Autor Wątek: Rak mózgu wyleczony olejem konopnym  (Przeczytany 60116 razy)

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: Rak mózgu wyleczony olejem konopnym
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 05, 2015, 14:15:48 »
Rzeczywiście - w opisie na zalinkowanej stronie przewijają się 2 określenia : Hemp oil oraz
 Rick Simpson's Hemp oil i rzeczywiście w jednym i drugim przypadku chodziło o to 2 określenie. Nazwa wprowadza w błąd bo hemp oil to olej z nasion konopnych, a Rick Simpson's Hemp oil to jakiś wyciąg z kwiatostanów i łodyg konopnych czyli marihuany.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 05, 2015, 15:26:23 »
Tak, chodzi o kwiatostany, a nie olej z nasion.
Wspomina o tym dr Pokrywka w końcowych minutach tego filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=GZfoL2nhfNM
Gdzie to się kupuje? Hoduje się samemu?

Offline Przemyslawamsterdam

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
  • Ja tylko sadze .........
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 05, 2015, 19:35:47 »
W Holandi mozna normalnie kupić w specjalnych sklepach. Mozna tu tez hodować na własne potrzeby oraz dostać w aptece. W hiszpani mozna hodować i tez mozna kupić w specjalnych klubach konopnych. W stanach mozna kupić w specjalnych aptekach a w stanie kolorado i chyba juz tez Waszyngton mozna kupić w sklepach. W kilku innych jeszcze krajach mozna kupić i sie leczyć ale nie w Polsce. W polsce mozna umierać. Za darmo.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 05, 2015, 19:51:48 »
W Holandi mozna normalnie kupić w specjalnych sklepach. Mozna tu tez hodować na własne potrzeby oraz dostać w aptece. W hiszpani mozna hodować i tez mozna kupić w specjalnych klubach konopnych. W stanach mozna kupić w specjalnych aptekach a w stanie kolorado i chyba juz tez Waszyngton mozna kupić w sklepach. W kilku innych jeszcze krajach mozna kupić i sie leczyć ale nie w Polsce. W polsce mozna umierać. Za darmo.
Dziękuję za odpowiedź :)
Mam jeszcze jedną prośbę... czy znasz koszty takiej kuracji, gdyby ten produkt nabywać w Holandii?
Obym nie musiała mieć takiej potrzeby... ale od nadmiaru  wiadomości głowa mnie nie boli :)
Z góry dziękuję
Ewa
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2015, 19:54:34 wysłana przez ewaryn »

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 05, 2015, 20:24:12 »
Olej mozna dostać po 50euro za 1ml ale trzeba wiedzieć gdzie pytać bo w sklepach nie sprzedają koncentratów. Konopie chodzą od 6 do 20euro za gram w sklepach. Z 500 gram wychodzi około 55ml oleju RSO.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 05, 2015, 20:43:20 »
Wspomniany olej konopny "ten zwykły" Hemp Oil nie RSO, ani nie CBD oil jest dobry do zapobiegania nowotworom bo zawiera niewielkie ilości CBD które to również działa według badań antyrakowo.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25398831

Dobra wiadomość jest taka że połączenie oleju CBD i RSO (THC) działa bardzo silnie przeciwnowotworowo, w dodatku CBD hamuje niepożądane efekty THC.

Offline ewula K

• Dużo Pisze

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 05, 2015, 21:26:32 »
Kupowania oleju CBD nie polecam bo ceny są wywindowane poprostu kosmicznie. Lepiej kupić trochę konopi przemysłowej ktore są legalnie uprawiane w Polsce i w Czechach i z tych kwiatostanów zrobic sobie na alkoholu olej CBD.

Offline felix znaczy szczęśliwy

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 05, 2015, 22:19:15 »
Przemysłówka zawiera malo cbd i thc. Są specjalne odmiany specjalnie dla celów medycznych o zawartości okolo5-10 % cbd. O ile dobrze pamiętam, psychoaktywne formy thc to delta 1 i delta 9. Reszta odmian thc nie ma takiego działania, ale wiele kwasów pod wpływem ciepła (suszenie, spalanie) przekształca się w aktywne formy delta. Dobrze  uspokajająco dzialają oleje nienasycone z omega 3, podczas przyjmowania thc, nie ma efektu cięzkiej glowy, pomóc może tez ruta, odpowiednia podaż magnezu i cynku. Przed zażyciem przetworów z konopii dobrze jest spozyć trochę latwostrawnego bialka (np rybke morską)

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 06, 2015, 01:11:30 »
Przykład oleju CBD 4%/THC 0.173% po nawet 30 euro za 10ml gdy kupowane jest 10 sztuk.

http://www.royalqueenseeds.com/217-cbd-oil-10ml.html

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 06, 2015, 07:54:20 »
A na jak długo wystarczy takie 10 ml. Czyli, czy wiadomo coś na temat dziennego dawkowania?

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 06, 2015, 08:05:57 »
wedlug mnie na 3 dni.

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 06, 2015, 08:20:18 »
Czy ktoś zna moze jakiegos rolnika ktory uprawia konopie przemysłowe ? Mam oczywiście na myśli te legalne konopie cannabis sativa l. ( konopie siewne ) a nie cannabis indica . Myśle ze uzyskanie konkretnych ilości CBD będzie naprawdę tanie pozatym czytałem ostatnio ze w tych olejach produkowanych w fabrykach wykryto rożnie nieciekawe związki typu metale ciężkie i inne pestycydy.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 06, 2015, 10:37:43 »
CBD dawkuje się nawet do 300mg podczas gdy THC do 25mg

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 06, 2015, 11:42:37 »
Czemu od razu wykluczasz chociaż by placebo? Na dodatek olej konopny przecież należy do porządnych olejów z naukowo udowodnionymi efektami zdrowotnymi. Może ta dziewczyna doprowadziła brakujące witaminy do mózgu i zmiany się cofnęły?

Wiesz przecież, że medycyna chętnie sprawdza, dlaczego człowiek zachorował, ale odmawia badań, jakim cudem wyzdrowiał.

Pozdrowienia i wesołych Świąt :-)
Basiu jesteś mądrą kobietą /co nie często się zdarza ale na tym forum faceci mają farta bo jest na odwrót/ wiesz, że nie ma zjawisk bezprzyczynowych. To wiedzieli ludzie nawet wtedy kiedy łazili po drzewach. Kiedy nie znali przyczyny  to jednak miała istniała przyczyna w postaci działania sił nadprzyrodzonych. Dostałaś publikację na temat wpływu "obrazu cytokinowego" nowotworów. Wykazywano tam, że w jednych nowotworach jakiejś cytokiny jest za dużo, a w innych za mało.
Wiesz doskonale, że nie ma inteligentych proszków to prania i innych tego typu bzdur. Nie ma też ziół od działaniu sytuacyjnym to znaczy raz zwiększających poziom jakiejś cytokiny, a raz zmiejszających. To znaczy przy tej samej dawce. Może być bowiem tak, że to samo zioło czy ta sama substancja jako rozcieńczona będzie działała inaczej jak wówczas kiedy stężenie będzie duże.
Dla tego przy każdym działaniu trzeba brać pod rozwagę to, iż zastosowanie czegoś zamiast niszczyć nowotwór, przyśpieszy jego ekspansję. To, że coś tam pomogło komuś nie oznacza, że pomoże innemu. Nawet przy takim samym typie nowotworu. A to dlatego, że każdy ma inaczej funkcjonujący układ immunologiczny, enzymatyczny i hormonalny.
NIE MA CHOROBY JEST TYLKO CHORY CZŁOWIEK. I jeśli chcemy to zmienić to leczymy tego konkretnego człowieka, a nie chorobę która mu dolega.
To dla tego chińscy lekarze starają się ustalić stan chorego. Czynią to różnie badając pulsy, stan języka i pewnie nie tylko. Tu moja wiedza jest żadna toteż nie jestem kompetentny.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner