Autor Wątek: Zespół niespokojnych nóg = candida. Czy istnieje choroba Parkinsona?  (Przeczytany 16983 razy)

Wesoły Sen

• Gość
Odp: Zespół niespokojnych nóg = candida. Czy istnieje choroba Parkinsona?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 09, 2014, 10:31:28 »
Jeśli Miro uważasz że znając chorobę możesz leczyć online bo już wszystko wiadomo to powodzenia.
Jeśli ktoś ma grzyby czy wirusy to i ma toksyny.
Generalnie Vata się dzieli na:
Prana - ruchy do środka
Udana - Ruchy w górę
Samana - ruchy w poprzek
Vyana - ruchy na zwenątrz
Apana - ruchy w dół

Dopiero gdy się skuma połączenie tych ruchów z anatomią i fizjologią można zajarzyć czaczę.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 11:21:12 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 09, 2014, 11:20:50 »
Jeśli Miro uważasz że znając chorobę możesz leczyć online bo już wszystko wiadomo to powodzenia.
Jeśli ktoś ma grzyby czy wirusy to i ma toksyny.
staram się ,by nie stosować krytyki, ale...
nie potrafię udawać, że nie widziałam tego wpisu.
Mira stara się nam odsłaniać tajniki medycyny Ayurvedyjskiej, to wszystko. Bądźmy za to wdzięczni, a nie krytyczni.
Pobyt na forum ja mogę porównać do peletonu kolarskiego ....jeden coś rzuci , inny coś doda i w tym jest wartość, takie przekazywanie pałeczki.
Nie tylko korzystamy z wiedzy innych, ale staramy się coś od siebie dać.
Na dobrą sprawę, każdy z nas stara się leczyć online.
Może dobrze by było byś ten wpis wykasował. Potem ja wykasuję swój.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 09, 2014, 12:07:13 »
Pacjent może mieć w normie wyniki a być chory, albo mieć poza normą i być zdrowy. Przyjęte normy w medycynie pasują do 95% osób. Tak samo reakcja na chorobę może być indywidualna. Ajurweda to nie tylko teoria ale również powiązane z nią znaki na ciele. Przednia część języka to strefa Kapha, Środkowa część języka to strefa Pitta, tylna część języka to strefa Vata i są zaburzenia tych stref wskazujące co według teorii się dzieje. Tak samo w analizie pulsu palec serdeczny, palec środkowy, palec wskazujacy mierzą kolejno Kapha, Pitta i Vata i również zaburzenia tu mają odzwierciedlenie w teorii. Sylwetka ciała każda dosza ma swoją sylwetkę.

No i jak puls online zbadasz trzema palcami?

Owszem chorobę można leczyć online, ale napewno nie chorego.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 09, 2014, 13:03:46 »
Polska jest w strefie klimatycznej, która powoduje, że u ludzi, pisze się że nawet u 90% populacji, występują głębokie niedobory witaminy D3.

Uważam to za błąd myślowy. Przecież ludzie żyją w tej strefie od tysięcy lat (pewnie o wiele dłużej) i jakoś nie pomarli w międzyczasie.  :-\ Słońce się skurczyło do dziś?  ;) Obecne niedobory (o ile występują w takiej skali - węszę propagandę jakąś) są spowodowane fatalnym trybem życia: siedzeniem w zacienionych pomieszczeniach, spożywaniem złych pokarmów, stresem i innymi, równie destrukcyjnymi czynnikami.

EDIT: zapomniałem wymienić chemtrails, które mają niebagatelny wpływ na nasz kontakt z promieniami słonecznymi i należy je uwzględnić, jako jedną z ważniejszych przyczyn, upośledzających syntetyzowanie witaminy D.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 14:15:42 wysłana przez Moc jest w Tobie! »

Offline jaro0106

• Średnio Pisze
    • Fitoterapia w weterynarii
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 09, 2014, 13:34:33 »
 W indiach niedobory witaminy D mogą teoretycznie występować poprzez bardzo ubogą dietę w potrawy mięsne które są głównym źródłem witaminy d tylko jest jedno ale u ludzi 80 do nawet 100% potrzebnej witaminy d jest syntetyzowana w skórze.
Co do samego leczenia kandydozy fitoterapeutkami u ludzi nie mam w tym względzie żadnego doświadczenia.
Mam zza to dosyć dużo doświadczeń w leczeniu zwierząt w leczeniu kandydozy co tydzień mamy w lecznicy co najmniej kilkanaście przypadków potwierdzone badaniami mykologicznymi, mamy opracowane metody leczenia które są skuteczne w ponad 90% rocznie potwierdzonych klinicznie przypadków mamy kilkaset w sumie badań posiewowych zlecamy rocznie ponad 1000, obawiam się tylko że stosowane przez nas sposoby są nie do bezpośredniego przeniesienia na medycynę ludzką.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 09, 2014, 14:00:05 »
W indiach niedobory witaminy D mogą teoretycznie występować poprzez bardzo ubogą dietę w potrawy mięsne które są głównym źródłem witaminy d tylko jest jedno ale u ludzi 80 do nawet 100% potrzebnej witaminy d jest syntetyzowana w skórze.
Co do samego leczenia kandydozy fitoterapeutkami u ludzi nie mam w tym względzie żadnego doświadczenia.
Mam zza to dosyć dużo doświadczeń w leczeniu zwierząt w leczeniu kandydozy co tydzień mamy w lecznicy co najmniej kilkanaście przypadków potwierdzone badaniami mykologicznymi, mamy opracowane metody leczenia które są skuteczne w ponad 90% rocznie potwierdzonych klinicznie przypadków mamy kilkaset w sumie badań posiewowych zlecamy rocznie ponad 1000, obawiam się tylko że stosowane przez nas sposoby są nie do bezpośredniego przeniesienia na medycynę ludzką.
Mięsem nie zapewnimy optymalnego poziomu witaminy D3.
W Indiach ludzie mają ciemną cerę i dodatkowo chronią się przed promieniami słonecznymi odpowiednim ubraniem. I to może być powód tych niedoborów.
Największy problem z witaminą D3 mają Afrykańczycy. Oni ze względu na kolor skóry wymagają znacznie większej ekspozycji na słońce.
Jeżeli Afrykańczyk przeniesie się do Europy, po jakimś czasie zaczyna mieć poważne problemy ze zdrowiem.

Gdyby spożywanie mięsa (jego ilość) miało wpływ na optymalny poziom tego hormonu- w Polsce te niedobory byłyby rzadkością. Czy witamina D jest marketingiem czy nie- wystarczy zmierzyć sobie jej poziom. Będziemy wtedy umieli odpowiedzieć sobie na pytanie.
W chwili kiedy moja owczarka też zachorowała na niedoczynność tarczycy zaczęłam zastanawiać się skąd ona ma D3. Ma gęste futro z podszerstkiem. Zapytałam trzech weterynarzy o to skąd pies bierze D3. I widać było wyraźnie, że zmyslają, że hej. Jeden powiedział, że witamina D3 syntetyzuje się przez oczy, inny- że promienie mimo wszystko przedostają sie na skórę, inny- że opuszkami łap :)
Dzisiaj już wiem, że witamina D3 powstaje na powierzchni sierści i zwierzę liżąc się dostarcza ją do swojego organizmu. Jeden mój pies - faktycznie liże się jak wyleguje się na słońcu. Owczarka tego nie robi.Zbadał jej poziom- był ledwo powyżej 20 (zakres:20-140).

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 09, 2014, 14:00:27 »

Mięsko. Jasne. Co począć z weganami w Indiach (ogólnie w Azji, gdzie dieta wegańska ma długą tradycję), którzy mają wszystkie parametry w normie?

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 09, 2014, 19:05:21 »
Pragnąłbym niektórym przypomnieć, że to nie jest forum Ayurvedy i promowania preparatów hinduskich, a forum doktora Różańskiego i propagowania polskich ziół. Nie są one na pewno mniej skuteczne w działaniu ale za to można je zebrać z natury i są wówczas bardzo czyste. Tak się bowiem składa, że przez ostatnie 20 lat zniszczono polski przemysł więc nie ma specjalnie kto zanieczyszczać środowiska. Czyli odwrotnie jak jest to w Indiach które są obecnie jednym z najbardziej zanieczyszczonych państw na świecie. Sam doktor delikatnie bardzo mówiąc nie jest obecnie miłośnikiem ziół hinduskich. Ci którzy uczestniczyli w kursie wiedzą dlaczego. Renata wyleczyła się i to szybko bez znajomości zasad Ayurvedy i uczyniła to naszymi ziołami. Wątek ten nie założyła po to by promować obce rozwiązania i obce prepraty lecz po to by pokazać, że polskie też jest dobre, a nawet lepsze.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 09, 2014, 19:05:55 »
"Vata jest jak prąd elektryczny i jest odpowiedzialna za regulowanie impulsów elektrycznych z umysłu do ciała"

https://www.youtube.com/watch?v=PpLPoJXqfNw

Przepisał bym standaryzowany ekstrakt do 200mg L-Theanine z Camelia sinensis 2x1 i pofatygował się o testy na mikroby typu grzyby czy bakterie które mają zdolność wywołania neurotoksyczności.

https://www.youtube.com/watch?v=vyNkAuX29OU&spfreload=10
Welcome to Vata kingdom.

To jest jak to Pan Zięba mówi ukryte narzędzie. Bo oddziaływanie w MS, PD czy RLS na receptory dopaminowe daje rezultat owszem ale do czasu, ze wzgledu na down-regulację (obumieranie) receptorów. Tutaj działanie polega na blokowaniu transportera kwasu glutaminowego, które nie ulego zmniejszeniu w czasie.

(Pewnie jeszcze dodał Castor, Chitraka, Neem wszystkie one mają zdolność niwelowania toksyn, działają antybakteryjnie, antygrzybiczo i antypasożytniczo. Ale to trzeba znać przyczynę bo po co faszerować na daremno).

Gumppek dla mnie zielarstwo to leczenie ziołami, nie dyskryminuje skąd są.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 19:15:10 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 09, 2014, 19:35:34 »
tydzień mamy w lecznicy co najmniej kilkanaście przypadków potwierdzone badaniami mykologicznymi, mamy opracowane metody leczenia które są skuteczne w ponad 90% rocznie potwierdzonych klinicznie przypadków mamy kilkaset w sumie badań posiewowych zlecamy rocznie ponad 1000, obawiam się tylko że stosowane przez nas sposoby są nie do bezpośredniego przeniesienia na medycynę ludzką.

Pisz, nie martw się, najwyżej w rozdziale o zwierzętach ;-)

Pragnąłbym niektórym przypomnieć, że to nie jest forum Ayurvedy i promowania preparatów hinduskich, a forum doktora Różańskiego i propagowania polskich ziół.

Ale przecież na lekcjach w Międzyborowie nie zauważyłam jakichś szczególnych oporów w stosunku do obcych surowców. Na blogu naszego Gospodarza też jest dużo opisów surówców, które u nas nie rosną.
Nie ma sensu uprawiać jakichś fundamentalizmów, a rady Miry warto przeanalizować. Czasem są genialne, jak kiedyś tabaka z tataraku na polipy w zatokach.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 19:42:19 wysłana przez Basia »

Offline EGK

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 09, 2014, 21:48:55 »
Mam problem z niespokojnymi nogami i pomaga mi magnez. Łyknę porcję i po merdaniu nogami.
EGK

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 09, 2014, 22:26:33 »
Basiu chyba zapomniałaś co doktor powiedział o hinduskich ziołach :).
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 09, 2014, 22:49:30 »
EGK -na zespól niespokojnych nóg magnez nie pomoże, chyba że to są początki choroby - z roku na rok jest coraz gorzej, aż dochodzi się do takiego stanu, że bez lewodopy (np. Madopar) nie ma szans na normalne funkcjonowanie w nocy. Może masz też niedobory żelaza, często tak się objawia.

Hinduskich ziół nigdy nie stosowałam, ale stosowałam zioła z odległych krajów, zalecane przez Buhnera. Porównując je z naszymi ziołami, powiem tak: ,,Cudze chwalicie swego nie znacie".
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 09, 2014, 23:25:37 »
Basiu chyba zapomniałaś co doktor powiedział o hinduskich ziołach :).

Mówił, że skład rzeczywisty bywa niezgodny ze składem deklarowanym, szczególnie w gotowych preparatach, które często są podsypane chemią dla zwiększenia skuteczności. Co nie zmienia faktu, że nie odcina się od porządnych surówców i od fachowców.

Pozdrowienia :-)

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 10, 2014, 00:52:23 »
Przyznam że mocne, poważne i szokujące stwierdzenie, a najbardziej ciekawe pochodzenie tej wiedzy. Prawdę mówiąc nawet gdyby tak było to chyba w trosce o hinduskie środowisko gdzie wiele roślin można już oglądać tylko w atlasach.
Silne koncerny to dobre prawo, przydał by się w Europie taki ziołowy gigant jak np. ortodoksyjny Pfizer.
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2014, 01:01:48 wysłana przez Wesoły Sen »