Autor Wątek: Preparat odtruwający  (Przeczytany 3591 razy)

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
Preparat odtruwający
« dnia: Lipca 07, 2014, 21:57:39 »
Moja bratowa znalazła takie cudo na internecie i postanowiła zamówić kuracje na pół roku.
http://untoxin.pl/oczyszczanie-watroby-jelita-grubego.html

Nie reklamuje produktu.
Chciałam zapytać czy przyjmowanie tego ma jakikolwiek sens. Jeśli nie, to co jej zaproponować w zamian?
Naprawdę nie wydaje mi się by płacenie 400 zł za coś takiego miało sens.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Preparat odtruwający
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 07, 2014, 23:39:07 »
Nie da się odpowiedzieć.
Nie da się doczytać ile i jakie ma bakterie.

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 08, 2014, 08:03:18 »
Jak to jest z tą legalnością ?
 Czytając treść opisującą to cudo, dochodzę do jednego wniosku. Majstersztyk marketingu.
Prawie ani słowa zakazanego, czyli konkretnego wskazania prozdrowotnego. Mamy za to okrąglutkie sformułowania:
i będziesz stosować go według zaleceń, odczujesz wszystkie korzyści jakie zapewnia on Tobie i Twojemu ciału! Wszystkie te niesamowite zmiany w Twoim organizmie zajmą nie więcej niż 3 tygodnie od momentu, w którym zaczniesz stosować
Fakt, że ktoś odkrył probiotyki, nie znaczy, że ich wcześniej nie było :) Były i są. Jest taki zespół Nasza Basia Kochana, który ciągle śpiewa: co w kwaśnej kapuście, ogórkach kiszonych i porządnym kwaśnym mleku, uzdrowi Twoje podroby i ciebie całego, współczesny człowieku ;)
ktoś to pozbierał do kupy, pomieszał ze standaryzowanymi komponentami ziołowymi, zapakował w kapsułki, flakony pudełka. Ładnie opisał i wycenił.
Cóż, jeśli taka wola pacjenta, może taki probiotyk kupować i łykać. Szybko i bezproblemowo ale kosztownie.
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 08, 2014, 08:25:40 »
Dziękuję, mniej więcej takiej odpowiedzi się spodziewałam, bo dla mnie cała ta kuracja się kupy nie trzyma.
Pierwsze co pomyślałam to, że jeśli ktoś chce sobie oczyścić jelita, to niech sobie strzeli serie lewatyw i je regularnie kefirek :D
W tym roku pierwszy raz korzystałam z ziół własnego zbioru i nie ma porównania do kupnych. Basia pisała, że tak jest ale nie wiedziałam skąd to się bierze. Nauczyłam się szanować jej wiedzę, nawet jeśli nie wiem dlaczego jest tak a nie inaczej :D
I tak spróbowała zacząć jeść kwaśne mleko, które jest przez nią regularnie zachwalane i nic mi nie było. Nie wiem dlaczego, wmówiono mi nietolerancję a tu nic. Żyje i dobrze się czuję.
Trzeba słuchać mądrzejszych ludzi.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 08, 2014, 10:30:13 »
Ja chciałem zamieścić sprostowanie:
Nasza Basia Kochana to nie tylko zespół.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 08, 2014, 10:33:17 »
To instytucja i nie tylko.

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 19, 2014, 22:23:20 »
Mnie odrzucają takie strony, gdzie ciężko znaleźć (albo w ogóle nie ma) skład preparatu. Konkretny skład, ze standaryzacją na daną ilość np. 100 gram, 10 ml itd.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 19, 2014, 22:45:21 »
Aby oczyścić organizm należy usunąć produkty które go zanieczyszczają. A tu jakaś dziwna metoda organizmy które sam prowadzą do wzrostu niepożądanych związków mają odtruwać ? Nie ma się co oszukiwać każda bakteria żyjąc wytwarza związki które są dla niej, a więc i prawie na pewno dla nas, niekorzystne. Coś jeszcze musi zmobilizować wątrobę, usprawnić jej działanie jak i działanie nerek. A tu ani słowa.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner