Autor Wątek: nowotwór kości  (Przeczytany 4885 razy)

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
nowotwór kości
« dnia: Maja 24, 2011, 13:42:40 »
Znajomy mojego męża ma nowotwór kości. Wygląda, że stadium choroby jest zaawansowane.
Nic o tym nie wiem prawdę mówiąc. Nigdy nie siedziałam w kościach i kosteczkach. Co za ziółka mógłby używać, jakie jedzonko jeść, aby wspomóc się trochę?

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: nowotwór kości
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2011, 13:50:18 »
to, co mi zaświtało to huba brzozowa - włóknouszek ukośny, glistnik, żywokost, skrzyp polny, srebro koloidalne.
Treben też coś podaje w tym przypadku , ale nie pamiętam czy to ma jakiś związek z ziołami szwedzkimi.

I tu jest strona Gospodarza, może się przyda http://rozanski.ch/cancer2000.htm

i kolejna strona http://www.igya.pl/schorzenia-choroby/35-rak/136-rak-wg-henryka-rskiego.html
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2011, 14:22:28 wysłana przez Magdaliena »

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2011, 14:55:56 »
Polifenole niszczą komórki rakowe. Jakie rośliny są dobre? Czytałem wiele artykułów nie tylko z Polski i przeciwrakowe działanie ma melisa i zielona herbata. Do tego witamina C i witamina E jako przeciwutleniacze tez mają działanie przeciwrakowe.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2011, 16:14:35 »
Przeczytaj książkę niemieckiego biologa dr Johannesa F. Coy:"Nowa dieta antyrakowa".Naprawdę warto. Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 24, 2011, 17:32:30 »
Czy kość zaczyna dziwnie rosnąć, czy na odwrót - jest odwapniona i się łamie? Bo jeśli problemem jest to drugie, to wszelkie zioła mineralizujące kości i odbudowujące tkanki powinny pomóc.
Niezależnie od problemu prawdopodobnie przydadzą się też okłady ze skrzypu i przytulii. Może nawet z rozparzonego świeżego ziela - akurat teraz jest tego mnóstwo. Poza tym pewnie pełen zestaw z wyżej wspomnianej strony naszego Gospodarza.

Pozdrowienia :-)

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 24, 2011, 21:27:31 »
Nie wiem Basiu nic więcej. Szukam czytam dla swojej wiedzy póki co. Ja uważam , że nowotwór to choroba całego organizmu i wiele trzeba uczynić. Ludzie zaś spodziewają się, że jest jakiś cudowny jeden lek, który ich uzdrowi.

Ciekawy pomysł z tą przytulia. Ja jej używam ostatnio do skóry.