Autor Wątek: (Nowotwór) i zapach pleśni w wydychanym powietrzu..  (Przeczytany 15974 razy)

Wesoły Sen

• Gość
Odp: (Nowotwór) i zapach pleśni w wydychanym powietrzu..
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 02, 2014, 18:43:59 »
Nie jestem na tyle ślepy żeby nie nazwać metod zmniejszających liczbę komórek w przypadku gdy np. zasłaniają światło przełyku i uniemożliwiają złapanie oddechu zabiegiem ratowania życia.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 02, 2014, 18:44:56 »
"Proszę pani ona sobie zioła wkłada w dziurę w nodze." Tak opisała metodę Ashkara sąsiadka mojej znajomej (która dzięki tej metodzie wyzdrowiała) a poproszona o przepis na wyzdrowienie opisała co i jak było... :D

Czyli 1:1
O czym to świadczy? Rzut monetą?

Pozdrowienia :-)

Offline clara

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 02, 2014, 19:40:06 »
Wesoły czy mógłbyś napisać więcej o hipertermii albo podać linka do informacji? Czy dobrze rozumiem, że chodzi o trzymanie delikwenta w cieple? Nie przypuszczałam, że są jakieś badania na ten temat?!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2014, 14:35:14 wysłana przez clara »

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:01:30 »

Filmiku nie obejrzę, bo nie mam czasu. ale zawsze takie coś mi się rzuca w oczy:
"Comments are disabled for this video"
zablokowane komentarze po filmem :) boją się ze ktoś by nadmiernie chwalił ich metodę? ;)
No pewnie tak bo by sobie jeszcze ktoś przy glejaku mózgu zrobił dziurę w głowie i np włożył tam fasolkę :)
Przecież to jest czysty kretynizm zasadzający się na braku elementarnej wiedzy z fizjologii układu immunologicznego. Widać w Pakistanie w czasie lekcji biologi nic się nie robi albo ten pan w tym czasie przysnął. Niech sobie poczyta o komórkach Nk i limfocytach cytotoksycznych Tc bo to ich dysfunkcja powoduje rozwój nowotworów. Mutacje nowotworowe przez cały czasu u każdego występują już nawet z tego powodu że chodzimy po słońcu. Ten gość chyba za dużo po słońcu chodził. :) Czego sam sobie nie zrobi takiej dziury w nodze i nie pokaże na sobie jak to wygląda ??? Skoro to taka dobra i skuteczna metoda to powinien sobie na zmianę robić dziury w nogach i filmy z przebiegu takiej kuracji publikował na you tube.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:13:01 »
Hipertermia działa poprzez wstrzymanie dostaw tlenu co doprowadza do gromadzenia się gazów beztlenowych i zakwaszenia komórki nowotworowej, które to zakwaszenie jest na tyle silne że powoduje apoptozę (śmierć) komórki nowotworowej. Osłabione zostają też ściany komórkowe przez co podatność na wszelkie inne terapie antynowotworowe rośnie.

Wiele jest badań że hipertermia jest cennym uzupełnieniem leczenia, a nawet są opisy że leczeniem samodzielnym.

Obrazowo mniej więcej tak to wygląda, z tym że opracowywane są coraz lepsze kombinezony termalne, np. wypełnione wodą której temperaturą steruje komputer. Najlepszea jest jipertermia całego ciała.

Jest to opisane np. w tej książce pisanej przez doktorów medycyny którzy podają że terapia hipertermią może być użyta jako jedyna forma terapii.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:22:13 »
Patrzą w spokoju jak rzeźnicy rozpruwają człowieka, żeby nienaukowo wyciąć mu potrzebne organy (w efekcie ten często umiera), ale niewielką dziurkę w jego łydce (w efekcie ten często zdrowieje) uznają za szaleństwo. Gdzie tu logika?

...a tak naprawdę to: "Choroba Twoim przyjacielem - ulecz duszę, ulecz ciało" - Dethlefsen Thorwald, Ruediger Dahlke. Od tego miejsca rozpoczyna się podróż.

Przedmowa

Jest to książka niewygodna, gdyż odbiera człowiekowi chorobę jako alibi dla jego nierozwiązanych problemów. Chcemy w niej pokazać, że chory nie jest niewinną ofiarą jakichś niedoskonałości natury, lecz także sam jest sprawcą swej choroby. Nie mamy przy tym na myśli jakiegoś zanieczyszczenia środowiska, cywilizacji, niezdrowego trybu życia lub tym podobnych znanych „winnych”; chcielibyśmy natomiast na plan pierwszy wysunąć metafizyczny aspekt "bycia chorym”. Symptomy widziane od tej strony okazują się cielesnymi formami wyrazu konfliktów psychicznych, a poprzez swą symbolikę wskazują każdorazowy problem pacjenta...

Książka dla odważnych.  :-\

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:29:04 »
Cytat: Moc jest w Tobie!
Patrzą w spokoju jak rzeźnicy rozpruwają człowieka, żeby nienaukowo wyciąć mu potrzebne organy (w efekcie ten często umiera), ale niewielką dziurkę w jego łydce (w efekcie ten często zdrowieje) uznają za szaleństwo. Gdzie tu logika?

Cytat: Klara
"Proszę pani ona sobie zioła wkłada w dziurę w nodze."

Do odtrucia organizmu służy dziura w d...e a nie w łydce i to się robi zanim kancerogeny się skumulują by dać nowotwór. Teraz jest sens i logika, nie mogłem się powstrzymać z tą prawdą anatomiczno fizjologiczną  ;D

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:44:25 »
Prawda anatomiczno fizjologiczna jest taka, że "Jak na górze, tak na dole", ale trzeba mieć odwagę, żeby dźwignąć tę prawdę, iż choroby powstają w psychice, a manifestują się w ciele. Najłatwiej jednak oddać odpowiedzialność za własne życie ałtorytetom medycznym...

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:04:25 »
Przypadkiem nie za często chodzicie "po słońcu" ???
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 02, 2014, 22:37:34 »
Do odtrucia organizmu służy dziura w d...e a nie w łydce

Cudo :-))))))))))

Offline gumppek

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:07:18 »
I w ten sposób z poważnych rzeczy zeszliśmy do poziomu d..y czyli tam gdzie niżej już zejść się nie da.
Józef Stanisław Tischner

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:22:20 »
Niżej jest pod ziemią na cmentarzu

Offline gumppek

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:49:26 »
Hipertermia działa poprzez wstrzymanie dostaw tlenu co doprowadza do gromadzenia się gazów beztlenowych i zakwaszenia komórki nowotworowej, które to zakwaszenie jest na tyle silne że powoduje apoptozę (śmierć) komórki nowotworowej. Osłabione zostają też ściany komórkowe przez co podatność na wszelkie inne terapie antynowotworowe rośnie.

Wiele jest badań że hipertermia jest cennym uzupełnieniem leczenia, a nawet są opisy że leczeniem samodzielnym.

Obrazowo mniej więcej tak to wygląda, z tym że opracowywane są coraz lepsze kombinezony termalne, np. wypełnione wodą której temperaturą steruje komputer. Najlepszea jest jipertermia całego ciała.

Jest to opisane np. w tej książce pisanej przez doktorów medycyny którzy podają że terapia hipertermią może być użyta jako jedyna forma terapii.

To jest nowatorskie nie tylko z punktu widzenia chemii ale też biochemii. Tezy tak odważne, że aż brawurowe. Prawie tak samo jak ta dziura w łydce. Pomijam celność diagnozy to pytanko, a jaki to gaz beztlenowy miałby być źródłem tego zakwaszenia ?? Pewnie siarkowodór od pierdzenia :) ale muszę niestety zmartwić szanowne towarzystwo źródłem siarkowodoru są bakterie to raz, dwa kwas siarkowodorowy jest bardzo słabym kwasem czyli zakwaszenie było by żadne i po trzecie jest to gaz palny i po czwarte trujący.
No chyba że u szanownego towarzystwa w organizmie wydziela się chlorowodór lub nie daj Boże flurowodór.
Moja propozycja chodzić koniecznie w nakryciu głowy i powtórka z gimnazjum celem odświeżenia sobie pamięci w kwestii jakie to mamy kwasy beztlenowe. Cyjanowodór raczej też chyba w grę nie wchodzi no ewentualnie bromowodór /chyba w przypadku nadużywania bromu bo on w naturze nie jest zbyt powszechny/ no foforiak. :)
Józef Stanisław Tischner

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 03, 2014, 10:44:15 »
Kwaśny jest chociażby dwutlenek węgla, gaz który wydachamy z każdym wydechem, lub nawet powstały z jego reakcji z wodą kwas węglowy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2014, 11:06:00 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 03, 2014, 11:18:44 »
Ale dwutlenek węgla ma tlen...

Wracając do hipertermii:

Gorączka jest normalną metodą obrony zdrowego organizmu przed infekcjami i w przypadku stanu zapalnego. Możliwe, że czasem to pomaga w leczeniu niektórych raków lub stanów podobnych na pierwszys rzut oka. Są badania na niektórych liniach komórek rakowych, że są wrażliwe na temperaturę. Są urządzenia laserowe, które w zasadzie wykonują właśnie coś podobnego - koagulują wadliwe komórki.

Z drugiej strony udowodniono, że przerzuty rozchodza się szczególnie silnie w czasie gorączki nowotworowej.

Niestety, wydaje mi się, że aby zastosować tą metodę, trzeba się dobrze zastanowić i wiedzieć, co się robi.

Pozdrowienia :-)