Wszyscy ja znamy, wszyscy uzywamy ...
Zwykla cytrynowa cytrynka

Wiemy, ze jest owocem cytrusowym,
ze zawiera stosunkowo duza ilosc witaminy C oraz flawonoidy,
ktore wykazuja zroznicowane wlasciwości prozdrowotne.
Mysle, ze chyba wszyscy korzystamy najwiecej z jej soku, mniej ze skorki,
a juz wcale nie uzywamy miazszu ... choc, moze sie myle ...
Czy ktos z Was uzywa calej cytryny?
Okazuje sie, ze cytryna jest wspanialym lekiem, i mozna ja uzywac cala,
nie wyrzucajac z niej czegokolwiek.
Dokladnie umyta cytryne - woda z dodatkiem sodki (natron)
(ja dodatkowo na koniec sparzam bardzo krotko wrzatkiem)
wytrzec do sucha i wlozyc do zamrazalnika.
Zamrozona cytryne w potrzebie scierac na tarce.
Mozna dodawac do wszystkiego, posypujac ta utarta masa swoje jedzenie
(salatki, lody, zupy, dania rybne, miesne, sosy).
Cytryna (Citrus) jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe.
Jest 10000 razy silniejsza niż chemoterapia.
Dlaczego o tym nie wiedzieliśmy?
…bo wielkie firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane
wytwarzaniem sztucznych produktów, co przynosi im wielkie zyski.
poczytajcie :http://hipokrates2012.wordpress.com/2012/11/06/cytryna-10000-razy-silniejsza-niz-chemioterapia/
Na ile w tym prawdy ? - nie potrafie powiedziec ...
Spodobalo mi sie to i intuicyjnie przyjelam za "dobra strone monety"
w poszukiwaniach zdrowia ...
Zmora pozostaje jednak intensywnie nasaczanie skorki cytryny
srodkami chemicznymi podczas wegetacji.
Dodatkowo - zabezpieczanie chemia nw czas transportu ...
Mysle, ze cytryny nalezaloby samemu sobie hodowac w doniczce,
co przeciez calkiem dobrze udaje sie w naszym klimacie
