Autor Wątek: Tarczyca,nadnercza?  (Przeczytany 2285 razy)

Offline pomocy

• Nowy
  • *
Tarczyca,nadnercza?
« dnia: Czerwca 29, 2016, 12:52:51 »
Witam, proszę o pomoc odnośnie sytuacji mojego kolegi.

Po zjedzeniu np masła lub sardynek w puszce (histamina) zaczyna czuć jak włosy na głowie zaczynają się kręcić  tak jakby z cebulek wraz z cebulkami wypadają jak się delikatnie pociągnie ponieważ wywołuje to u niego dyskomfort i łaskotanie na głowie w różnych miejscach.
On chcę zakwasić żoładek ale jak?? Piołun powoduje u niego to samo co po maśle kozim, mleko kozim, ziemniakach nawet.. ( po słodkich ziemniakach jest ok tzw bataty) Wieprzowina też be ale inne mięsa są dobre dla niego.
Smalec wieprzowy też mu nie pasuje bo powoduje u niego łaskotanie dziwne skręcanie sie włosow i kręcą mu się i mówił że czuje jak włosy robią sie suche i końcówki się skręcają. Ocet domowy jabłkowy też alergizuje, witamina c w proszku też sucha staje się swędząca pod powiekami na twarzy (cytrusy?) Alergia na orzechy wszystkie i cytrusy.
Co mu doradzić, żle się kolega czuje oraz pytał się czy kelp w proszku w sklepie internetowym  pochodzenie- Norwegia  pomoże mu dostarczyć jod.

P.S nadnercza możliwe że ma słabe?  Możliwe że u niego problem tylko z nadnerczami występuje?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Tarczyca,nadnercza?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 29, 2016, 13:34:14 »
Mam propozycję:
przeczytaj spokojnie swój tekst i popraw go tak, by był zrozumiały dla osób niezorientowanych, bo jak dla mnie jest za dużo skrótów myślowych.

Zrobiłeś bardzo dobrze, że założyłeś osobny wątek na tą sprawę, dzięki temu ja nie musiałam rozdzielać spraw.

Najlepiej jednak byłoby, żeby ten człowiek sam się tu zapisał i opisał swoje problemy.

Co na te problemy mówi medycyna?
Jak to się zaczęło? Po co jod? Skąd pomysł o słabych nadnerczach?
Jakie ten człowiek stosuje kosmetyki i szampony?

Pozdrowienia :-)