Czy sa szanse i jakis sposob, by pomoc osobie ktora ma taki problem ? :
Moje dolegliwości to -czkawka.
Od lipca a może wcześniej
dręczy mnie czkawka,
Jesli moze ktos pomoc - prosze ...
Przepraszam, nie zauważyłam jakoś...
Rosyjska medycyna ludowa zaleca pyleniec. Sama jego rosyjska nazwa to ikotnik, a czkawka to ikota.
Może to jest metoda na lato, bo kto zbiera pyleniec, ale może się komuś do czegoś przyda...
czy jest mozliwosc, poza chirurgicznym sciaganiem /drenazem/ - wysuszac wode w plucach ?
Czy jest znana przyczyna problemu? Czy jekarze mają dla niego jakąś nazwę?
Czy to jest jakieś zapalenie płuc?
Jak jest leczona?
Czy medycyna straciła koncept?
Można spróbować zioła poprawiające pracę błon śluzowych, na przykład: podbiał, lukrecja (suplementować potas!), tymianek, szałwia + coś krzemionkowego, na przykład rdest ptasi, skrzyp + zioła moczopędne, na przykład: wrzos, nawłoć, wierzbówka, pokrzywa + zioła poprawiające pracę serca, na przykład: głóg, serdecznik, + zioła witaminowe, na przykład: dzika róża, jarzębina, pigwa, aronia + zioła ogólnie wzmacniające, na przykład mięta, melisa, nagietki, rzepik, kozłek.
To raczej nie powinno się kłócić z lekami, ale przynajmniej można zapytać lekarzy, czy można zastosować takie zwykłe zioła i po prostu owoce. Jesli nie uda się zdobyć wszystkiego z tej listy, to nie problem, można spróbować coś innego o podobnym działaniu lub po prostu skrócić skład. jednak by się przydało, by z każdej grupy coś było
Dodatkowo: potas, witaminy, i tran.
Pozdrowienia :-)