Autor Wątek: Uporczywy kaszel, chrypka i niemożnośc odksztuszania  (Przeczytany 2285 razy)

Offline delf3

• Średnio Pisze
Uporczywy kaszel, chrypka i niemożnośc odksztuszania
« dnia: Stycznia 20, 2015, 20:41:58 »
Kochani potrzebuję pomocy, od 20 dni dokładnie nie mogę dojść do siebie wraz z moją siostrą. Podłapałyśmy jakieś świństwo, kaszlemy ,że chyba nas w całej Polsce słychać, do tego katar. Albo takie coś,że do końca nie można nosa wydmuchać, bo niby coś schodzi do gardła ...ale nie można się tego pozbyć. I dodatek w postaci fantastycznej chrypki, która uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Mówić ewentualnie możemy w ciągu dnia ale rano lub wieczorem to nasze rodziny odpoczywają bo my głosu żadnego nie damy.Czego już nie przerabiałyśmy, nic nie pomaga / czystek, babka lancetowata, macierzanka, lipa, malina, goździk, syropy z prawoślazem, z cebuli, kogel- mogel też był./Proszę może macie jakieś pomysły, bo moje się wyczerpały.

Offline czesiu69

• Ekspert forum
  • Średnio Pisze
Odp: Uporczywy kaszel, chrypka i niemożnośc odksztuszania
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2015, 16:19:58 »
do południa pić tymianek podbiał w dużych ilościach plus syrop sosnowy, na wieczór 2 łyżki propolisu na spirytusie, przeciwkaszlowo dobry jest na noc syrop z kłaczy lepiężnika, pozdrawiam

Offline ArturZ

• Mało Pisze
  • **
    • Czterolistna Koniczyna
Odp: Uporczywy kaszel, chrypka i niemożnośc odksztuszania
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 22, 2015, 23:40:03 »
Miałem coś podobnego (napadowy kaszel) i długo nie mogłem rozgryźć co to jest. W końcu rozgryzłem, że z układem oddechowym jest wszystko ok, a kaszel bierze się ze spływającego po tylnej ściance tchawicy śluzu z zatok. Doraźnie pomagało mi powstrzymywanie się od kaszlu, aby nie podrażnić tchawicy. Gdy wyleczyłem zatoki, kaszel minął.