Autor Wątek: Przepuklina leczenie  (Przeczytany 4343 razy)

Offline piotr148

• Nowy
  • *
Przepuklina leczenie
« dnia: Stycznia 11, 2016, 12:07:59 »
Witam
Jakiś miesiąc temu zacząłem podejrzewać że nabawiłem się przepukliny. Trzy tyg temu byłem na badaniach, zrobili mi RTG i USG ale nic nie wykazały więc wysłali mnie dodatkowo na gastroskopie. Dziś byłem na gastroskopii i tak jak podejrzewałem wykryto przepuklinę dokładnie"Przepuklina wślizgowa rozworu przełykowego". Od prawie miesiąca pije 3 razy dziennie napar z 1 łyżeczki przywrotnika pospolitego, 1 łyżeczki tasznika pospolitego oraz 1 łyżeczki kory dębu. Na dzień dzisiejszy nie mam już objawów, bóli ale jednak jak wykazały dzisiejsze badania przepuklina dalej jest. Mam więc pytanie czy nadal mogę stosować terapie z wyżej wymienionych ziół ? Pytanie to stąd gdyż pije je już od prawie miesiąca codziennie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2016, 12:59:27 wysłana przez piotr148 »

Offline piotr148

• Nowy
  • *
Odp: Przepuklina leczenie
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2016, 18:21:26 »
Pomoże ktoś ?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2016, 19:11:25 »
W zasadzie dobrze robisz. Zmiany anatomiczne pewnie z czasem się cofną. Dla zmiany stosuj liście brzozy, płucnicę, liście orzecha włoskiego, nagietki i rzepik.

Pilnuj wagi

Pozdrowienia :-)

Offline ArturZ

• Mało Pisze
  • **
    • Czterolistna Koniczyna
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2016, 22:27:33 »
Z tego co wiem, to przepuklina sama nigdy nie minie. Mięśnie odrywają się od kości lub rozrywają się i już się nie zrosną. Potrzebna jest interwencja chirurgiczna. Dookoła kości nawija się siatkę, którą z drugiej strony wszywa w mięsień. Tkanka obrasta siatkę i całość jako tako się trzyma.
Chciałbym się mylić w sprawie przepukliny, bo sam mam pachwinową, a nie chce mi się iść "pod nóż".

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2016, 22:34:23 »
Ale to jest w przełyku, to coś nieco innego.

Pozdrowienia :-)