Autor Wątek: Ćwiczenia  (Przeczytany 10656 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: Ćwiczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 24, 2014, 20:49:17 »
MsSznur, zacząć zabawę jest łatwo, gorzej z systematycznością i dotarciem do celu.
Powinnaś ćwiczyć to co sprawia przyjemnność lub to co Cię zainspirowało.
Wtedy wszystko pójdzie gładko, sprawi dużo radości. W innym przypadku
będziesz potrzebowała osoby do motywacji lub sama będziesz się motywować
a to już "rzeźbienie" i ciężka praca...bywa, że męcząca psychicznie.
Ja bym wybrał rowerek(zapewne masz takowy) i zainwestował w trenażer, jeśli współlokatorzy się
zgodzą bo to cholerstwo troszkę buczy :) . Gwarantuje, że porządnie się spocisz,zwiększysz
wydolność. Nogi, kręgosłup i ramiona będziesz miała z głowy a resztą zajmiesz sie po
zwiększeniu wydolności.
Jeśli lubisz wyzwania to trenażer rolkowy, jak na nim ogarniesz technikę jazdy
to nikt Ci nie podskoczy :) .
 Początki z rolką  http://youtu.be/E2tF0tK7P_s  http://youtu.be/hPFb5nj_OyI
po pewnym czasie bedzie tak http://youtu.be/k8DzHlnS8KI

« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2014, 21:08:37 wysłana przez aqarel »

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 24, 2014, 21:08:10 »
Systematyczność i punktualność to dwie cechy których nie posiadam wcale. Żadna siła nie zmusi mnie do jeżdżenia na rowerku. To koszmarnie nudne. Nie widzę potrzeby się katować, bo wybrałabym oczywiste rozwiązanie czyli filmiki pani Chodakowskiej na youtubie. Chcę jednak ćwiczyć dla zdrowia ale z przyjemnością czyli zdecyduję się pewnie na taniec albo jogę.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 24, 2014, 23:07:59 »
Joga Ciebie może rozciągnie, ale nie zmęczy... Bez złudzeń.

Pozdrowienia :-)

Offline pumeczka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 15, 2014, 19:54:39 »
Znawcą nie jestem ale troszkę jogi praktykuję. Jest tu dużo ćwiczeń rozciągających, to raczej nie spręży obwisłego tyłka ;). Ja myślę, że najlepiej pójść kilka razy do kogoś kto się zna i dobierze pod Ciebie ćwiczenia, sprawdzi co i jak. Gdy zaczęłam chodzić na masaże okazało się, że u mnie sama joga nie jest wcale dobra bo ona mocno rozciąga i uelastycznia a mi potrzeba tez było ćwiczeń izometrycznych na wzmocnienie mięśni.
Przychylam się też do myśli Basi: nic nie zastąpi ruchu na powietrzu, no oczywiście najlepiej jak najczystszym...

MitziCaspar

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 20, 2014, 15:33:02 »
Ja od niedawna robię sobie wyzwania - polecam Mel B i Jessicę Smith, a nawet bardziej tą drugą. Przy niektórych ćwiczeniach można się porządnie namęczyć.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 27, 2014, 21:53:23 »
Jak jesteś lekka a obwisła to tylko budowa mięśnia. W domu kettle, ćwiczenia z masą ciała. Jest tego ogrom. Nawet kettle bym odstawiła bo tu bardziej rozbiega się o wytrzymałość. Przeglądnij sobie w empiku książki o kalenistyce..jest też portal o tych ćwiczeniach. Żmudne ale ćwiczenia dają rezultaty.
Z kobiet na yt wybrałabym Jilian Michaels ( utłucz a nie jestem pewna pisowni). Ona ma cykl 3 treningów naprzemiennych kardio z jakimś delikatnym obciążeniem. Przy okazji można się dobrze rozciągnąć  :)
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Września 19, 2014, 11:57:53 »
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny. Ale co do ćwiczeń w domu, polecam przeczytać sobie np. Skazany na Trening, bardzo przyjemne wprowadzenie w świat kalisteniki, wszystko ładnie rozpisane, myślę ,że osiągniesz to czego potrzebujesz z pomocą tej książki. Książke możesz kupić ale znajdziesz ją na wszelakich gryzoniowatych portalach  ;) Sporty walki/sztuki walki to piękna sprawa wyrabiają ciało w piękny sposób, kobiece ciało również!

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #22 dnia: Września 19, 2014, 13:07:41 »
ćwiczenia są zawsze aktualne