Autor Wątek: Koszmarne wypadanie po odstawieniu hormonow  (Przeczytany 16533 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Koszmarne wypadanie po odstawieniu hormonow
« Odpowiedź #15 dnia: Października 20, 2014, 20:24:19 »
Niestety nie było pokrzywy z kwiatkami i nasionkami. Myslisz ze moze sie bez tego obejść??

Rozejrzyj się po krzakach i wilgotnych łąkach - jest tego masa. Zwróć uwagę, by nie były zagrzybione.

Do tego kupiłam ziarno z wiesiołka. Ile łyzek dziennie powinnam jesc?

myślę, że łyżka dziennie wystarczy

Czy dobrze zrozumiałam, ze najpierw mam te wszyskie ziola razem wymieszac i brac codziennie 3łyzki na litr wody? zagotowac i pic? czy jakos inaczej mam je mieszac? brać na oko zeby razem wyszlo 3lyzki?

Najlepiej wszystko razem przepuść przez maszynkę do mięsa (sitko 8-10), wtedy się wszystko porządnie zmiesza, a przy okazji jeszcze lepiej rozdrobni.
Proporcje zupełnie losowe - w końcu nie wiadomo, co zadziała.

Pozdrowienia :-)

Offline turkus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Października 20, 2014, 20:48:43 »
okej wielkie dzięki za porady! poszukam tej pokrzywy z kwiatkami i nasionkami.

ziola przepuszcze przez mlynek, bo nie mam maszynki. Nie zmiele na az tak bardzo drobno...

Mam nadzieje ze okres mi sie po tym nie zatrzyma, bo mam w miare regularny.
Bede pic przez 2 miesiace, mam nadzieje ze mi cos pomoze...(w dni miesiaczki mozna normalnie pic?)

Czy znasz przypadki podobne do mojego, gdzie ta mieszkanka pomogla?

sorki, ze tyle pytam,ale musze sobie sama jakos pomoc....:S

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Października 20, 2014, 21:59:52 »
ziola przepuszcze przez mlynek, bo nie mam maszynki.

To sobie zorganizuj, chociażby używaną z Allegro - bez maszynki z ziołami się daleko nie zajedzie.

Mam nadzieje ze okres mi sie po tym nie zatrzyma, bo mam w miare regularny.

Nie powinno to wpłynąć na okres. Celem jest właśnie jego unormowanie w obydwu fazach

Bede pic przez 2 miesiace, mam nadzieje ze mi cos pomoze...(w dni miesiaczki mozna normalnie pic?)

Oczywiście, napisz, jaki będzie skutek.
W zasadzie w czasie okresu też możesz pić, ale też możesz sobie zrobić przerwę rekreacyjną. Te zioła raczej nie wpływają na krwawienia, ani na krzepliwość krwi.

Czy znasz przypadki podobne do mojego, gdzie ta mieszkanka pomogla?
sorki, ze tyle pytam,ale musze sobie sama jakos pomoc....

Tylko z rosyjskiej książki o bezpłodności kobiecej, ale podpartej dużą ilością opisów historii różnych dziewczyn o różnym stanie zdrowia. Książka napisana jest przez Olega Barnaułowa - lekarza (doktora medycyny) neurologa, kierownika Instytutu Mózgu Człowieka w Petersburgu. Myślę, że takie źródło ma sens.

No i pamietaj o tranie i wszelkich innych witaminach.

Offline turkus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Października 22, 2014, 07:26:39 »
hejka,
kupie ta maszynke. czy moze byc elektryczna? z reguly wkladki maja 3rozmiary wtedy na ktorej mielic?

czy jesli zamowilam ziola ale jednych jest mniej a drugich wiecej w opakowaniu (nadal czekam na nie) czy zrobic tak aby wszystkie wsypac po rowno do mieszanki?

zamiast tranu pije olej lniany, suplementy tez biore...

czy myslisz ze po piciu tych ziol jest szansa ze androstendion i dhea spadna?

boje sie, ze to mi nic nie pomoze a do tabletek nie chce wracac.

:(((

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Października 22, 2014, 07:58:43 »
Na ziołach bardzo szybko zajeździsz elektryczną maszynkę. Najlepsza jest taka na napęd własny :D

Basia już pisałam, że możesz wymieszać zioła w przypadkowych proporcjach skoro i tak nie wiesz co zadziała.

Jeżeli olej lniany pijesz ze względu na omega-3 to jest to daremny trud - te z oleju nie są wykorzystywane przez człowieka.

"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Października 22, 2014, 08:07:17 »

Jeżeli olej lniany pijesz ze względu na omega-3 to jest to daremny trud - te z oleju nie są wykorzystywane przez człowieka.

Przepraszam ale poważnie to napisałaś? No to byłby wałek roku  ::)
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2014, 09:44:40 wysłana przez Basia »
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Października 22, 2014, 09:53:12 »
W sumie olej lniany jest estrogenny, więc nie wiem. Ja bym to na razie stosowała tylko do wcierania w skórę głowy lub jadła go w drugiej fazie cyklu, by zgasić zabłąkane estrogeny.

Jeśli chodzi o te omegi, to bym się nie martwiła zbytnio, ale je trzeba rzeczywiście zgodnie z pomysłem Johanny Budwig, połączyć z kazeiną, czyli porządnym, nieprzegrzanym twarogiem, lub w wersji dla leniwych po prostu zagryźć twarogiem lub zapić kwaśnym mlekiem.

Czy te omegi się wchłaniają? Oczywiście, w końcu to są kwasy tłuszczowe, to jest żywność. Jedyne tylko pytanie, to, czy jeśli się taki olej weźmie na czczo, to czy aby nie przeleci? Myślę, że może przelecieć, bo soki trawienne nie zdążą go nadgryźć. Jeszcze inne pytanie, czy procesy technologiczne w olejarniach czegoś nie zabierają? Zwykle olej jest odgoryczany, a podobno właśnie w goryczkach jest najwięcej wartości.

Offline turkus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 09, 2014, 11:14:30 »
hej, zrobilam ta mieszanke ziolowa, wymieszalam wszystkie zioła... niestety nie jest to do wypicia :( jest bardzo gorzkie i cierpkie, probowalam zagotowac mniejsza ilosc ziol na 1litr ale smak jest ten sam. Moj maz probowal i on tez nie dal rady. Nie wiem czy to wina tej mieszanki czy jednego konkretnego ziola? ale wydaje mi sie ze to korzeń kozłka :(((

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 09, 2014, 15:43:39 »
hej, zrobilam ta mieszanke ziolowa, wymieszalam wszystkie zioła... niestety nie jest to do wypicia :( jest bardzo gorzkie i cierpkie, probowalam zagotowac mniejsza ilosc ziol na 1litr ale smak jest ten sam. Moj maz probowal i on tez nie dal rady. Nie wiem czy to wina tej mieszanki czy jednego konkretnego ziola? ale wydaje mi sie ze to korzeń kozłka :(((
Jeśli nie ma tam piołunu to nie widzę powodu, by nie dało się tego wypić :).

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 09, 2014, 16:21:05 »
Jeżeli zioła są wybitnie paskudne to można do nich dodać melisy i całe siemie lniane.
Te rzeczy łagodzą smak jeśli jest naprawdę paskudnych.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline turkus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 13, 2014, 20:17:02 »
był piołun... ech chyba musze kupić nowe zioła...

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 13, 2014, 20:48:30 »
To przeczytaj opis piołunu i pomyśl, jak to świetnie wpłynie na różne Twoje przypadłości, o których wiesz i nie wiesz.

Piołun, jak i inne bylice równoważą cykl miesięczny, więc jednak warto dopić tą mieszankę do końca.
Za babcię... za dziadka... za mamę... za tatę... za pieska... za kotka... za ciocię... za wujka...

« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2014, 09:18:25 wysłana przez Basia »

Offline turkus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 22, 2014, 20:07:15 »
hej Basia, a pilas kiedys np.piolun? bo mojej mieszanki po prostu nie da sie wypic....
pisalas ze takie ziola trzeba pic 1litr dziennie, ale ja i zaloze sie ze ktokolwiek inny tego by nie przełknał. Nawet łyka....

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 23, 2014, 10:29:52 »
Mój dziadek całe życie pił piołun. I żył.

Offline czesiu69

• Ekspert forum
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 23, 2014, 11:01:26 »
proponuje pic nalewkę z kłączy pokrzywy, oraz herbatkę z liści pokrzywy, płukać włosy skrzypem, pokrzywą, liściem brzozy, pozdrawiam.