Autor Wątek: Filatov - aloes na wzrok  (Przeczytany 5544 razy)

Offline anavilma

• Więcej Pisze
Filatov - aloes na wzrok
« dnia: Sierpnia 14, 2016, 23:24:47 »
Taka mi ostatnio w oko wpadła notka o miksturze Filatova na poprawienie wzroku, a że w ostatnich miesiącach widzę u siebie pogorszenie, to temat mnie zainteresował.
Poszukałam trochę w necie, ale wszędzie ten sam tekst i przepis, czy to po polsku czy po angielsku. Oczywiście że sobie mogę tę miksturę wypróbować - i nawet zamierzam - ale czy ktoś z Was czytał bądź wypróbował na sobie takie działanie soku z aloesu? Nie umiem się poruszać po stronach rosyjskojęzycznych, niby trochę rozumiem ale w necie nie dam rady szukać. Wierzyć, nie wierzyć? Ma to jakieś uzasadnienie naukowe, czy tylko internetowa opowiastka?

Edit: Przepraszam, nie podałam linku:
http://polakuleczsiesam.pl/szansa-poprawe-wzroku-pozbycie-sie-okularow/

a skład tego specyfiku ma być taki:
Sok z cytryny (z 3-4 cytryn)
100 ml soku z aloesu
500 g rozdrobnionych orzechów włoskich
300 g czystego miodu
Wymieszać wszystkie składniki w blenderze.
Przyjmować na pół godziny przed posiłkiem, trzy razy dziennie, do czasu, aż wzrok się poprawi.

Myślicie że warto spróbować?

Czy w ogóle jest szansa na poprawę widzenia? Co jeszcze mogłoby pomóc?
Również mój mąż ma znacznie pogorszony wzrok, spowodowane to jest zmianami cukrzycowymi, jemu też chciałabym jakoś pomóc.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2016, 12:34:53 wysłana przez anavilma »

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: Filatov - aloes na wzrok
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2016, 13:24:49 »
Jest coś takiego na bazie aloesu - Biostymina. Mojej mamie po tym się wzrok poprawił. Tutaj o aloesie od doktora: http://www.rozanski.ch/immunolog.html
Na wzrok teraz - wszelkie jagody, aronia, wyciąg z pestek winogron, wyciąg z kory sosny śródziemnomorskiej, miłorząb : http://rozanski.li/2031/pycnogenol-produkt-komercji-i-marketingu-w-suplementach-i-kosmetykach/

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2016, 21:37:17 »
Dzięki. Zatem spróbuję. Dziękuję też za linki.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 16, 2016, 09:07:37 »
Tak w ogóle też zacząłem się brać za swoje oczy - mam kupione ekstrakty ze skórki winogron i pestek winogron - porobię kapsułki, pomyślę co tam jeszcze i przy okazji się zmobilizuję ja do działania w tym kierunku. Jest aronia - pewnie zrobię wino i sok do herbaty - też będzie w tym kierunku.

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 16, 2016, 14:32:37 »
Jeśli będziesz miał "w tym temacie" jakieś nowe pomysły, napisz o tym tutaj, dobrze? Te ekstrakty z winogron brzmią ciekawie, daj znać za jakiś czas czy widzisz efekty.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 19, 2016, 12:42:33 »
Jeśli będziesz miał "w tym temacie" jakieś nowe pomysły, napisz o tym tutaj, dobrze? Te ekstrakty z winogron brzmią ciekawie, daj znać za jakiś czas czy widzisz efekty.

Jeszcze to - DHA + EPA - kapsułki i tłuste ryby : http://kopalniawiedzy.pl/retinopatia-cukrzycowa-tluste-ryby-cukrzyca-typu-2-wielonienasycone-kwasy-tluszczowe-omega-3-Aleix-Sala-Vila,25066

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 19, 2016, 14:17:25 »
Tłuste a nawet i chude ryby odpadaja, bo nie jadamy zwierzat.
Ale dzieki! Szukamy dalej w krolestwie roslin.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 19, 2016, 14:36:43 »
Tłuste a nawet i chude ryby odpadaja, bo nie jadamy zwierzat.
Ale dzieki! Szukamy dalej w krolestwie roslin.

Omegę- 3 i inne nawet w tym przypadku musicie sobie podawać - bez tego się nie da. DHA produkują też z alg, jest jeszcze olej lniany, rydzowy, z wiesiołka .....