Autor Wątek: Źle zrośnięte więzadło w barku - jak sobie pomóc?  (Przeczytany 2771 razy)

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
Źle zrośnięte więzadło w barku - jak sobie pomóc?
« dnia: Września 01, 2016, 23:46:00 »
Cześć.

Nie znalazłem podobnego tematu. Może jest ktoś, kto miał lub ma podobne doświadczenia i może się nimi podzielić?
Miałem wypadek w którym naderwałem sobie więzadło w barku. Nie była to duża kontuzja, ale nie została wyleczona tak jak miała być wyleczona. Więzadło źle się zrosło.

Teraz pytanie: jak można sobie pomóc? Do jakiego specjalisty polecilibyście? Nakłuwanie może pomóc? Masaże? Coś poza zwykłą rehabilitacją typu elektrowstrząsy, naświetlanie (chyba, że ktoś ma super doświadczenia z dwoma powyższymi i może warto się na nich skupić)

No i co się przyda dodatkowo od wewnątrz poza galaretkami mięsnymi? :)

Pozdrawiam.

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: Źle zrośnięte więzadło w barku - jak sobie pomóc?
« Odpowiedź #1 dnia: Września 02, 2016, 19:44:25 »
Spróbuj MSM z wit. C 1:1 2 do 8g/dzień (MSM) - opis: http://wiedza.cc/metylosulfonylometan-organiczny-zwiazek-siarki-schorzenia-stawow-i-inne-dolegliwosci.html   Działa to na tkankę łączną - zdrowego wzmocni, różnym połamańcom ułatwia powrót do zdrowia - dobra rzecz.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Września 02, 2016, 20:02:21 »
Jeśli masz na podorędziu fachowca od pijawek, to skorzystaj

Pozdrowienia :-)

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Września 08, 2016, 16:11:27 »
Dziękuję za porady. Suplement na pewno się przyda. Pierwsze słyszę ale brzmi zachęcająco.

Hirudoterapii pod ręką brak, niestety.  ::)

Czy ma ktoś jeszcze jakieś porady? :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Września 08, 2016, 19:56:53 »
Spraw sobie z Allegro albo z bliskiego Wschodu smarowidła na mumijo, biszoficie, 7pałeczniku błotnym, żywokoście itp. Możesz poprosić w gabinecie kosmetycznym o mezoterapię przy użyciu tych smarowideł, to głębiej wejdą. Doustnie mumijo, wywary ze skrzypu lub poziewnika, jeśli nie jesteś wegetarianinem to rosoły na kościach i skórach lub na rozgotowanych morskich glonach.
Pływaj - nie musisz się katować, ale pływaj różnymi stylami na przemian.
Jeśli masz sprzęt do elektroakupunktury w formie szczotki lub pędzla, to też zastosuj.
Czasem całe komplety bywają na Allegro za durne pieniądze. Teraz nie widzę akurat, ale kiedyś kupiłam niemiecki zestaw na baterie za chyba 30+ złotych w drewnianej skrzynce.

Przy okazji kąpieli, weź słuchawkę prysznica i polewaj to refne miejsce na przemian ciepłym i zimnym strumieniem.

Oczywiście skorzystaj z tego, co NFZ zaoferuje.

Pozdrowienia :-)

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Września 10, 2016, 09:57:50 »
Super. Dzięki Basiu za odpowiedź. Suplementy się bardzo przydadzą, a o elektroakupunkturze słyszę pierwszy raz więc zainteresuję się tematem.
Smarowidła lepiej wejdą przy ultradźwiękach - mam zamiar sprawić sobie urządzenie dla domu. Nie ma takiej mocy jak poważny sprzęt rehab. ale przy dłuższym stosowaniu... pewnie lepsze efekty niż przy zwykłym smarowaniu.