancji w 2 miesiące wyniki prób wątrobowych zrobiły się wzorowe, chociaż mam zastoje żółci, ale przynajmniej próby wątrobowe są teraz świetne, a nie to, co było wcześniej non-stop, że ilość tych substancji wątrobowych była poprzekraczana o kilkaset procent i dlatego myślano, że mam WZW. Cukier to jednak wróg, zwłaszcza zażywany w dużej ilości.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 18, 2016, 22:53:14 »
A teraz rachunek sumienia: jaki to ma związek z Twoim wątkiem o olejku goździkowym i zapaleniu żołądka:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4695

Pozdrowienia :-)

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 18, 2016, 23:56:01 »
Och, wciąż istnieją ludzie którzy sądzą, że zioła są nieszkodliwe bo naturalne a naturalne przecież nie obciąża ani żołądka ani tym bardziej wątroby! Organizm nie lubi gwałtownych zmian. To naczynia połączone w celu utrzymania homeostazy. Sypałeś ziółka do wszystkiego a każde z nich składa się z wyjątkowo ciężkich związków czynnych które dodatkowo obciążają wątrobę, która to musi wszystko przerobić.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline povc12

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 19, 2016, 11:31:53 »
Helicobactera i zapalenie żołądka przez niego mam od trzech lat, a olejek goździkowy zażywałem niedawno tylko krótki czas na próbę jak mnie przed wybieraniem tych antybiotyków męczył żołądek, i dopiero od przedwczoraj zażywam po dwie krople 2 razy dziennie. Dziś trzeci dzień jedzenia antybiotyków i jest o niebo lepiej, ale po ostatniej kuracji też tak było, a wyszło potem, że to paskudztwo się nie usunęło i ciągle tylko coraz to nowe silniejsze antybiotyki trzeba brać, dlatego jestem zdesperowany i jestem w stanie spróbować teraz wszystkiego :/ Ze 2 miesiące po kuracji będzie kolejna gastroskopia i zobaczymy, a do tego czasu chcę po antybiotykach zażywać jakieś mieszanki ziołowe zwalczające stan zapalny i osłaniające żołądek - spróbuję tej z wątku o HP. 

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 19, 2016, 22:09:21 »
Chyba nie wyraziłam się jasno: jaki związek z wynikiem odchudzania miały Twoje zaburzenia pracy żołądka?
Moim zdaniem, to nie kuracja odchudzająca ciebie odchudziła, ale choroba.
30kg w ciągu roku to jest bardzo poważny spadek wagi, może być związany nie tylko z utratą tłuszczu czy bezsensownej wody z obrzęków, ale i masy mięśniowej i kości.

Pozdrowienia :-)

Offline povc12

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 21, 2016, 00:14:11 »
To ja źle załapałem znaczenie wypowiedzi :D Co do spadku wagi, to ja jednak stawiam na zerwanie z cukrem i więcej ruchu. Zanim zacząłem chudnąć, słodziłem herbatę trzema łyżeczkami cukru. Herbat takich wypijałem 4-5 dziennie, czyli to daje 12-15 łyżeczek cukru dziennie, co jest ogromną ilością i jest niezdrowe, ale tak byłem przyzwyczajony. Kiedy zobaczyłem na wadze ponad rok temu 100kg powiedziałem "o nie!, trzeba działać" i z dnia na dzień przestałem słodzić napoje, zrezygnowałem też z czekolady, którą tak lubiłem i przestałem jeść cokolwiek, co jest słodkie, poza owocami i warzywami. Jednocześnie zacząłem kupować duże ilości oleju kokosowego, a do herbaty sypać dużo imbiru - zamieniłem czarną na zieloną. Przez ponad rok byłem i nadal jestem bardzo konsekwentny - dalej nie używam cukru, od ponad roku nie jem słodyczy praktycznie wcale, mam więcej ruchu, chociaż nie chodzę na siłkę ani nie uprawiam sportu i ciągle piję zieloną herbatę z imbirem, ale nie za dużo, bo wiem, że z niczym nie można przegiąć i zielona herbata wypłukuje z organizmu wapń, więc piję ją na przemian z herbatą z samych suszonych malin, do której też czasem dosypuję imbiru, bo czytałem, że imbir bardzo podkręca spalanie tłuszczu, jak jest długo przyjmowany, tak samo jak nierafinowany olej kokosowy, który jednak ostatnio przestałem jeść regularnie i teraz trochę go jem, a trochę nie jem. Lekarz mówi, że ta zmiana diety dużo zrobiła, a imbir usprawnia działanie wątroby, więc dlatego próby z tragicznych stały się idealne, a zresztą czyja wątroba zniesie tyle cukru, ile przyjmowałem? Mimo zmian nadal jednak mam bóle wątroby spowodowane zastojem żółci i napady refluksu, a także wysoki cholesterol, chociaż i tak niewiele, bo miałem ponad 300 cholesterolu, a teraz też mam wysoki, ale nie aż tak. Tak samo z poziomem triglicerydów - wcześniej była masakra, a teraz nadal za wysoko, ale jednak niżej. Przestałem nawet używać prawie całkowicie masła i wędlinę kładę na goły chleb, aby coś z tym cholesterolem zrobić, ale nie działa - od dziecka mam bardzo wysoki. Już w podstawówce miałem często ponad 300, więc to chyba jakaś stała wada w funkcjonowaniu czegoś. Jak mam wolny dzień od pracy to nawet zjadam dużo surowej cebuli, bo ona też ma zbijać cholesterol, i to też na nic.