Trzy kobiety w mojej rodzinie maja ten sam problem, wiek różny od 30 paru do 50 paru lat.
Mam dwa pomysły:
1
http://rozanski.li/?p=634Wyciąg alkoholowy niecierpkowy – Extractum Impatientis: 100 g świeżych lub suchych owoców zmiażdżyć w moździerzu, zalać 300 ml ciepłego alkoholu 40%, macerować 14 dni, przefiltrować. Zażywać 2 razy dziennie po 5-10 ml, można w mleku. Dzieciom podawać w mleku z miodem. Zmiany skórne przemywać 3 razy dziennie. W przypadku chorób autoimmunologicznych i stanów zapalnych gruczołu krokowego stosować przez 2-3 miesiące. Zatem na miesiąc kuracji potrzebne jest 300-600 ml nalewki. Wcierać we włosy po umyciu 1 raz w tygodniu dla zahamowania łysienia i aktywacji procesów regeneracji włosów.Nalewkaniecierpkowa z ziela z owocami – Tinctura Herbae et Fructae Impatientis 1:3, na ciepłym alkoholu 40-60% i świeżym zielu; 2 razy dziennie po 5-10 ml przez 2-3 miesiące, ponadto zewnętrznie w leczeniu chorób skóry. Dzieciom podawać nalewkę na 40% alkoholu w mleku z miodem.Płukanki w naparze z ziela z owocami wzmacniają włosy i blokują wpływ androgenów na cebulki włosoweZrobiłem nalewkę niecierpkową z ziela z owocami oraz wyciąg alkoholowy niecierpkowy, stosowanie jako wcierka raz w tygodniu wystarczy ?
2
http://rozanski.li/?p=1206łysienie androgenne (doustnie i zewnętrznie preparaty olejkowe i nalewkowe z owocu kopru)Wygodnie było by połączyć:
- Nalewka koprowa na alkoholu 50-70% – Tinctura Foeniculi 1:5
- Olejek eteryczny koperkowy
w takich proporcjach:
Tinctura Foeniculi composita: 100 części rozdrobnionych owoców kopru zalać 500 częściami spirytusu 70%, macerować 3 dni, codziennie wstrząsając. Przefiltrować. Dodać 1 część olejku eterycznego koprowego, wstrząsać d;a wymieszania. Taka nalewka może być zażywana doustnie przy zaburzeniach trawiennych, nudnościach, dla pobudzenia przemiany materii. Służyła do uzyskania słynnej i cenionej wody ocznej Romershausena.to stosować od poniedziałku do soboty, w niedziele nalewka niecierpkowa. jak długo trzeba by taka czynność powtarzać żeby zaszły oczekiwane efekty(chodzi o blokowanie DHT w skórze głowy)
co jeszcze można by stosować w tym samym czasie żeby nie przedobrzyć ? może wcierki z kozieradki ? czy nie kombinować próbować najpierw to a jak nie będzie poprawy to wtedy szukać dalej?