Autor Wątek: Rak mózgu wyleczony olejem konopnym  (Przeczytany 60107 razy)

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
Rak mózgu wyleczony olejem konopnym
« dnia: Grudnia 16, 2014, 13:47:25 »
Zamieszczam link do strony z informacjami dotyczącymi dziewczyny, która wyleczyła się z raka mózgu stosując olej konopny:
http://patients4medicalmarijuana.wordpress.com/2013/04/21/24-yr-old-rejects-chemo-curing-brain-cancer-with-cannabis-oil/
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2014, 22:11:59 wysłana przez Sir Voytek »

Offline pliszka

• Nowy
  • *
Odp: Rak mózgu wyleczony olejem konopnym
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2014, 19:31:23 »
Szkoda,że ten link się nie otwiera.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 22, 2014, 20:01:48 »

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 22, 2014, 23:56:32 »
Wątpliwe. Raczej pomogło coś czego nie wiemy. Np miałem gościa który miał nowotwór jelita grubego i po wycięciu go przerzuty na wątrobę, trzustkę i płuca. Dawano mu góra pół roku. I żyje od 15 lat. I miał chemię ba nie stosował medycyny Hammera. Przeanalizowałem co mogło pomóc. I na 99 % pomogła nafta którą pił domieszaną do wódki. Tak tak przed wojną nafta i ropa były uznanym środkami leczniczymi. Szczególnie picie nafty praktykowało się na wsi tak jak pijawki i stawianie baniek. Pewne ten ktoś przypadkiem wprowadził coś do swej diety i to coś mogło pomóc. Zresztą w mojej klatce mieszka kobieta która jest też prawie 10 lat po usunięciu narządów kobiecych i żyje. Ma się jako tako choć chemia odcisnęła ślad na jej zdrowiu. Z jej sali żadna z chorych nie przeżyła 3 lat. Ale jej onkolog od razu powiedział pani będzie żyła. To charakter. Mimo wszystko nasza mózg ma wpływ na układ immunologiczny /o ile zgodnie z NGM go czasem nie ma  :o/. Wśród immunologów jest kilku którzy rozwijają dziedzinę którą można nazwać psychoimmunologią/. A na układ immunologiczny ma wpływ prawie wszystko co jemy szczególnie warzywa. I nie tylko bo silnie oddziałują na niego kwasy organiczne
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 24, 2014, 10:52:33 »
Mało wiarygodne, zresztą jeśli to prawda to powinna być o jej przypadku jakaś solidna publikacja naukowa. Jest? Jeśli nie, to nie ma co zaśmiecać tym Internetu.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 24, 2014, 11:38:31 »
Czemu od razu wykluczasz chociaż by placebo? Na dodatek olej konopny przecież należy do porządnych olejów z naukowo udowodnionymi efektami zdrowotnymi. Może ta dziewczyna doprowadziła brakujące witaminy do mózgu i zmiany się cofnęły?

Wiesz przecież, że medycyna chętnie sprawdza, dlaczego człowiek zachorował, ale odmawia badań, jakim cudem wyzdrowiał.

Pozdrowienia i wesołych Świąt :-)

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 24, 2014, 14:19:39 »
Czemu od razu wykluczasz chociaż by placebo? Na dodatek olej konopny przecież należy do porządnych olejów z naukowo udowodnionymi efektami zdrowotnymi. Może ta dziewczyna doprowadziła brakujące witaminy do mózgu i zmiany się cofnęły?

Wiesz przecież, że medycyna chętnie sprawdza, dlaczego człowiek zachorował, ale odmawia badań, jakim cudem wyzdrowiał.

Pozdrowienia i wesołych Świąt :-)
Od dostarczenia witamin do mózgu raczej rak się nie cofa ;-). Co najwyżej placebo, tutaj masz rację.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 25, 2014, 00:24:09 »
Płaszczobrosła - co się stanie z komórką rakową jak się w niej uruchomi metabolizm tlenowy?

Offline clara

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 05, 2015, 22:38:49 »
Matka chłopca z rakiem mózgu uzyskała prawo do korzystania z terapii alternatywnych przed sądem brytyjskim.
http://oczymlekarze.pl/raporty/1425-metody-leczenia-raka/1423-chemioterapia-radioterapia-konwencjonalne-terapie-przeciwnowotworowe

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 06, 2015, 12:31:25 »
Dobrze by było napisać np za dwa lata jakie są obecne losy tego chłopca. Na świecie jest tylko kilku fitoterapeutów którym udaje się na długi czas zahamować rozwój raka tak że organizm jest w stanie sam podjąć z nim walkę. Z tego co wiem w naszym kraju jest taki jeden fitoterapeuta ale warunkiem jest prowadzenie kuracji przez okres pięciu lat. Sam wiem, że u pewniej osoby która stosowała preparaty tego kogoś nastąpiło najpierw zahamowanie a potem wycofywanie się nowotworu. Z pewnych nie do końca mi znanych powodów kuracja została zaniechana. Skutek nowotwór zaczął się ponownie rozwijać i z tego co wiem były już przerzuty na otrzewną co jest w zasadzie już koniec.
Ten przypadek zarazem to dowód na to, że spiskowe teorie postawiania raka są kłamstwem. Działał bowiem tylko zestaw ziół i preparatów mineralnych. Nie było rozwiązywania żadnych konfliktów czy coś takiego. A tak się składa, że miałem okazję poznać tę osobę
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 06, 2015, 15:43:18 »
Ja znam człowieka, który miał cztery lata temu raka pęcherza. Pęcherz był cały zajęty, do usunięcia. Wyznaczony termin operacji, chemii. Z powodów wyżej wymienionych nie poddał się leczeniu oficjalnemu w wyznaczonym terminie - zdecydował się na kurację dr Budwig. Przeprowadził ją rygorystycznie tak jak ona zalecała. Do lekarzy zgłosił się po 3 miesiącach. Już nie było czego operować. Facet chodzi do dzisiaj ze swoim pęcherzem i ma się dobrze. Obserwuję temat, bo w najbliższej rodzinie 3 osoby mi na to zeszły, żadna nie przeżyła nawet roku. Wszystkie poszły w trakcie kuracji. Dlatego uważam, że matka Neona Robertsa swoją rację ma i niekoniecznie z dzieciakiem stoją na przegranej pozycji. To leczenie olejem konopnym miałoby sens - w tym oleju są wszystkie nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, 6, GLA w bardzo dobrych proporcjach. To są składniki niezbędne do budowy i prawidłowego funkcjonowania tkanki nerwowej. Jeżeli leczenie się ogranicza do faszerowania ludzi substancjami obcymi dla ich organizmów, a zapomina o fizjologii organizmu, o jego potrzebach, to jak ten organizm ma wyjść z kryzysu, jeśli jest jeszcze dodatkowo truty?. Terapia Budwig tych minusów nie miała. Do tej pory krytyki na ten temat nie słychać. Co najwyżej powątpiewanie. A teorii Warburga sprzed 70 lat jakoś nikt nie ma ochoty sprawdzać, skończyło się tylko na Noblu.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 25, 2015, 23:15:54 »
Adrew Chevallier FNIMH pisze że nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 mają właściwości zwalczające raka.

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 26, 2015, 08:04:29 »
Dokładnie o tym samym przed laty pisała dr Johana Budwig. Bardzo fajnie i przystępnie jest to opisane w jej kilku wykładach:

http://skarbnicawiedzy.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?544071
veritas est adaequatio intellectus et rei

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 27, 2015, 10:57:06 »
Ogólnie nowotwór najczęściej powstaje przez przewlekły stan zapalny. Wyobraźcie sobie ranę która się wiecznie paprze i krawawi co zrobi organizm? Zacznie namnażać komórki na potęgę byleby rana przestała się paprać i "zatkać ranę". Tak najczęściej powstają nowotwory. Prawdopodobnie kancerogeny to związki powodujace stany zapalne.

Offline Przemyslawamsterdam

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
  • Ja tylko sadze .........
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 05, 2015, 08:13:40 »
Widze ze chyba nie wszyscy zrozumieli o jaki olej konopny chodzi. Ten olej o ktorym mowa to RSO czyli stezone THC i CBD zawarte w kwiatach konopi a nie olej konopny tloczony z nasion.

Antynowotworowy mechanizm dzialania tego oleju/ mowiac w sposob bardzo uproszczony/ polega na oddzialywaniu na receptory CB1 i CB2 i zwiekszeniu syntezy ceramidow w komorkach nowotworowych. Zaleznosc jest taka ze duza ilosc ceramidow powoduje w komorce apoptaze. Komorki normalne nie reaguja na kanabinoidy zwiekszona produkcja ceramidow i na tym polega wlasnie wybiorcze dzialanie kanabinoidow ze w przeciwienstwie do chemi czy radio terapi dzialaja one tylko na komorki rakowe pozostawiajac zdrowe komorki w spokoju.
Ponadto kanabidoidy powstrzymuja proces angiogenezy w tkance oraz poprzez wylaczenie genu ID1 hamuja przerzuty itd itp. Jezeli kogos temat interesuje to moge go rozwinac.

tutaj kilka linkow:
www.phmd.pl/fulltxt.php?ICID=999024
http://www.jci.org/articles/view/37948
http://www.fasebj.org/content/17/3/529.full

Badania byly robione na myszach i szczorach i efekty sa powalajace. Czy takie same dzialanie bedzie na ludziach wiele osob wlacznie ze mna stara sie obecnie przekonac.