General Category > Zioła w kosmetyce

Wybielanie zębów

(1/2) > >>

jolkaj:
Stomatolog polecił mi bym raz na jakiś czas użyła węgla drzewnego (drobnego, z kapsułki) do oczyszczenia zebów z nalotu. Wystarcza odrobina na szczoteczkę i kilka minut masowania a zęby wyglądają naprawdę ładnie. Zastanawia mnie bezpieczeństwo tego zabiegu. Niby właściwości trące ale z drugiej strony coś nie sądzę by były one głeboko uszkadzające szkliwo. Kamień nazębny jest również szkodliwy a pomimo 3-krotnego mycia klawiatury , raz w roku mam kamień czyszczony.

Macie doświadczenie związane z takim oczyszczaniem zębów?

zulu:
Czasem lubię wrócić do czasów, kiedy się miało czarną gębę ;). jakoś nie zauważyłem ujemnych skutków i negatywnego działania. Oczywiście jak zawsze i wszędzie tak i tu wskazany jest zdrowy rozsądek.
Na pociechę napiszę jednak, że są na rynku takie czarne pasty do ząbków, czyli - można :)

http://www.shop-dent.pl/pl/p/Argital-Czarna-pasta-wybielajaca-z-dentie-i-propolisem,-w-100-naturalna-75ml/117?gclid=CjwKEAjw876oBRCYr86w6KGfpkgSJAACIidwDN8_ruoG9RBKTYLjOXMYfHwV5CUQCkiyr4W_sIjYpBoCbrvw_wcB

jolkaj:
ha to jakby potwierdza tezę mojego dentysty  :) Dzięki zulu.

MitziCaspar:
Glinka zapobiega kamieniowi. Ja myję zęby pastą zrobioną z glinki czerwonej, oleju kokosowego i olejków eterycznych:) Ostatnio dentysta się ucieszył, że nie ma kamienia.

Karmel:
Dzień dobry,

W ostatnim czasie, chyba w telewizji publicznej widziałam program, w którym jedna z blogerek przedstawiała różne sposoby na wybielanie zębów. Było tam sporo mowy o „czarnych pastach” i oleju kokosowym. Ja jednak mam wątpliwości, czy tego typu naturalne metody są skuteczne?

Czytałam ostatnio tutaj: https://valleymedicenter.com/pl/jak-wybielic-zeby-paski-wybielajace-to-dobry-sposob/ o alternatywie tzn. paskach wybielających. Wygląda to ciekawie i zdaje się być bezpieczne (nie dochodzi do ścierania). Czy ktoś mógłby powiedzieć czy faktycznie tak jest?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej