Autor Wątek: mak  (Przeczytany 6657 razy)

Offline Moc jest w Tobie!

  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 1614
Odp: mak
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 13, 2014, 13:19:22 »
Na marginesie: ktoś próbował kiełkować mak?  8)

Offline jolkaj

  • Moderator
  • Dużo Pisze
  • ****
  • Wiadomości: 1270
Odp: mak
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 13, 2014, 13:38:49 »
Temat kiełkowania, kisżenia, octowania...u mnie w domu jest bardzo drażliwy z powodów zapachowych  :o

Przyłączam się do pytania.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Moc jest w Tobie!

  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 1614
Odp: mak
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 13, 2014, 13:41:40 »
Mi się pytają, co tak śmieciami wali (ocet jabłkowy i kapusta rządzą w kuchni). ;)

Offline docent

  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • ****
  • Wiadomości: 1129
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: mak
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 13, 2014, 15:24:53 »
jak rzeżuchę :-) MjwT :D

Offline Moc jest w Tobie!

  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 1614
Odp: mak
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 13, 2014, 16:46:17 »
jak rzeżuchę :-) MjwT :D

Rozumiem, że w ziemi. Próbowałeś? Kiełkował? Można zrobić makowiec i poczekać kilka dni. ;)

Offline SwojskaPiwniczka_pl

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 21
Odp: mak
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 14, 2014, 08:40:07 »
Chyba w przypadku maku to jedyna szansa aby w jakiś sposób móc go zjeść,plus oczywiście trzeba mieć czas rozbić w moździerzu,to dla mnie osobiście zbyt czasochłonne zajęcie,a i w mojej opinii smakuje też mocno średnio:)

Offline docent

  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • ****
  • Wiadomości: 1129
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: mak
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 14, 2014, 09:13:23 »
próbowałem kiełkować i kiełkował, ,,mak niebieski" ze Stonki ;D

Offline Moc jest w Tobie!

  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 1614
Odp: mak
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 14, 2014, 13:11:20 »
Też spróbuję. :)