Autor Wątek: Torbiele Bakera  (Przeczytany 1892 razy)

Offline delf3

• Średnio Pisze
Torbiele Bakera
« dnia: Stycznia 12, 2015, 22:27:48 »
Może komuś coś przyjdzie do głowy jak pomóc osobie, która pod dwoma kolanami ma torbiele Bakera. Oczywiście lekarze mówią, że trzeba operować ale może można byłoby jakoś inaczej pomóc.Proszę.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Torbiele Bakera
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2015, 09:44:18 »
Ja miałam pod jednym, wysiłkowe. Leczone miałam lekowo ale zastrzel a nazwy nie pamiętam. Do tego największe efekty przniosły zabiegi. Chodziłam prawie dwa tygodnie bo najpierw miałam rozmsowywanie prądami wodnymi-średnio przyjemne było. Po tym zabiegu szłam na krioterapię. Po kilku dniach dołączyli mi prądy, takie pod czujkami (coś mi się kojarzy że mogły się nazywać interferencyjne)  i na koniec miałam laser.

Jako, że miałam zmianę pod jednym kolanem to faktycznie tą nogę mogłam oszczędzać. Nie miałam zmiany podlegającej punkcji. Nie spuchło mi nic. Jedynie miałam przemieszczającą się podczas chodzenia gulę pod skórą.

Jakby nie ten temat to bym nawet sobie o tym kłopocie nie przypomniała. Ponad 3 lata nic sie nie odnowiło.

Życzę zdrowia :)
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline delf3

• Średnio Pisze
Odp: Torbiele Bakera
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2015, 20:45:17 »
Dzięki za podpowiedź, przekażę inf.