Z góry przepraszam za małe odbicie od głównego wątku. Jeżeli ten post pasuje tu jak kwiatek do kożucha, proszę o Szanowną Administrację

przesunięcie go w inne, właściwe miejsce
Piszesz
Basiu o mikołajku płaskolistnym. Szukałem publikacji Gospodarza na jego temat. Chyba nie zajął się tą rośliną, albo nie opublikował niczego o niej, albo.... kiepsko szukam

Ziółko o tyle ciekawe, ze co roku przyciąga mi na działkę chyba większość pszczółek z okolicy

Jednak znalazłem coś ciekawego. Monografię PDF, jaką napisano na temat mikołajka polnego w Instytucie Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu. Innymi słowy jest to instytucja z jaką jest związana
Basia Iwnirz.
http://www.herbapolonica.pl/magazines-files/3364929-11_artyku%C5%82.pdfNiestety chyba przez moje kiepskie szukanie odnalazłem zbiór innych publikacji tego Instytutu w naszym języku. Jest coś dostępne ale po angielsku.
Stąd pytanie do
Basi Iwnirz.
Czy istnieją inne, zaznaczam legalnie dostępne opracowania po polsku zamieszczone w sieci w temacie roślin zielarskich, jakie opublikowano staraniem Instytutu ?
Mam nadzieję, że nie tylko ja będę wdzięczny za wskazanie takowych , za co z góry składam uniżony pokłon i podziękowanie