Autor Wątek: Kręgarz.  (Przeczytany 5367 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Kręgarz.
« dnia: Grudnia 12, 2015, 22:38:34 »
Irena Madeńska, kręgarz z Gdyni. Czy ktoś coś wie o tej Pani?

Offline Arni

• Średnio Pisze
Odp: Kręgarz.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 07, 2016, 21:31:23 »

Nie wiem, jak dobra w swojej profesji jest ta pani, ale osobiście polecam Edwarda Szypunowa. Mieszka koło Raciborza, ale systematycznie przyjmuje w całej południowej Polsce.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 07, 2016, 21:53:26 »

Nie wiem, jak dobra w swojej profesji jest ta pani, ale osobiście polecam Edwarda Szypunowa. Mieszka koło Raciborza, ale systematycznie przyjmuje w całej południowej Polsce.
A ja pana Szypunowa nie polecam. Też byłam u niego osobiście. Uznałam to nie tylko za stratę pieniędzy, ale i czasu.

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 08, 2016, 07:41:45 »
A ja polecam pana Stodolnego z Buska.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 08, 2016, 12:06:16 »
A ja pana Szypunowa nie polecam. Też byłam u niego osobiście. Uznałam to nie tylko za stratę pieniędzy, ale i czasu.

To może napisz dlaczego tak sądzisz?

Ja wręcz odwrotnie: polecam tego kręgarza. Człowiek ma niebywałą znajomość budowy kośćca i doświadczenie. Wyrównał mi długość nóg w kilka minut. Jest specyficzny, ale rozmowa z nim była bardzo ciekawa (odwiedził mnie w domu).

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 08, 2016, 12:13:57 »
Pewnie miałeś blokadę w stawie krzyżowo - biodrowym a wtedy żeby wyrównać nogi to nie jest problem dla przeciętnego "nastawiacza"

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 08, 2016, 13:36:02 »

To może napisz dlaczego tak sądzisz?

Ja wręcz odwrotnie: polecam tego kręgarza. Człowiek ma niebywałą znajomość budowy kośćca i doświadczenie. Wyrównał mi długość nóg w kilka minut. Jest specyficzny, ale rozmowa z nim była bardzo ciekawa (odwiedził mnie w domu).
Nie mam za bardzo czasu, by szczegółowo opisywać przebieg wizyty.
Ustawianie kręgosłupa trwało dosłownie 1,5 -2 minuty i u mnie i u męża. Za to pan więcej skupiał się na mówieniu żartów, nawet deklamował wiersz :)
Co do ustawiania kręgosłupa już wcześniej miałam okazję widzieć jak to wygląda w realu, może panu akurat w tym dniu się nie chciało.
Napisałam to co napisałam zgodnie ze swoimi odczuciami i szczerze. To nie oznacza, że ktoś inny nie może spróbować i sprawdzić co on potrafi.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2016, 13:49:58 »
Pewnie miałeś blokadę w stawie krzyżowo - biodrowym a wtedy żeby wyrównać nogi to nie jest problem dla przeciętnego "nastawiacza"

Oprócz tego, było jeszcze kilka innych ustawień. Oceniam, że jest bardzo sprawnym kręgarzem. Niektórzy uważają, że wybitnym.

ewula K, dziękuję za wyjaśnienie. Warto dodawać uzasadnienie, kiedy wyraża się opinię o jakimś specjaliście.

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 11, 2016, 13:16:06 »
Podjąłem temat Szypunowa, bo uważam go za jednego z lepszych kręgarzy w Polsce. Sam kiedyś poddałem się jego działaniom a obecnie nawet czasem goszczę go u siebie.  Widzę więc naocznie co robi z dolegliwościami oficjalnie nieuleczalnymi. Podam tylko dwa przykłady: pan około 60 lat, od pół roku kierowany na operację kręgosłupa, cały czas na ketonalu. Po zabiegu ketonal i operacja niepotrzebna. Drugi przypadek, to pan po 80, z wkładką w bucie 3 cm i aparatem słuchowym w uchu. Po zabiegu, wkładka wylądowała w koszu, aparat słuchowy w kieszeni a dziadek zaczyna tańczyć.
Oczywiście nie wszystko sie udaje, bo cześć ludzi nie realizuje jego zaleceń. A są to przeważnie zadane ćwiczenia i dieta. Jedna z pań wyszła od niego zgorzkniała, bo zalecił jej dietę Dąbrowskiej i ćwiczenia, co od razu zanegowała. I raczej zdrowie się jej nie poprawi a kręgarza będzie tylko obśmiewać.

Offline AirMan

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 05, 2016, 18:31:24 »
Jak to jest tak na prawdę z kręgarzem bo słyszałem opinie że jak już raz się do niego pójdzie to będzie trzeba już zawsze do niego chodzić ( oczywiście co jakiś czas ).

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 10, 2016, 09:33:03 »
Jak to jest tak na prawdę z kręgarzem bo słyszałem opinie że jak już raz się do niego pójdzie to będzie trzeba już zawsze do niego chodzić ( oczywiście co jakiś czas ).

A to ciekawe  :)
Normalnie po usunięciu problemu, zastosowaniu normalnej diety i nawróceniu się na zdrowe życie człowiek powinien być zdrowy  :D
Nie wiem który kręgarz życzy sobie systematycznych odwiedzin, ale ja osobiście takiego bym nie polecał.

Offline AirMan

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 10, 2016, 19:15:54 »
To nie kręgarz życzy sobie regularnych wizyt a ludzie takie historie opowiadają :) gdyby kręgarz mi coś takiego powiedział to od razu bym mu podziękował. Pytałem ponieważ spotkałem się z kilkoma historiami że ludzie twierdzili iż po pierwszej wizycie będą już potrzebne następne. Wydało mi się to dziwne jednak wziąłem pod uwagę że niektórych schorzeń może się nie dać wyleczyć od razu na pierwszej wizycie. Aczkolwiek wole zasięgnąć opinii ludzi którzy się na tym znają. Czy można się przejść do kręgarza profilaktycznie? od wielu lat trenuje kulturystykę, ćwiczę intensywnie, poza tym w swoim życiu miałem sporo prac fizycznych. Tak się zastanawiam czy taka wizyta mogłaby mi dobrze zrobić.