General Category > Zioła w polityce i prawie, moja firma
towary przeterminowane
Sezam:
Witam!
Od jakiegoś czasu prowadzę sklep zielarsko-medyczny. Od marca zaczęły mi się przeterminowywać produkty. Są wśród nich zioła, kosmetyki oraz witaminy. Oczywiście wycofuję je ze sprzedaży, ale co dalej ? Na pewno są na to jakieś procedury postępowania. Proszę o pomoc. Jak praktycznie to rozwiązać.
Basia:
Po pierwsze, czy masz na ten temat jakieś uzgodnienia z hurtownią?
Jeśli nie masz żadnych uzgodnień z hurtownią i alternatywą miałoby być wyrzucenie, to lepiej wystawić w koszyku przy drzwiach z ceną obniżoną lub za darmo oczywiście z informacją o terminie przydatności, to przynajmniej nie byłoby problemu utylizacji.
Tak myślę.
Pozdrowienia :-)
Wesoły Sen:
Burżuazja sobie radzi z tym problemem acetonem.
adampupka:
Choćby były mocno przeterminowane to do kąpieli nadawać się będą (o ile normalnie się do niej nadają ;) )
Pozdrawiam!
A.
Sezam:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Basiu właśnie tak robię, zióła i kosmetyki maksymalnie przeceniam, albo wręcz rozdaję, ale co np. z witaminami ? Czy spisuje się jakiś protokół z niesprzedanego towaru. Co na to urząd skarbowy ? Na stanie mam jakiś towar, a potem on nie jest sprzedawany, tylko rozdawany. Czy urząd nie przyczepi się, ze towary "wyparowują" ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej