Autor Wątek: potrzebuje lek na sen,który można mieszać z zastrzykami nivalin?  (Przeczytany 9349 razy)

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
Witam potrzebuje pomocy,gdyż przez wzięcie nieodpowiedniego leku i w połączeniu z innym uszkodziły mi się prawa stopa do łydki,prawa dłoń i mięsnie twarzy niejest to tak poważne gdyż moge fukcjonować ale jest to osłabione znaczy mięśnie,byłem u neurologa i przepisał mi zastrzyki niwalin na zregenerowanie uszkodzeń neurologicznych z tym,że mam zaburzenia schizotypowe i niemoge brać leków bo one to pogłębiają albo jak je będe brał to niewylecze tego, a mam problemy z snem dość duże i z psychiką i pytanie takie czy jest jakiś lek np. homeopatyczny ,który jest na uszkodzenia neurologiczne bo gdzieś widziałem,ale niemoge znależc tej strony albo ziołowy,ale lek,który mógł bym brać razem z zastrzykami nivalin,który też jest na uszkodzenia neurologiczne i na to,żebym miał lepszy sen?proszę o pomoc

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: potrzebuje lek na sen,który można mieszać z zastrzykami nivalin?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2015, 21:50:24 »
Ogółem bierz wszystkie zioła neuroprotekcyjne i przeciwzapalne. Problemy psychiatryczne często są spowodowane stanami zapalnymi, które trzeba wygasić, a skutki usunąć. Na pierwszy rzut klawiatury proponuję mieszankę: wiązówka, mięta, melisa, dziurawiec, rdest ptasi, kozłek - zmiel to wszystko razem i stosuj w wywarach 3 łyżki/litr wody do wypicia łykami w ciągu dnia między posiłkami. Po zagotowaniu ziół wszystko z fusami można wlać do termosa. To samo powinno pomóc w likwidacji niedowładów i powinno się nie kłócić z lekami.

Bierz dużo probiotyków pomiędzy posiłkami i lekarstwami.
Czy masz jakieś problemy z trawieniem? Jeśli tak, to nad nimi też trzeba popracować.

A teraz na sen - chyba melisa w dobrym naparze z miodem będzie najlepsza.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2015, 15:13:36 wysłana przez Basia »

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2015, 06:32:03 »
a lit można mieszać z zastrzykami nivalin znaczy Lithium Orotate 5mg?czy neurologa trzeba sie spytać jeśli się niepomyli
tak z trawieniem mam duże problemy przez wszystko...i pracuje nad tym

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2015, 08:09:32 »
Jesteś na 100% pewny, że te niedowłady spowodował jakiś lek? Często niedowłady, problemy psychiczne, problemy żołądkowe, bezsenność i inne związane są z boreliozą. Jak się ma dużo dziwnych objawów, to należy wziąć pod uwagę tą chorobę. Oczywiście nie koniecznie jest to borelioza, ale poczytaj o tej chorobie, tak na wszelki wypadek.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 28, 2015, 09:30:25 »
a lit można mieszać z zastrzykami nivalin znaczy Lithium Orotate 5mg?czy neurologa trzeba sie spytać jeśli się niepomyli
tak z trawieniem mam duże problemy przez wszystko...i pracuje nad tym
Nivalin to gówno. Lada dzień wyjdzie przebiśnieg lub uśmiechnij się do Renaty by Ci nazbierała śnieżycy.
Nazwa nivalin pochodzi od łacińskiej nazwy śnieżyczki przebiśnieg Galanthus nivalis L. Tam jest alkaloid o nazwie galantamina który jest składnikiem czynnym nivalinu.
http://rozanski.li/399/nalewka-sniezyczkowa-i-sniezycowa-tinctura-galanthi-et-tinctura-leucoji-w-praktycznej-fitoterapii/
Nalewki z obu tych roślin działają o niebo skuteczniej od nivalinu i nie maja skutków ubocznych /brane w odpowiednich dawkach/.
Inhibitory acetylocholinoesterazy są też w widłakach, bodziszkach, iglicy, tarczycy bajkaliskiej i naszej pospolitej
kokoryczy,sałatniku. Warto by brać macerat lub nalewkę z łuskiewnika. Ona potrafii usunąć zmiany w mózgu.
Na razie nie mam pewności ale w grę wchodzi jeszcze pochrzyn kaukaski /Discorea caucaisca/ i powojnik syberyjski Atragene sibirica. Zbieram teraz materiały na ich temat. Ale to jeszcze potrwa. Nalewkę z powojnika będą miała za 10 dni i zacznę ja na sobie próbować.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 28, 2015, 09:38:53 »
a lit można mieszać z zastrzykami nivalin znaczy Lithium Orotate 5mg?

Ta dawka litu jest zbliżona do naturalnej, jaką powinniśmy mieć w pożywieniu. W psychiatrii stosują wielokrotnie wyższe dawki. Jeżeli masz niedobory litu - poznasz zaraz jak spróbujesz orotanu litu - po pozytywnych skutkach - dużo lepiej pracuje głowa, przy pracy umysłowej człowiek mniej się męczy. Różnica na +  jest duża, wyraźnie zauważalna.

uszkodziły mi się prawa stopa do łydki,prawa dłoń i mięsnie twarzy nie jest to tak poważne gdyż moge fukcjonować ale jest to osłabione znaczy mięśnie ........ mam problemy z snem dość duże i z psychiką

To co opisujesz trochę przypomina skutki wylewu. Może spróbuj witaminy B3 + średniołańcuchowe trójglicerydy z tłuszczu kokosowego - to jest na poprawę zaopatrzenia dla tkanki nerwowej, dostarczenie jej energii - powinno zadziałać na lepszy sen, psychikę też. B3 + inne wit. z grupy B to podstawa przy regeneracji układu nerwowego. I tak samo jak w przypadku litu - jak ma być poprawa - będzie zauważalna b. szybko.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 28, 2015, 15:19:00 »
a lit można mieszać z zastrzykami nivalin znaczy Lithium Orotate 5mg? czy neurologa trzeba sie spytać jeśli się niepomyli

Możesz zapytać neurologa lub w aptece - oni mają bazy danych leków i powinni być kompetentni

tak z trawieniem mam duże problemy przez wszystko...

To często jest związane ze sobą błędne koło.
Rozważ kit na jelita, który wszystkim prawie wciskam ;-) :
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3324.0

Oczywiście inne rady przynajmniej sprawdź.

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 28, 2015, 17:20:33 »
boreliozy niemam wylewu też tak spowodował to lek na bank  kupuje orotan litu +zastrzyki revitanerw już mam i jakieś zioła te co wymienliście,bardzo wam dziękuje za pomoc to wiele dla mnie znaczy i może gdyby niewasza pomoc to skończyło by się to śmiercią a człowiek musi walczyć z życiem i przeciwnościami a nie sie poddawać wszystko w rękach boga też,także bardzo wam dziękuje...... a pozatym ten orotan litu jest w aptekach albo sklepach zielarskich? i jest różnica czyli,że jakiś lepszy polecacie? a może czysty lit na recepte bo mam straszne problemy z psychiką a słyszałem że lit dobry na to a w orotanie mała ilośc tego litu chociaż brać przez jakiś czas bo też jest szkodliwy,ale i tak już zamówiłem orotan litu zapłaciłem 64 zł,ale ogólnie jak jest? bo mała dawka tego litu jest a ja chociaż na jakiś czas bym potrzebował litu na schizofrenie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2015, 19:53:29 wysłana przez kickboxer »

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 29, 2015, 01:30:56 »
Lit ma zastosowanie w depresjach, zachowaniach agresywnych - tutaj wystarcza te 5mg co jest w tabletce orotanu litu. Więcej na własną rękę nie bierz, możesz sobie narobić bałaganu.
Może spróbuj tej B3 - tutaj opis: http://www.eioba.pl/a/331q/witamina-b3-czyli-niacyna-zwana-witamina-pp
- niedobory tego mogą dawać objawy natury psychicznej jak tam opisane.

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 29, 2015, 08:08:10 »
tylko że wierz ja mam te zaburzenia przez dzieciństwo od dzieciństwa od 5 roku życia do 14 robiłem takie seksualne gierki z dziewczynami i to z zbliską rodziną bo sama chciała pózniej czyli kuzynki siostrzenice itd. i mi to siadło na głowę bo za ostro lecielismy tak było bez kitu i tera mam problem z emocjami z zapanowaniem nad emocjami w stylu coś mi się podoba,coś mnie przeraża i o tym ciągle rozmyślam itd. więc nieweim czy ta wit.b3 by była nato,co o tym myślisz? do tego porobiły mi się już od dzieciństwa jak przeżyłem ostry szok z dziewczyną jakąś i mnie ojciec złapał to nerwica natręctw,lękowa itd. skomplikowana sprawa pisze wam bo może jak sie dowiecie bardziej jaki jest problem to będziecie mogli mi pomóc,więc jak tam pan wyżej powiedział melisa na sen chyba niedla mnie chyba dla ludzi bardziej zdrowych ja brałem wcześniej rezerpine i to mi pomagało,ale niestety narazie niemoge bo mi sie uszkodziły te nerwy(neurologicznie) więc musiałem odstawić......co o tym myslicie........?

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 29, 2015, 10:03:42 »
Jeżeli rzeczywiście jest tak jak piszesz, to ten orotan litu jest jak najbardziej na miejscu, może coś zmienić - dobrze ci ktoś podpowiada. Z mojej strony - jeżeli chcesz wybrnąć z czegoś takiego, to szukaj dobrego lekarza w temacie.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 29, 2015, 10:52:31 »
Czyli tak na prawdę jesteś ofiarą przestępstwa popełnianego systematycznie przez Twoją rodzinę. Nie wiem, czy sądzenie się z patologiczną rodziną cokolwiek Tobie da, czy lepiej byłoby się po prostu odciąć, o ile materialnie stoisz na własnych nogach.

Jeśli chodzi o suplementy litowe i inne leki, to na prawdę, zapytaj w aptece, czy można je razem stosować.

Czy uprawiasz jakieś sporty? - chodzi mi o w miarę intensywny codzienny ruch, a nie o jakieś współzawodnictwo.

Do kompletu różnych rad, które tutaj padły, proponuję, abyś spróbował terapii w tlenowej komorze hiperbarycznej. Są już otwarte w różnych miejscach polski komory komercyjne, wystarczy porozmawiać z lekarzem i zapłacić. W Gdyni tak leczono nawet ludzi po Afganistanie.
http://www.ucmmit.gdynia.pl/index.php/ct-menu-item-17/ct-menu-item-22

Offline leo

• Dużo Pisze

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 29, 2015, 18:05:56 »
dobra spoko poprubuje różne rzeczy,a to z rodziną to ja ich namawiałem jak wczesniej napisałem i im się to spodobało bo to była dominacja dziewczyny nad chłopakiem a dziewczyny lubią dominować i ja też tak lubie ,basia spróbuje napewno tej komory jak będą pieniążki wielkie dzięki a co do wypowiedzi leo to:lekarz to przepisze ale psychotropy,które pogłębią to albo uszkodzą mózg....chyba,że ci chodzi o terapeute a wogóle a propo jak już tak piszemy to znacie jakieś dobre leki homeopatyczne na przyszłość znaczy już np. w kroplach roztworze,które dobre mogą być na schizofrenie i nieuszkadzać tego uszkodzenia neurologicznego spowodowane lekiem? a i zapomniałem co do pytania basi to trenuje kickboxing,ale narazie obecnie mam przerwe a tak na co dzień to narazie nie bo walcze z psychiką i z tym,żebym mógł normalnie spać.......

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:20:48 »
Pogadaj z ludzmi z Gdyni, może zechcą Ciebie wziąć, może nawet na NFZ, jeśli dostaniesz skierowanie. Powiedz, że słyszałeś, że leczyli zespół szoku pourazowego.