Autor Wątek: KURS ZIELARZ-FITOTERAPEUTA W KROŚNIE  (Przeczytany 15210 razy)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
KURS ZIELARZ-FITOTERAPEUTA W KROŚNIE
« dnia: Lutego 11, 2015, 18:46:57 »
O ten kurs to ma ręce i nogi, tak jak napisałem na blogu.
http://rozanski.li/?p=3501&cpage=1#comment-3918
Pewnie większość zajęć będzie prowadził doktor.
Nie wiem jak tam dojadę ale jakoś dam radę. panmyśliwy też się pewnie zapisze bo to od niego rzut kamieniem.
Jednak miałem czuja :)
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: KURS ZIELARZ-FITOTERAPEUTA W KROŚNIE
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2015, 20:02:18 »
Wygląda to naprawdę zachęcająco.
Ciekawe jak technicznie będzie to zorganizowane - w jakim czasie?
Czy faktycznie dr Różański będzie wykładowcą większości tematów.
Cenowo też wygląda zachęcająco.

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2015, 20:21:44 »
Nie mogłam uwierzyć jak to przeczytałam :)

Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2015, 20:33:24 »
Nie mogłam uwierzyć jak to przeczytałam :)

Jestem w ciężkim szoku ! Słuchajcie ... dlaczego o tym nie wiedzieliśmy wcześniej ? Program się różni i to bardzo !

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2015, 20:52:26 »
Wypowiedź Alinge jest kwintesencją tego co chyba wszyscy pomyśleli.
Szok.
Jestem szczęśliwy, że niczego nie podpisywałem w Międzyborowie.
Ciekawi mnie co czują, sądzą o tym Ci co podpisali.
Ale merytorycznie to program w Krośnie jest suuuuuuupppppppper.

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2015, 21:08:43 »
Dołączam do grona zszokowanych kursantów. Czuję się nieco zdezorientowana. W pierwszym odruchu mam ochotę przenieść się do Krosna. Tematyka - "Organizowany kurs przygotuje do realizacji zadań w ramach zawodu Zielarz-fitoterapeuta. Niewątpliwie uczestnik takiego kursu  osiągnie kompetencje zawodowe." A to obejmuje również: "prowadzenie drogerii i sklepu zielarsko-medycznego oraz sprzedaż produktów zielarskich" - za co w obecnym trybie w ESPZiWP kursanci (jeśli zechcą uzupełnić tą wiedzę) muszą dodatkowo zapłacić 1000zł. Co razem daje kwotę 6700zł. Przy 3500zł w Krośnie i za jaki zakres zajęć, łącznie z zajęciami laboratoryjnymi! Dlaczego nie wiedziałam o tym przed kursem w Międzyborowie. Dostałam 7 lutego umowę do podpisania, a kilka dni później taka informacja. Gdybym o tym wiedziała, wybrałabym Krosno. O co tu chodzi? Czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć? Może ja coś przeoczyłam, czegoś nie zrozumiałam?! Czy wiedzieliście wcześniej o Krośnie?
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?

Offline Wrotyczowe Pola

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2015, 21:33:30 »
Ja wiedziałam, że będzie tylko nie znałam programu, ani terminu, ani ceny. W Międzyborowie pytałam Doktora i odpowiedział, że będzie w maju.

Offline meltemi

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2015, 22:01:57 »
Szkoda, że nie informowali równolegle o kursie w Krośnie i kursie w Międzyborowie...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2015, 22:22:01 »
Ela - podpisywałaś?
Pewna jesteś, że już od maja?

Dorota.
Jak nie wiadomo o co chodzi to najczęściej chodzi o jedno.
Całe szczęście z korzyścią dla nas konsumentów zielarskiej wiedzy.

Offline Wrotyczowe Pola

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 11, 2015, 23:05:05 »
Podpisałam a jakże. I co z tego. Do Krosna blisko i wiedzy więcej.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 11, 2015, 23:38:39 »
Jedynym wyjściem dla organizatorów kursu w Międzyborowie jest dogadanie się z WSZ w Krośnie, doktorem oraz ew. innymi wykładowcami i wykupienie prawa do nagrywania zajęć z fitoterapii i ew. innych zajęć jakich w obecnym kształcie kursu nie ma, a będą w Krośnie i udostępnienie ich uczestnikom w postaci e-lerningu.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 18, 2015, 12:28:46 »
Ciąg dalszy współpracy z Panem Tomkiem w Międzyborowie.
Uczestniczyłam w pierwszym zjeździe i potem zrezygnowałam. Opłata 600zł za dwa zajęcia kursu poszła. Czyli w razie rezygnacji opłacone zostały zajęcia 500zł w ramach wolnego słuchacza.

Poprosiłam o link do materiałów. W końcu zapłaciłam. Oto odpowiedź dzisiejsza od Pana Tomka:
"Materiały są dostępne dla uczestników kurs w trakcie uczestnictwa w kursie. Pani w kursie już nie uczestniczy, ponieważ złożyła Pani rezygnację z kursu dnia 12.02. Jednocześnie informujemy, że wpłata 600zł wpisowego zgodnie z regulaminem nie podlega zwrotowi."

Wśród Was też są wolni słuchacze prawda? Czy ktoś z Was jednak dostał link do materiałów? A jeśli nie, to wolni słuchacze są dosyć pokrzywdzeni nie mając dostępu do materiałów.
Pozdrawiam
Dorota
PS a niesmak pozostał, szkoda
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 18, 2015, 12:36:29 »
400 godzin kursu to jest naprawdę mało. Na studiach zielarskich przez semestr mamy około 300 godzin wykładów i ćwiczeń a nie powiedziałbym abym po 7 semestrach miał odwagę robić cokolwiek w kierunku leczenia/doradztwa zdrowotnego.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 18, 2015, 14:25:39 »
Obawiam się że przesadzasz trochę. Zielarz pełni funkcję pomocniczą w służbie zdrowia nawet jak skończy 5 letnie studia. Diagnostyka zielarska się różni od tradycyjnej obejmuje irydologię, badanie jezyka, schematów pulsu i wielu innych znaków na ciele.

Co do ziół ich skutków ubocznych, substancji chemicznych, farmakologii to chyba jednak nakład pracy w tworzenie bazy informacyjnej i dobre źródła są ważniejsze niż ulotna pamięć, bo nie można pozwolić sobie na zapomnienie nawet jednego faktu medycznego. Tak samo jedna osoba nie opanuje psychiatrii, urologii, gastrologii, medycyny pracy, ginekologii, kardiologii itd. Można zawsze posłać pacjenta do lekarza poz, specjalisty po diagnozę. Można wywiesić listę chorób które się przestudiowało i których leczenia się podejmie. Wreszcie jesli nie wiadomo co pacjentowi jest ani jak mu pomóc mozna a nawet trzeba odmówić leczenia, wskazując na inną osobę.

Myślisz że lekarz po 6 letnich studiach wie od razu co pacjentowi jest? Najlepszy lekarz jakiego widziałem do tej pory, poprostu szukał aż znalazł, poprzedni widział ale nie wiedział co to i nie chciało mu się szukać i żeby było śmieszniej jeszcze następny też nie wiedział co to.

Lekarz zleca badania a jak one odkryją co to wtedy ma na monitorze leki jakie może wypisać, a nawet po objawach ma na monitorze badania jakie powinien zlecić, ma program do analizy wyników badań itd. Dlatego się doktor Różański śmieje zadając ironiczne pytanie co się stanie jak im odłączą prąd :D

Ja taki zielarski system dokładnie staram się spisać w bazę tylko że jeszcze mam wersje drukowaną w razie odłączą prąd :D
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2015, 14:28:51 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 18, 2015, 14:33:18 »
Dorota.
Ja płaciłem 500 za jedno spotkanie, w sumie się nie interesowałem linkiem.