Autor Wątek: damskie libido  (Przeczytany 10052 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
damskie libido
« dnia: Marzec 01, 2011, 15:20:57 »
Ale mnie dzisiaj kolezanka "przygieła" .... Zapytała jak wpłynąc na podniesienie libido dietą i ziołami. Moim zdaniem rozwiązania nalezy szukac w psychice , ale panna uparła się więc... I tu problem bo od strony ziół niewiele wiem (dieta owszem) praktycznie nic i zastanawiam się jak kobiecie zaradzić... wiem jak wpłynąc na laktację , płodnośc u mężczyzny , schudnięcie ale libido damskie to czysta abstrakcja. Zielarki i zielarze ratujmy sypialnię kobiety. Swoja droga to jej facet tez mógłby coś zaradzić...

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: damskie libido
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2011, 20:15:46 »
Zwykle to-to niszcza tabletki antykoncepcyjne.
A z ziół?
Lukrecja.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2011, 22:29:45 »
Tak, facet dla damskiego libido wg mnie to bardzo dużo. Jak siedzi i obrasta, wszystko mu koło tyłka wisi...to trudno się dziwić że coś z drugiej strony opada.
Wschodni i syberyjscy szamani zawsze polecali pikantności na to. Gałka muszkatołowa, imbir, kłącze tataraku i ziele chyba też.
Tabletki to na pewno stwarzają problem. Może więcej słońca? Polepszenie nastroju oraz redukcja stresu?
Nasze polskie - dawnymi czasy ludzie chodzili do babek zielarek i wiedźm po lubczyk.

Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2011, 12:51:15 »
Sporo o libidzie pisze Achmedow.
Zaleca między innymi, powołując się na Awicennę, odwar z nasion pokrzywy na portwajnie(winogronowy).
5 stołowych łyżek nasion gotować przez 5 minut w 0, 5 litra wina, pić po 50 ml przed snem.
No całkiem fajnie brzmi.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2011, 06:20:36 »
Kombinacja wina z pokrzywą gdzieś juz mi sie przewineła... Brzmi ciekawie szczególnie ze wzgledu na zawartość wina. Musze zapytac jak u panny z cisnieniem i jelsi bedzie ok to spróbuje. Poza dietą zaleciłem przebywanie na świeżym powietrzu bo co jak co ale zmiana otoczenia wpływa doskonale na zmysły i kreatywnośc łóżkową  ;D Poza tym szczera rozmowa z facetem bo tego nawet najlepsze zioło z obcych galaktyk nie zastapi....

Dziękuje i pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2011, 08:42:41 »
Oj Freshku
Libido to głównie kwestia czarów! W tym tańca brzucha- zaleciłeś? :)(mówię o filmach)
Szczere rozmowy, spacery, kąpiele itp...to dla przypadków niezmiernie łagodnych.
To jak szklanka mleka przed pójściem spać na bezsenność.
Prawdziwa bezsenność ma za nic porady typu długi spacer przed snem...

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2011, 10:05:38 »
Racja , ale ja ta osóbke znam i wiem ile czasu spedza w domu (prawie cały wolny czas) wiec takie spacery moga podziałac jak napalm... Czego im z całego serca zycze bo pustka w sypialni to  zły omen na przyszłość... Co do bezsennosci to w mojej rodzinie np. Dziadek prawie nie sypiał , ojciec tak samo i u mnie tez powoli zaczyna sie mały proces i to bez  znaczenia czym mam mase treningów , zajęc fizycznych dookoła domu itd. wszystko na zasadzie zarówki: zapala sipstryk ale cięzko odpstrynąć , moim zdaniem to podwyższony poziom jakiejś substancji (hormon ,pierwiastek) który jest przekazywany od pokoleń.... Ale to tylko hipoteza.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2011, 10:07:16 »
No i mam nadzieję, że to nie jest problem jakiegoś rzęsistka, czy innych niemiłych zjawisk w pochwie...
Bo jak piecze, to piecze i trzeba to wyleczyć.

A poza tym jest sprawa skłonności osobistych i to jest bardziej psychologia z szamaństwem włącznie, niż medycyna, nawet alternatywna ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2011, 18:22:43 »
Robert
To faktycznie masz problem ze snem. A wstajesz wszak świtem, żeby temperaturą odczytać :).
Miałam ogromny problem ze snem i z tego wyszłam, dlatego ruszyłam ten temat.
Ale... masz nasiona pokrzywy?
Nigdy ich nie zbierałam.
No ale w tym roku, chyba spróbuję zrobić ten portwajnowy afrodyzjak.
Może tkwi w tym superbiznes?

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2011, 09:32:32 »
Podanie temperatury o godzinie 4:45 wynika z tego ze jest to pora kiedy wstaje i organizuje sie do pracy , w dni wolne pozwalam sobie "pospać" i spie do 5 :D.
oczywiscie ze w tym tkwi superbiznes, zobacz na co ludzie ładuja kase" schudnięcie , erekcja , nerwy... Teraz królują mistrzowie szybkiej erekcji bez recepty , producentów , reklam a przede wszystkim nabywców aż roi się... A problem damskiego libido byłby wyjsciem naprzeciw potrzeb kobiet , których umysły i procesy wewnętrzne są bardziej wymagające. Kobietka która przychodzi do mnie na siłownie zasakauje mnie wytrzymałością a w jej diecie jest  popijanie pokrzywy... W jedny z watkow pisaliśmy  z Korba o własiwosciach owsa+ pokrzywy co jeszcze raz potwierdzam ze na takiej kuracji az zyć sie chce... Jak bedziesz chciała wystartować z interesem daj znać pomyslimy nad nazwą np. Mulierem fortem

Pozdrawiam - Fresh

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2011, 17:04:02 »
Przy okazji szukania na temat kleszczy natknęłam się i na to :

Rp. Mikstura pobudzająca i wzmacniająca, przeciwdepresyjna

Olejek paczulowy 2 ml

Olejek różany 1 ml

Olejek kadżeputowy 1 ml

Olejek sandałowy 1 ml

Nalewka z miłorzębu- 20 ml

Nalewka z dziurawca (intrakt, lub sok stabilizowany) –20 ml

Cardiol C – krople lub nalewka z Coli i głogu (1:1) – 20 ml

Miód spadziowy 100 ml

SP. Składniki wymieszać. Zażywać 1-2 razy dz. po 1 łyżeczce

Wskazania: lęk, depresja, bezsenność, osłabienie, zaburzenia w okresie pokwitania i przekwitania, nerwice płciowe, niemoc płciowa na tle nerwowym.

oraz druga maść :

Rp. Mikstura pobudzająca płciowo i na choroby układu moczowego (kamica, stany zapalne) oraz nieżyt górnych dróg oddechowych (kaszel, przeziębienie, katar)

Olejek sandałowy – 4 ml

Olejek różany – 1 ml

Sproszkowany szafran /zmielić/ (przyprawa) – 2 łyżki

Nalewka /intrakt, sok/ z dziurawca – 20 ml

Nalewka z miłorzębu – 20 ml

Pectosol – płyn lub nalewka z omanu – 15 ml

Miód – 2 łyżki

Witamina E w kroplach – 5 ml

SP. Składniki wymieszać. Zażywać 1-2 razy dz. po 1 łyżeczce.

Z tej strony http://www.rozanski.ch/oleum.htm
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2011, 17:05:38 wysłana przez Magdaliena »

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 05, 2011, 19:52:36 »
polski szafran to nagietek - na pewno jest tańszy i też ma masę możliwości. Chociaż pewnie mogę się mylić.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2011, 20:25:14 »
Jest tyle materiału... Czas na analizę.. Dziekuję bardzo
ps. Czuję że sypialnia owych ludzi "zaiskrzy" ...

Pozdrawiam i punktuje wszystkich  ;)

Offline sofija

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 05, 2014, 20:48:05 »
Z praktyki własnej  8) - polecam miesięczną kurację żeń-szeniem, różeńcem górskim lub ashwagandhą.
Łyżeczkę suszu gotować ok 5 min. Pić 2 x dziennie najpóźniej koło godz. 16.

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 06, 2014, 08:54:13 »
Ważny jest też wiek owej niewiasty. Jeśli w okresie przekwitania albo po operacjach ginekologicznych typu usunięcie jajników lub macicy czy też obu naraz (cytat z ginekologów "po co pani jedno bez drugiego - usuniemy przy jednym zabiegu...") to następuje zmiana gospodarki hormonalnej, która ma również wpływ na kobiece libido. W tej sytuacji trzebaby najpierw uregulować hormony, a w następnej kolejności popracować nad samym libido chyba, że dałoby się połączyć działanie ziół i zastosować takie 2 w 1.