Dzięki na porady w sprawie piołunu.....spróbuje od dziś pić. A macie może jakiś swój przepis na taką nalewkę? Ale chyba długo nie można takiej pić? W domu jak powiedziałam że chcę spożywać napar z piołunu wybuchła wrzawa - że to toksyczne zioła itd.
Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanie....gdzieś na jakimś forum napotkałam wpis, gdzie dziewczyna twierdziła, że drobna sól himalajska, wymieszana z wodą i wypita 15 min. przed posiłkiem zakwasza żołądek podobnie jak betaina. Nie wiem co o tym sądzić, bo z tego co wydawało mi się, że wiem na temat himalajskiej soli to to, że działa ona jako alkalizer.
Czy prawdą jest, że spożywając produkty alkalizujące np. cytrynę, równocześnie z obniżeniem pH żołądka, rośnie pH krwi? Jeśli tak jest to teraz rozumiałabym, dlaczego stosowanie IPP prowadzi do zakwaszenia organizmu :/