Autor Wątek: kostniak zatok  (Przeczytany 5471 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
kostniak zatok
« dnia: Marca 18, 2011, 10:20:44 »
dzwoniłem dziś do mamy u której wykryto kostniaka .. Poza tym ze to jest nowotówr niezłośliwy i nie daje przezutów to nie wiem nic :(
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: kostniak zatok
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2011, 21:22:30 »
Hej. Uspokój się. To nic takiego.
Pocztaj Słoneckiego, weź pod uwagę kuracje olejem rycynowym (Cayce). Moja nogę wróciły dozycia. Super według mnie krople TODA. Niesamowicie oczyszczają organizm.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2011, 07:00:35 »
Trochę poczytałem... Na anglojęzycznych stronach(zeszłoroczne badania) informuja o złym wchłanianiu wapnia w pewnych okresach życia dodaja ze moze sie powiększyć , ale nie to jest moją bolączką bardziej chodzi o samą osobę mamy anizeli chorobę. Mama jest tak uparta że prędzej konia nauczyłbym tańczyć niz przekonac ja do zmiany trybu zycia ( pali ze 30 smierdzieli dziennie!!! je cokolwiek- choc ostatnio za moja namową zmieniła kolację- i żyje w ciagłym stresie , w ogóle go nie kontrolując , na moje błagania odpowiada: dobrze abyś Ty synku był zdrowy i pomagał innym a ja sie za siebie pomodlę.... Teraz słysze po głosie ze sie zgrywa , ze sie nie boi a tak naprawde to sie boi , znam ją...Słusznie zalecają oczyszczenie , ale jak tu oczyscic takiego palącego smoka wawelskiego? Wepchać konota do buzi? Sam nie wiem jak na mame wpłynąc , chyba zwyczajnie: chcesz zyć? To sie zmień - z reguły działa...
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2011, 09:50:11 »
No tak, najczęściej niedomagania wynikają z podejścia do swojego ciała, które ma wszystko znieść i już. Wielu z nas tak postępuje. Tymczasem, ciało to świątynia, o którą powinniśmy dbać nie tylko ją upiększając. I Ty to chyba doskonale rozumiesz.
A w sprawie papierosów. Jest obecnie na rynku do kupienia genialna książka Allena Carra: Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie. Ja jej nie zdążyłam przeczytać, bo też nie palę.
Syn dostał od drugiego syna w prezencie, po czym nic nie mówiąc rzucił palenie, trwa to dopiero 3 miesiąc, ale jest entuzjastą ksiażki i wciąż ją pożycza, podobnym ofiarom jak on. Ja mam problem, aby zrozumieć, że książka może tak zadzialać, ale działa.
Kupiłam lub poleciłam innym, bo jest to niesłychanie budujące. Podobna książka jest o alkoholizmie.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 21, 2011, 06:19:10 »
Hej
Wczoraj byłem u mamy zabrałem ja na długi spacer ... Po uplywie półtora godziny czasu ( zwykle pali co 30 - 45 min0 zapytałem: mozna jednak życ bez papierosa? Dopiero wtedy zdała sobie sprawe że nie zabrała petów ( schowałem przed wyjsciem  :)). Jesli chodzi o książke to z pewnoscia rady w niej zawarte są cenne  ale to dla ludzi którzy chcą czytać( mama odparłaby pewnie ze nie ma na to czasu  :))... tak czy siak dałem jej do myślenia... Musze opracowac strategię....

Pozdrawiam - Fresh

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 26, 2011, 11:20:25 »
Fresh i co u Mamy słychać? Zmniejszyła ilość wypalanych papierosów i zastosowałeś już coś?

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 27, 2011, 15:10:53 »
Właśnie powróciłem z Dolnego Sląska  od mamy.... Trochę opanowalismy sytuacje , mam dostała olej rycynowy + napary z ziarna owsa ( pomocne w zuceniu papirosów)+ suplementacja(olej z wiesiołka , vit b complex). Nad dieta pracuję bo jest to totalnie nowy temat dla mnie (nawiązałem kontakt mailowy z pewnym lekarzem w danii który prowadzi badania przy kostniaku). Dwa dni przemawiałem do rozsądku strasząc , ostrzegając , zalecając itd. zauważylem mały skok. Tata dostał instrukcje aby ciąg zwyczajnych zajęc nie zbuzył tego co udało się zasiać... kiedy wyjezdzałem to sie uśmiechala , mam nadzieje że był to usmiech przyszłości....

Pozdrawiam - Fresh

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 28, 2011, 01:37:06 »
Będzie dobrze Fresh. Jak coś znajdę w tym temacie to wrzucę.