Autor Wątek: Borelioza - reakcje olejkowe.  (Przeczytany 17246 razy)

Offline janek

• Dużo Pisze
Borelioza - reakcje olejkowe.
« dnia: Listopada 10, 2016, 09:00:08 »
Wczoraj Renia napisała o terapii olejkowej - ",Wielokrotnie skuteczniejsza" - nie przypuszczałam. "

W przypadku boreliozy piszę nie teoretycznie tylko praktycznie w oparciu o te dziesiątki tysięcy postów które przeczytałem czy też w oparciu o zawartość tysięcy maili które do mnie napisano w tej sprawie.

Ja sam brałem abx w wersji ILADS przez rok czasu, rozpisałem kilkaset recept - jak stosować abx, czytałem tysiące relacji ludzi po abx, setki opisów o reakcjach po stosowaniu różnych ziół, według różnych metod, autorów, schematów, mam też relacje kilkuset ludzi którzy stosowali olejki.

Na podstawie tych wszystkich relacji cały czas twierdzę, że nie ma silniejszych, szybszych, skuteczniejszych środków od olejków do stosowania w boreliozie z koinfekcjami.

Będę zamieszczał autentyczne relacje chorych z pierwszego stosowania olejków - testu boreliozowego.

Jest na forum paru ludzi z boreliozą po różnych terapiach więc mogą ocenić i porównać szybkość, siłę działania  olejków ze swoimi reakcjami. Jak zwykle wklejam cytaty, nie zmieniam nawet przecinka.

an

Działanie olejków – sprawozdanie Ogólne uwagi
Pierwsze  smarowanie olejków GO1, SKE , ABC   silne odczuwanie po pierwszym smarowaniu, później objawy  łagodniały. Stosowałam ,mniejsze dawki ze względu na silne reakcje.
Smarowałam   przeważnie te same miejsca ,ażeby mieć porównanie w zachodzących  reakcjach tzn, czoło, skronie , głowę w miejscach w których odczuwam silne bóle – część ciemieniowa, skroniowa, potyliczna, kark , górę pleców, wewn część nadgarstków, czasem  dłoni e i stopy.
Olejek GOS odczuwałam tylko rozgrzewające w miejscu smarowania  i ogólne osłabienie
Olejek TGS również czułam rozgrzewająco , osłabienie, uwolnienie w zatokach
Musiałam zmniejszyć dawkę olejków, które silnie odczuwałam
1 GO1  - 4 dni- po kilku minutach od wsmarowania odczuwałam działanie olejku
Przed smarowaniem  miałam  silne bóle głowy – po smarowaniu prawa skroń i prawy płat odczuwałam mrowienia, igiełki, napięcie w głowie, mocno czułam klatkę piersiową mrowienia , ucisk, pieczenie, miejsca smarowane np. nadgarstek – mrowienia rozchodzące się , problemy z oddychaniem ,dreszcze
Plecy po smarowaniu ostre, przeszywające bóle , skurcze pod żebrami- po 10 min. Pościło , w tym dniu pojawiały się co jakiś czas, na drugi dzień bóle złagodniały
Wydzielina z prawej dziurki nosa.  Palenie oczu, w głowie piski, trzeszczenia Olejek stosowałam 4 dni
Najgorszy pierwszy dzień, później już mniej odczuwałam rozchodzenie się olejków, bóle łagodniejsze ale były trzeszczenia w głowie, , pocenie się, palenie oczu, problemy z koncentracją, ogólne rozbicie, bóle pleców, zmęczenie,
GOS – 2 dni - rozgrzewający
W porównaniu z pierwszym mało odczuwalny, czułam miejscowo rozgrzewający , zmęczenie, rozbicie, słabości.
SKE- 3 dni- odczuwanie po kilku minutach
Odczuwałam już w przeciągu kilku minut działanie olejku , najbardziej głowa -  tył głowy i  część ciemieniowa prawej półkuli,  mrowienia schodzące na kark , lekkie zawroty ,pieczenia oczu, trzeszczenia, ogólne rozbicie i słabości
Plecy po smarowaniu odczuwałam wzmagający tępy ból, nie taki przeszywający jak w GO1 , ale jakby bardziej głęboki ,długotrwały. Do następnego smarowania bóle łagodniały
ABC – 3 dni – odczuwanie po kilku minutach
Podobnie odczuwanie jak w GO1, SKE , ale zdecydowanie większe trzeszczenie w  głowie, karku czubek głowy , prawa półkula, pogorszyło się palenie oczu + silny ból prawego oka , uczucie piasku, ból skroni, słabości, zmęczenie, pocenie,
TGS – 2 dni rozgrzewający
Działanie rozgrzewające, podobnie jak GOS , ale wyraźnie bardziej czułam uwolnienie zatok, uczucie schodzącej ropy, zmęczenie
Na dzień dzisiejszy odczuwam mniejsze bóle głowy, ale jeszcze te objawy co opisuje powyżej, trzeszczenia, palenia oczu, bóle oka, duże zmęczenie, nadwrażliwości na światło i dźwięki, problemy z oddychaniem, bóle pleców.
Bóle mają charakter  falowy , niektóre pojawiają się i znikają, i pojawiają się inne ,
Ogólnie myślę, ze olejki bardzo dobrze na mnie działają i mam nadzieję ,że stosując je systematycznie moje zdrowie poprawi się.
Bardzo proszę Pana o propozyzję dalszego leczenia.

ks

Proszę o informację co dalej robić. Cały czas mam wrażenie ,że mój mózg przestał pracować i się zawiesił.
Reakcja organizmu na olejki z testu Borelioza:
Olejek GO1 Pierwszy dzień - ból głowy okolica potylicy około 1 godz., lekkie mrowienie palców dłoni.
Drugi dzień Ból głowy –część czołowa, duże zmęczenie, uczucie potrzeba snu spałam 10 godzin
Olejek GOS - po wmasowaniu drugiej porcji uczucie potu na plecach – około 10 minut,
Godz17.00  „blokada” stawu kostki stopy godz. 19. potrzeba położenia się do łóżka duże zmęczenie, senność. Godz.22.00 przeszywający ból kolan, bioder, zmęczenie.
Olejek MAN Pierwszy dzień po pierwszym dniu przespałam całą noc, bez wstawania o 3 nad ranem. Po przebudzeniu bez zegarka o 5.30 po raz pierwszy od bardzo wielu lat miała wrażenie , że się wyspałam, ale po 15 minutach znowu wolno się ruszałam – przysłowiowa mucha w smole.
Drugi dzień Ból w dole brzucha- ciągły sztywność karku krótkotrwała
Olejek ABC Pierwszy dzień bez efektów Drugi dzień Blokada w uszach, „zawieszenie” mózgu, swędzenie pleców i stóp, otępienie umysłowe, ból głowy, świąd szyi
Olejek KSE Pierwszy dzień: Bez efektów Drugi dzień Ból głowy- część czołowa, swędzenie stóp –szczególnie prawej za piętą, zgaga- pieczenie przełyku, zmęczenie i senność, suchość skóry, ból lewego kolana, ból karku, kaszel.

« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2016, 22:30:19 wysłana przez janek »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Borelioza - reakcje olejkowe.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2016, 10:45:32 »
Wczoraj Renia napisała ",Wielokrotnie skuteczniejsza" - nie przypuszczałam. "

Zapomniałeś napisać, że porównałeś się z gumppkiem. Napisałeś wczoraj, że nie muszę pisać na tym forum. Masz rację. Nikt za mną płakać nie będzie. Mam wielu przyjaciół z tego forum i to mi wystarczy - kontakt mejlowy czy telefoniczny.
Pozdrawiam
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2016, 12:41:26 »
Niczego nie zapomniałem i z nikim się nie muszę porównywać.
Nie ma co porównywać i do kogo, gumppek stosuje olejki tylko u siebie, pisał o tym parokrotnie, tu na tym forum.

Napisałem to już wiele razy, napiszę kolejny.
Zielarzy, ziół, metod zielarskich jest nieskończenie wiele.
Ogromna większość z nich działa. Olejki są tylko w paru dziedzinach naj...
To nie jest moja ani wina, ani zasługa - tak po prostu jest.

Ani olejki, ani dowolne inne specyfiki nie dają gwarancji wyzdrowienia.
Ja jedynie proszę aby osoby które ich nie stosowały nie atakowały olejków ani mojej osoby.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2016, 13:55:04 »
Wczoraj Renia napisała ",Wielokrotnie skuteczniejsza" - nie przypuszczałam. "

Zapomniałeś napisać, że porównałeś się z gumppkiem. Napisałeś wczoraj, że nie muszę pisać na tym forum. Masz rację. Nikt za mną płakać nie będzie. Mam wielu przyjaciół z tego forum i to mi wystarczy - kontakt mejlowy czy telefoniczny.
Pozdrawiam

Reniu-dobry duszku tego forum ;-) , musisz tu pozostać i pisać . Dobrą radą, wsparciem i otuchą pomogłaś wielu osobom- w tym mnie. Jestem głęboko oburzona tekstem  Janka. Chyba chce pozostać tu sam i mieć całe forum dla siebie na reklamę olejków.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2016, 14:37:19 »
Renia zadzwonić i sprzedać kilka ciepłych słów?  :P . Kobito przecież wiesz, że w życiu trzeba się skupić na dobrych ludziach a nie na kopaniu się z koniem.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 10, 2016, 15:13:00 »
Dopisuje

Zachowałam się wbrew sobie dając się wciągnąć w duperelowate przepychanki z Jankiem w tle. Forum nie może opierać się na kimś kto pod przykrywką elokwentnego zgoła nic niewinnego człowieka wiecznie wkłada palce w oko i to nieswoje.

Biorąc pod uwagę na to że na tym świecie jesteśmy raz i to stosunkowo krótko, należy powiedzieć sobie, że na takie czynności na forum szkoda czasu.

Z pozdrowieniami
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 10, 2016, 16:30:09 »
Prawdziwy   zielarz - zarazem   człowiek  nie  posiada  w  sobie  tyle niechęci  do  drugiego   człowieka  -To  go   od  razu  dyskwalifikuje  jako  dobrego  zielarza  i  fachowca  zarazem.

Nic dodać nic ująć - trafne i na czasie

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 10, 2016, 17:34:36 »

Mój skromny głos - nie odchodź. Widzę, że problem ma coraz większe rozmiary i chyba Szanowny Administrator i Moderatorzy powinni go rozwiązać. Szkoda tracić wiedzę i opinie odchodzących Osób!!!

Dla informacji  - skok oglądalności forum nastąpił parę miesięcy temu, jak Janek został "Towarzyszem" i się ogarnął na moment. Kilka miesięcy i oglądalność wzrosła o połowę. Z takich rzeczy Moderatorzy powinni wyciągać wnioski - to nie jego forum. Dzisiaj oglądalność o połowę w dół.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 10, 2016, 21:45:53 »
Nie ma co porównywać i do kogo, gumppek stosuje olejki tylko u siebie, pisał o tym parokrotnie, tu na tym forum.

Znając jego problemy zdrowotne, to byłaby marna reklama dla olejków, gdyby to była prawda.

Ja jedynie proszę aby osoby które ich nie stosowały nie atakowały olejków ani mojej osoby.

I znów to atakowanie olejków.
Czy nie widzisz absurdalności tego wyrażenia? To tak, jakby atakować sosny czy księżyc.

Jest bardzo dobrze, jeśli ludziom skutecznie pomagasz.
Bogdan postawił na nogi na pewno Renię i Alcię i też bardzo dobrze. Najfajniej byłoby, gdyby jeszcze w międzyczasie siebie wyprowadził do zdrowia, bo ciągle ma problemy, czego mu życzę

Pozdrowienia :-)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2016, 13:42:27 »
zacytuję Basię, wątek tu ---> http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1329.0
W zasadzie problem jest trudny, bo dopóki taki jeden czy drugi nie przekroczy bariery chamstwa tylko siedzi w obrębie mitomanii i głupoty to co z takim stworzeniem można zrobić oprócz tłumaczenia i nadzieji, że może to jednak sie chociaz częściowo podleczy?

Tacy mogą być niebezpieczni dla otoczenia, bo niektórzy zagubieni ludzie nie umieją rozróżnić wiedzy od mitomanii czy wręcz trwórczości na granicy kultów. Ale co można z takim zrobić? Wyrzucić? To gdzieś indziej znajdzie przystań, może nawet przyjaźniejszą dla takich potłuczonych?

Pozdrowienia :-)

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2016, 18:19:09 »
Tak z drugiej strony byłam modem na dużym forum o prawie 100% użytkownikach płci męskiej. Tam rozróby i zadymy zaczynały się z niczego, lub też może ja tego pierwszego kroku nie zauważałam. Wkraczałam do działania i leciały bany. Oczywiście że dobrzy znajomi zaproponowali mi bym zrzekła się stanowiska  ;D zaraz po tym jak admin oświadczył że już wie czemu huragany mają żeńskie imiona. Z ciekawości sprawdziłam, admin podał nieprawdę. Nazwy są z obojga płci. Ha! moja niewiedza.

Zmierzam do tego, że innym powiedzeniem admina było, że forum to nie agencja i nie dogodzi każdemu. Dla dobra nas samych trzeba olać (bo wolę tą formę niż uzbrajanie się w cierpliwość) tych mitomanów i robić swoje.

Żeby nie było iż jestem na nie dla olejków. Oregasept stosowałam kilkanaście dni na paznokieć u stopy. Pękł mi szpetnie i zaczął się rozwarstwiać. Z obawy by mi nie zlazł do skóry zaczęłam płytkę paznokcia smarować owym oregaseptem. Efekt taki, że praktycznie zostało mi z milimetr żeby zniknęły wszelakie ślady. Paznokieć rośnie ok, nie rozwarstwia się.
Olejki do inhalacji również stosuję. Jak działa to czemu nie? 

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2016, 19:25:54 »
Gdyby Renia przestała tu zaglądać to Janek zyskałby nowych wrogów, wiec sam powinien ją zachęcać do pozostania.

U Gumppka bardzo podoba mi się to, że wszystko dokładnie tłumaczy, nie każdy tak potrafi.

Janku, wiesz że nie ma sensu ciągle się sprzeczać o to czyj sposób leczenia jest najlepszy, to mogą ocenić tylko pacjenci więc pozostaje zadbać o lepszy marketing.
Masz takie ładne podwórko, 42 ary same sobą się nie zajmą, proponuję abyś spożytkował energię na coś pozytywnego zamiast tracić ją na kłótnie.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 12, 2016, 13:22:13 »
Dzięki za miłe słowa. Nie mam zamiaru doprowadzać do zadymy na forum. Nie mam nic do janka olejków, są mi totalnie obojętne, jeżeli jego kuracja jest skuteczna, to tylko się cieszyć. Jednak gumppka uważam za mojego przyjaciela, a przyjaźń zobowiązuje. Obaj są na FB, tam mogą się boksować, ale na forum skoro został tylko janek, to niech w końcu gumppka sobie odpuści, bo pisanie o nieobecnym w ten sposób jest nieeleganckie.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Wojtek

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2016, 18:24:25 »
Reniu, pomogłaś mi stanąć na nogi. Dzięki Tobie odżyłem. Czuję się naprawdę dobrze. Zawsze odpisujesz, zawsze odpowiesz nawet gdy nikt inny na forum nie udzieli pomocy. Jestem Ci dozgonnie wdzięczny i proszę Cię pozostań na forum. Ja i pewnie kupa innych ludzi, potrzebujemy Cię.

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 13, 2016, 20:02:21 »
Reniu - swego czasu dałaś mi wiarę w sens leczenia, Bogdan dał mi nadzieje,że idzie wygrać z bb - a ja poszłam waszymi śladami i żyję. Żadne z Was nie obiecywało gruszek na wierzbie, miało być "różnie" i było i wciąż jest...Dzięki Wam i forum uczę sie "zieloności" i radzę sobie jak mogę. Wiem,że nie jestem sama - DZIEKUJE WSZYSTKIM Z CALEGO SERCA.Alicja